Top
Mount Rushmore
Category:

We hebben betaalbare tickets gevonden om naar Nederland te vliegen……vanaf Vancouver – Canada. We zijn op dit moment in Tulsa-Oklahoma -dat is 3850 km rijden! Maar…het leuke van deze route is ten eerste dat we allemaal staten gaan bezoeken waar we nog nooit zijn geweest, ten tweede hebben we daar voldoende tijd voor en tenslotte zijn we meteen in de goede richting als onze zoon en schoondochter gaan meereizen.

Als we reizen, dan doen we dit meestal maximaal 3 uur per dag. Omdat er in sommige staten niet veel te zien en te doen is, reizen we een aantal dagen achter elkaar.

Route Tulsa Oklahoma USA naar Vancouver Canada
De eerste staat die we bezoeken is Kansas

Met flinke wind in de rug vertrekken we naar deze staat. We overnachten in de buurt van Kansas city bij een ouder echtpaar. We worden uitgenodigd om binnen te komen en we mogen gebruik maken van het terras, het tuinhuisje en de hot-tub. We maken geen gebruik van het aanbod en bellen met het thuisfront.

Even later tikt de gastheer op de camper en vertelt dat er een tornado waarschuwing is afgegeven. Mocht het alarm afgaan, dan worden we verwacht in de volledige ingerichte schuilkelder. We hebben gelukkig geen tornado gehad! De volgende dag bij het afscheid nemen, worden we uitgenodigd om alle schilderijen van de vrouw des huizes en de schuilkelder te bewonderen.

Overnachtingsplek van Lynn & Leroy - Overbrook - Kansas
Overnachtingsplek van Lynn & Leroy - Overbrook - Kansas
De volgende bestemming is de staat Iowa

We overnachten bij Ditmars Orchard & Vineyard. Hele vriendelijke eigenaren heten ons welkom. Ze zijn druk bezig om alles voor het zomer seizoen in orde te maken. De winkel en het restaurant zijn nog dicht en daarom staan we in de avond helemaal alleen op het terrein en is het muisstil. We wisten niet dat het naastgelegen dorp de dag ervoor is getroffen door een tornado. We hebben gelukkig niets gemerkt.

Ditmars Orchard & Vineyard - Council Bluff - Iowa
Ditmars Orchard & Vineyard - Council Bluff - Iowa
South Dakota

De volgende dag rijden we – door de staat Nebraska – richting Sioux Falls in South Dakota. Het regent zo veel, dat onze boondocker host een bericht stuurt met de mededeling dat we waarschijnlijk, door de enorme regenval, niet op haar erf kunnen komen. We hebben geen zin om vast te komen in de bagger en bedanken haar voor het bericht. We overnachten bij de Cracker barrel.

De volgende dag rijden we naar een kerk in het plaatsje Mitchell. Dit is de eerste keer dat we niet bij onze Boondockers Welcome/Harvest host adres blijven om te overnachten. Het is een beetje afgelegen, niet onveilig of zo, maar het voelde beter om naar Camping Dakota te gaan. 

Ster in het voorraam

De noordelijke staten zijn heel dun bevolkt. Je rijdt uren over hele rustige wegen door een enorm uitgestrekt landschap. Opeens horen we een tik tegen het voorraam en zien een sterretje verschijnen. Oeps, wat nu? Een nieuw voorraam voor een Adria Sonic/Fiat Ducato is niet voorradig in Amerika. De wegen zijn niet altijd even best en ook de weersomstandigheden veranderen nogal vaak. Voordat het sterretje groter wordt, willen we zo snel mogelijk een garage vinden die dit kan maken.

We nemen de eerste afslag die we zien en dat is naar het plaatsje Chamberlain. We zien een bezoekerscentrum, die weten vast wel of er in dit kleine plaatsje een glasservice is. We worden enthousiast ontvangen. Als we naar een glasservice informeren zijn we verbaasd dat dit kleine plaatsje er een heeft. We worden er meteen geholpen en de kosten bedragen maar $45. We zijn er zo blij mee!

