Top
The Old Mill - North Little Rock - Arkansas
Category:

Het leuke van reizen met een camper is het ervaren van een vrij gevoel. In North Carolina waren we nog aan het twijfelen of we via de oostkust terug naar Nederland zouden vliegen of via het westen. Door die flexibiliteit en onze keuze voor het westen gaan we nu voor de eerste keer Arkansas en Oklahoma.

Arkansas

Rijden door Arkansas is hetzelfde als door alle andere staten: oneindig lange wegen met uitzicht zover het oog reikt! Het is hier vrij groen en vlak. De eerste stop in Arkansas is vlakbij Little Rock. We overnachten bij St. Joseph, een voormalig weeshuis, dat is omgetoverd tot een bijzondere plek. Er zijn allerlei moestuinen, er lopen dieren, er is een winkeltje met eigen en lokale producten en er worden bedrijfsfeestjes gegeven. Leuk om hier wat te kopen en een nachtje te blijven.

We willen ook de stad Little Rock bekijken. We rijden, zonder reservering, naar camping Downtown riverfront. Deze camping ligt rondom de snelwegen, dus we verwachten niet dat het in de nacht stil is. Een voordeel is wel dat je wandelend over de Clinton loopbrug binnen 15 minuten in het kleine centrum staat. En dat is heel relaxed.

Er is een leuk foodcourt waar je heerlijk kunt eten, de hoofdstraat is wel leuk om te wandelen, maar langer dan een ochtend vinden wij deze stad niet waard om door te brengen. We hebben ook nog een kijkje genomen in het Old State House van de staat Arkansas. Het is nu een museum met een aantal originele kamers uit de tijd dat dit het regeringsgebouw was. We worden welkom geheten door een man met een mega -free Mason ketting om zijn nek. Je vindt er o.a. mega grote afbeeldingen van de voormalige gouverneurs en overige bestuursleden en hun vrouwen. Na een rondje langs alle foto’s kunnen we niet anders concluderen dat de “vrouwen” allemaal mannen zijn met een jurk aan. Tip: Kijk ook maar eens goed naar de huidige “vrouwelijke” echtgenoten van bekende mensen uit deze tijd.

Old State House - Little Rock - Arkansas
Old State House - Little Rock - Arkansas
The Old Mill

Een aanrader is the Old Mill in North Little Rock! Een idyllische plaats met een molen, mooie bloeiende planten, een waterval en picknickplaatsen. Dit is een plek waar mensen gaan trouwen en naar toe gaan om familiefoto’s te maken. Deze plek ligt in een woonwijk en dat is ook waar je de camper parkeert.

The Old Mill- North Little Rock Arkansas
The Old Mill- North Little Rock Arkansas
Benton

De volgende stop is in het plaatsje Benton bij boondocker hosts Mike & Gay. Wat een leuke mensen en ook Betty, de 88 jarige moeder van Gay is een schat! Ze laat haar hond uit, terwijl ze met hoge snelheid op een golfkarretje door de wijk crost, lachen! De wijk waar zij wonen is ruim opgezet in de bossen. Ze hebben voor de gasten een heerlijk zitje onder de bomen gemaakt.

Terwijl we, in de avond, heerlijk aan het wandelen zijn, worden we aangesproken door een vader en zoon. De jonge hond van de vader is al sinds de ochtend zoek. We krijgen een visitekaartje en beloven te bellen als we de hond spotten en….dat doen we! De hond is een beetje angstig en luistert niet naar de zoon, maar zodra zijn bejaarde baasje zijn naam noemt komt hij direct naar hem toe rennen. Zo fijn dat ze weer herenigd zijn, we zien namelijk zo vaak aangereden dode dieren langs de weg liggen.

We hebben hier nog meer hele bijzondere ontmoetingen die ons enorm geroerd hebben, maar daar zullen we een andere keer meer over schrijven.

