Top
The Lone Cypress - 17 miles drive - USA
Category:

We verlaten San Francisco en vervolgen onze route richting Yosemite en Sequoia National Park. Het lijkt ons leuk om de Indy car race in Monterey te bezoeken. Er zijn nog kaarten beschikbaar, maar we moeten verplicht voor vier nachten de camping erbij boeken. Daar hebben we geen zin in en we hebben nu twee nachten “over”.

Carmen & Lorenzo hebben op Tiktok een video gezien over de 17 mile drive. Dit is een toeristische route langs de westkust van San Francisco. Het is een stukje omrijden naar Yosemite National Park, maar het lijkt ons de moeite waard en we pakken dan meteen een grote shopping mall mee. 

17 mile drive
17 mile drive
Strand, golfresorts, zeehonden, vogels en the Lone Cypress

Je betaalt $ 11,75 entreegeld om op deze toeristische route te mogen rijden, maar je ziet direct wat deze weg zo bijzonder maakt.

De 17 mile drive is niet alleen een scenic drive, maar ook de toegangsweg naar mooie golfresorts en de huizen van de mensen die daar wonen. Alles is hier zo mooi verzorgd: de schitterende huizen en tuinen van de particulieren, de stranden en zelfs de uitzichtpunten waar je heel goed met een camper kunt parkeren. Er wordt voor deze huizen tientallen miljoenen dollars betaald. De sfeer is er absoluut uniek, het strand ligt voor de deur en het golf resort ernaast.

Bij de eerste stop ziet Lorenzo een zeehond op het strand liggen. Met de camera en telelens gaat hij er op af. Steeds dichterbij ziet hij dat de zeehond rustig blijft poseren en dat het mooie dier een prachtige bruin paarse glans heeft en een oog mist. Er lopen ook hele mooie vogels. Op bird rock zien we veel meeuwen en zwarte vogels. Het mooiste onderdeel van de route is de fotogenieke Lone Cypress. Een prachtige boom die alleen op een rots staat. Met op de achtergrond de bergen, de zee en een laaghangende wolk schieten we het perfecte plaatje.

Gilroy

In 2008 hebben we met onze zoon Mike & dochter Carmen (destijds 12 en 10) dit plaatsje, als tussenstop na een bezoek aan San Francisco bezocht. We konden ons herinneren dat er een hele grote premium outlet mall was en dat het plaatsje bekend stond om de knoflook. We konden ons ook herinneren dat wij het gevoel hadden dat de Amerikanen met alles “voor” liepen. De nieuwste series, films, muziek, kleding en schoenen waar daar altijd als eerste. Deze trip ervaren we dat absoluut niet zo. De kleding en schoenen zijn eerder oubollig dan hip te noemen. Ook de behoefte om iets te kopen, ervaren we nu ook helemaal niet. Echt zo grappig hoe dingen en ook je mindset veranderen.

En dan de knoflook…….

We komen zaterdag aan het einde van de middag aan op een verzorgde camping, genaamd Gilroy Garlic RV Park. Bij de entree staan prachtige bloeiende struiken wat het geheel een hele frisse en warme uitstraling geeft. Rond half zes zegt Carmen: “jeetje de buren staan toch een partij knoflook te bakken….”.

De naam van de camping had al een lichtje moeten laten branden. De geur is zo intens, je kunt het niet ontlopen, het dringt tot alles door, echt zo vies. De volgende ochtend is het gelukkig wat beter en gaan we naar de shopping mall. Als we maandagochtend de camperdeur openen is de geur nog intenser. Als we wegrijden, dan zien we rondom de camping heel veel knoflookfabrieken met stomende schoorstenen. We zijn blij dat het vervolg van onze reis richting de natuur gaat!

Next stop: Yosemite National Park

Voor Lorenzo is dit een eerste kennismaking met een Nationaal Park in Amerika. Ter voorbereiding heeft hij veel Tiktok filmpjes met tips bekeken. Het ziet er allemaal prachtig uit. We zijn benieuwd of het overeenkomt met de werkelijkheid.

Met eigen camper door Noord Amerika reizen

Wil je weten wat je moet regelen om met je eigen camper door Noord Amerika te kunnen reizen? Lees dan deze blog.

Bird Rock - 17 miles drive - USA
The lone cypress- 17 miles drive - USA