Top
Afval
Category:
Afval

Reizen in een camper geeft ons een ultiem gevoel van vrijheid. Je komt op de mooiste plekken, je hebt alles bij je en de verblijfskosten zijn via Harvest Hosts/Boondockers welcome minimaal. Als we op campings staan, dan is het vanzelfsprekend dat we ons huisvuil kunnen weggooien, ons toilet en grijswater-tank kunnen legen en dat we weer water bij kunnen vullen. Als je bij particulieren gratis mag staan, dan is dat vaak niet zo. Alhoewel ons wel is aangeboden het huisvuil achter te laten, willen we ontdekken wat er landelijk aan mogelijkheden beschikbaar zijn.

LPG tanken

Heb je losse LPG flessen, zonder buitenvulaansluiting? Dan is het aan te bevelen gasflessen in Canada en Amerika te kopen en steeds te laten vullen. Deze zijn in overvloed te koop en je hebt dan meteen de goede aansluiting om ze te laten vullen. Neem je de Nederlandse flessen mee? Vergeet dan de vulnippel niet!

We hebben een LPG installatie met twee flessen en een buitenvulaansluiting. Je tankt dan op dezelfde manier als een auto die op LPG rijdt. De tankstations hebben altijd benzine en heel vaak diesel, maar propane (LPG) hebben ze niet op de pomp. Daarvoor kun je terecht bij enkele bouwmarkten.

Adblue

Adblue is beschikbaar onder de naam DEF, Diesel Exhaust Fluid. Dit is verkrijgbaar in flessen, we zijn dit nog niet aan de pomp tegengekomen.

In deze blog willen we gaan bijhouden op welke plekken we afval kunnen storten, water, lpg en adblue kunnen tanken. En ook welke apps je kunt gebruiken om deze plekken op te sporen. Deze blog zal daarom ook continue worden bijgewerkt.