Benton - Arkansas
Benton - Arkansas
Rijden door Amerika

Het rijden door Amerika is leuk om te doen. Het zijn veel kilometers en er is altijd wat te zien. We stoppen onderweg regelmatig in kleine plaatsen en ook bij plekken die we van lokale mensen hebben gehoord. Na Benton rijden we naar Knoxville. De hosts Lisa en Ricky wonen aan een prachtig meer. We mogen kiezen hoe we gaan staan.

Heel veel mensen zijn Boondockers Welcome host geworden:

  • voor de gezelligheid
  • omdat ze zelf veel reizen en gebruik maken van deze gratis overnachtingsplekken
  • omdat ze wat te verkopen hebben

De hosts van vandaag zijn oprecht geïnteresseerd in mensen, ze zijn beiden heel ziek geweest en vinden het leuk om te verhalen te delen. Nadat ze ons verzoek hebben geaccepteerd, is Lisa een beetje bezorgd of we wel Engels kunnen spreken: zo grappig! We krijgen een rondleiding door hun huis, helemaal zelf gebouwd met aan de meer-kant een pui volledig van glas: wow wat een uitzicht! Lisa maakt prachtige quilt werken, heel leuk om te zien.

Knoxville - Arkansas
Knoxville - Arkansas
Ozark National Forest

We krijgen de tip om naar Ozark National Forest te rijden. We zien dat er ook een camping is: Horsehead lake. Aangekomen op de camping, zien we dat het heel donker is, geen enkele zonnestraal bereikt de camper. We rijden naar de parkeerplaats, pal aan het meer en blijven daar twee nachten (illegaal) slapen. Er zijn toiletten en zelfs warme douches op deze parkeerplaats aanwezig.

We worden aangesproken door een Amish Mennonite man. Je herkent Amish direct: mannen hebben een getrimde baard en snor, dragen een overhemd en een spijkerbroek met bretels. De vrouwen dragen een jurk, soms met schort en een kapje op hun hoofd. Hij runt een kippenfarm en is trots op zijn 8 kinderen. Grappig weetje: alle Amish spreken Pennsylvania Dutch- dat is een soort Duits!

We kletsen ook wat met een stel dat het meer bezoekt. Voordat ze weer vertrekken lopen ze weer naar ons toe en krijgen we een briefje met hun gegevens en een mooie sleutelhanger van een kruisje met glimmende steentjes en de tekst Faith: echt zo lief!

Koelkast weer kapot

We beginnen hier te merken dat de koelkast het niet meer doet. Dat is altijd balen, maar we hadden net voor $200 boodschappen gehaald (ja die zijn hier heel duur!). We rommelen wat met de thermostaat, controleren de stekkers en de printplaat, maar dat mag niet baten. Het is de tweede keer dat de koelkast het niet meer doet en allebei de keren hier in Amerika.

Onze koelkast draait op gas, 220V en 12V, maar wordt niet koud! De printplaat ziet er goed uit, de vlam brandt super, niets is verstopt of smerig, en alles wordt normaal warm. Bij het uitlezen van de storing krijgen we geen melding. Ondertussen hebben we de klachten ook aan onze camperdealer Henk Pen voorgelegd. Zo irritant van Thetford Nederland: je kunt alleen via een dealer contact met hen krijgen…..

De vorige keer was de thermostaat kapot. Thetford wordt in Amerika ook onder een andere naam verkocht Nordic. We rijden naar onderdelenwinkel Crabtree. Helaas is het niet op voorraad. Voordat we het onderdeel online bestellen, vragen we aan onze nieuwe Boondocker host Darrel & Kitty in Tulsa Oklahoma of we het mogen laten bezorgen. Dat is goed! We bestellen 2 thermostaten en ze worden al snel afgeleverd. Helaas zonder het gewenste effect!

