Top
Agricamping Spineta Cortona

Over ons

Wij zijn Robert & Ingrid uit Nederland. We zijn de trotse ouders van Mike & Carmen en schoonouders van Sanne & Lorenzo.

We hebben een grote passie voor het onbekende avontuur. Leven in vrijheid, het ontmoeten van bijzondere mensen en het verkennen van nieuwe en hele diverse bestemmingen, geeft ons leven de zelfgekozen glans. Waar het overgrote deel van de mensen kiest voor zekerheden, trekt ons het juist het onbekende avontuur.

"Follow your heart! That's the only compass that will guide you to your destination."

Robert & Ingrid

Wie is Robert?

Hi, ik ben Robert, geboren in Amsterdam en een enorme dierenliefhebber. Om een wereldreis te kunnen maken heb ik veertien maanden onbetaald verlof van mijn IT-baan opgenomen.

Na drie maanden reizen begon ik te merken hoeveel energie ik had en hoeveel ideeën er in me opkwamen. Ik realiseerde me dat passie en vrijheid onze geboorterechten zijn en je zo te voelen de bedoeling van het leven is. Gedurende het reizen heb ik geleerd, dat alles in het leven draait om keuzes. We zijn tenslotte maar een korte tijd hier op aarde!

Een van de beste aspecten van deze manier van leven is, dat ik de schepper van mijn eigen leven ben. Op dit moment geniet ik er enorm van om websites te bouwen, met mijn drone te vliegen, films te monteren, te brainstormen met onze kinderen, nieuwe vaardigheden te leren, inspirerende mensen te ontmoeten en onafhankelijk te zijn.

Wie is Ingrid?

Hi, ik ben Ingrid. Toen ik nog werkzaam was als Project Manager, was ik nogal een perfectionist. Ik vond alle onderdelen van het bedenken van een concept tot en met de implementatie heel erg leuk om te doen.

Pas tijdens een ziekteverlof kwam ik erachter dat ik vergeten was om voor mezelf te zorgen. Om te kunnen herstellen heb ik veel van mijn gewoontes af moeten leren.  Door meditatie, coaching en het lezen van inspirerende boeken kon ik weer verbinding maken met mijn innerlijke zelf. Deze ervaring heeft alles in mijn leven veranderd.

In plaats van vijf dagen per week op kantoor te werken, geniet ik ervan om in verschillende landen te wonen, allemaal bijzondere mensen te ontmoeten, boeken te lezen, nieuwe vaardigheden te leren, te mediteren, yoga-oefeningen te doen en samen met onze kinderen leuke dingen te ondernemen.

Liefde

Waarom Travel at 50?

Toen het idee van het maken van een wereldreis ontstond, wisten we al dat de reis niet alleen maar zou bestaan uit sightseeing en het ontmoeten van andere mensen en culturen, maar dat het vooral een innerlijke reis zou worden.

We wisten ook dat de reis ons leven zou veranderen, maar dat het zo geweldig zou zijn, dat hadden we vooraf niet kunnen bedenken! Voordat we vertrokken en ook tijdens onze reis hadden mensen veel vragen over onze manier van leven: “Hoe ga je die levensstijl betalen? Ben je al met pensioen? Hoe regel je verzekeringen? Heb je een huisadres nodig, etc.?”

Wij hadden dezelfde vragen toen we ons gingen voorbereiden op onze nieuwe manier van leven. 

TAF

De naam Travel at 50 is ontstaan toen we op 50+ jarige leeftijd besloten om fulltime reizigers te zijn. Ons TAF-logo is ook een afkorting van Tell a Friend en het zijn de eerste letters van onze achternamen.

Wat maakt Travel at 50 anders dan andere reisblogs?

Er zijn heel veel reisblogs! Meestal gemaakt door en voor reizende jongeren. Hoewel we het leuk vinden om te lezen, waren we vooral benieuwd naar de ervaringen van fulltime reizigers van allerlei leeftijden.

Veel informatie was lastig te vinden en vaak niet compleet. Travel at 50 biedt, uit eigen ervaring, informatie en uitleg, op allerlei gebied. De website is nooit af…we blijven reizen, ervaringen opdoen en inspirerende mensen ontmoeten.

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen die beschikt over de juiste informatie, ongeacht leeftijd, kan beginnen met het creëren van zijn/haar beste leven. 

Travel at 50 de beste inspiratiebron en praktische tips voor lange reizen