We bezoeken een Thetford dealer in de buurt. Voordat er ook maar 1 vinger is uitgestoken, betalen we al $108,50. Het maakt ons niet uit, als zij de koelkast kunnen maken: prima! De monteurs die hier werken, moeten hun eigen gereedschap meebrengen…..hij leent van Robert gereedschap, haalt wat stekkers van de printplaat, plaatst ze weer terug en de koelkast doet het weer. Wij blij natuurlijk!

Als we weer bij Darrel & Kitty zijn, is de pret alweer voorbij met de koelkast. Darrel heeft een soortgelijke koelkast, dus we kunnen goed checken of alles heet is waar het heet moet zijn en koud waar het juist koud moet zijn en dat is het! De enige optie is de printplaat vervangen.

We bestellen op zondagavond een printplaat bij Camperhuis. Zij mailen op zondag terug met het verzoek om een foto van het type koelkast te sturen. Ze willen zeker weten dat we de goede hebben besteld: wat een service! De printplaat wordt dinsdag om 14.30 uur thuis in Nederland bezorgd. Robert heeft de avond tevoren alles voor FedEx ingevuld en maakt om 14.30 uur het verzoek aan om het op te laten halen. Om 16.00 uur wordt het pakket al opgehaald en om 08.45 uur op donderdag wordt het bij Darrel & Kitty afgeleverd. Ongelofelijk en het met spoed verzenden kostte “maar” €90! De koelkast doet het weer!

Centrale deurvergrendeling

Ook onze centrale deurvergrendeling is voor de tweede keer kapot. Een plastic onderdeeltje is afgebroken. Robert heeft het de vorige keer met een tie-wrap opgelost, maar die heeft het nu ook begeven. Robert heeft een idee om het te repareren, bespreekt het met Darrel, die het ook een goed idee vindt en ook dat is weer gefixed!

Zo lief

Het is zo fijn om bij Darrel & Kitty te kamperen. We voelen ons enorm welkom, we hebben leuke gesprekken en worden uitgenodigd om mee te gaan naar een “kerk”. Wij volgen geen religie, maar zijn benieuwd of deze kerk anders is dan die van onze jeugd: stil zijn en houten banken. Darrel staat er op dat we zijn auto lenen om leuke dingen te ondernemen en ook de volgende dag naar de kerk te gaan. Hoe aardig is dat?!!!

Zodra we het mega grote gebouw binnen lopen worden we welkom geheten in een prachtige hal. Ons bezoek was al aangekondigd en Darrel & Kitty komen ons al tegemoet lopen. Zodra we de grote ruimte met 500 mensen binnenstappen, krijgen we kippenvel van het koor en de muzikanten die op het podium/altaar staan, wow wat een energie! We voelen ons enorm under dressed, iedereen – jong en oud – heeft een pak of een jurk aan en de mooiste gekapte haren.

Mensen krijgen een healing en veel mensen brengen zichzelf in een soort trance. Het was een bijzondere ervaring en het is mooi om te zien, dat de leden van deze  community ergens terecht kunnen waar ze zich veilig voelen.

Als we de laatste dag bij deze lieve mensen verblijven, gaat er in de ochtend een tornado alarm. Wij hebben er niets van gehoord. Na het afscheid nemen, hebben we een flinke wind mee naar onze volgende bestemming: de staat Kansas.

Darrel & Kitty -Tulsa Oklahoma
Darrel & Kitty -Tulsa Oklahoma
Next stop

We willen eerst wat noordelijker door de staat Kansas gaan reizen. We willen daarna besluiten of we via Denver, Salt Lake City of een andere plaats naar Nederland zullen vliegen. 

Met je eigen camper door Canada en Amerika reizen?

Heb je ook interesse om met je eigen camper door Canada en Amerika te reizen? Lees hier wat je moet regelen!

Wil je meer filmpjes bekijken?

Klik dan hier voor ons tiktok account.

Little Rock - Arkansas
Little Rock - Arkansas
Old Mill - Nort Little Rock - Arkansas
Old Mill - Nort Little Rock - Arkansas