We overnachten bij het Pioneer Auto Museum in Murdo. De eigenaar van dit museum bezit veel grond in dit plaatsje en hij is ook de burgemeester. Het is een leuke plek om te overnachten en in de ochtend ontbijten we in de gezellige diner.

Dit moet je zien: Badlands National Park

De natuur in dit park is zo bijzonder! De uitgestrektheid, de vormen van de bergen en de kleuren zijn zo mooi. Er is voldoende parkeergelegenheid om te stoppen en om alles in ons op te nemen. Het is geen stralende dag, maar toch is alles prachtig. Het blijft leuk om onze camper in dit landschap te zien 🙂

Badlands heeft niet alleen een camping, maar ook een nog veel mooiere boondockersplek. We staan met onze camper aan de rand van deze hele mooie canyon. In de ochtend en avond worden we getrakteerd op een prachtige zonsopkomst en zonsondergang. We zijn zo blij dat we hier naar toe zijn gereden. 

In de avond daalt de temperatuur rond het vriespunt en de wind zorgt ervoor dat het nog kouder aanvoelt. Op deze afgelegen plek zien we in de heldere nacht duizenden sterren. 

Badlands National Park - South Dakota
Boondockers spot Badlands - on the right our motorhome
Badlands National Park - South Dakota
Wall en Rapid City

Al honderden kilometers zien we reclameborden voor een winkel in het plaatsje Wall: Wall Drug Store. We lezen dat het een leuke winkelstraat heeft, dus we besluiten te stoppen. Het straatje is inderdaad gezellig, maar niet zo bijzonder.

We rijden vervolgens naar Rapid City, tanken gas en gaan op weg naar onze overnachtingsplek. Deze plek ligt niet aan een verharde weg. Het heeft de afgelopen dagen zoveel geregend, dat alles is veranderd in één groot kleimoeras. Robert is niet snel in paniek, maar het zweet breekt hem uit als we bijna vast komen te zitten. Ook het erf van de host is net drijfzand. Als de eigenaar ons dat vooraf had verteld, dan waren we niet gekomen. De volgende dag moeten we langs de wasstraat en verwijderen met veel moeite de enorme klei plakken die aan de camper vastzitten.

Rapid City is een perfecte uitvalsbasis om Mount Rushmore te bezoeken en daar hebben we heel veel zin in!

Mount Rushmore

De weg er naar toe is al prachtig en dan opeens zie je de beroemde hoofden in de bergen. Parkeren is eenvoudig en we lopen direct zo dichtbij mogelijk naar de beroemde berg. Wat een bijzondere sfeer hangt hier. Met onze telelens maken we foto’s en dan kun je nog beter zien hoe gaaf dit alles is. In het bezoekerscentrum kun je ontdekken wat de werkwijze van kunstenaar John Gutzon de la Mothe Borglum is geweest. Hij heeft er 14 jaar over gedaan en is vlak voor de voltooing overleden.

Op mooie plekken zetten we onze Starlink neer om alles met onze (schoon) kinderen te kunnen delen. Bij Mount Rushmore is er wifi beschikbaar en kunnen we ze ook nu weer mee laten genieten.

Mount Rushmore
George Washington - 1st President of the USA
Mount Rushmore
Thomas Jefferson - 3rd President of the USA
Mount Rushmore
Theodore Roosevelt - 26th President of the USA
Mount Rushmore
Abraham Lincoln - 16th President of the USA
Mount Rushmore
Orkaan windkracht

Vanaf maandag is er rond Rapid City orkaan windkracht voorspeld. We rijden na ons bezoek aan Mount Rushmore naar het plaatsje Gilette (Staat Wyoming) waar we voor een garage loods overnachten. De aardige hosts komen ons begroeten en bieden stroom, water en een langer verblijf aan. We slapen er heerlijk, maar vinden Gilette niet leuk genoeg om langer te blijven. 

De volgende dag rijden we naar Canyon Creek Brewery in Billings in de staat Montana. We hebben de wind meegenomen. We willen eigenlijk verder reizen, maar daarvoor waait het echt te hard.

Grey Cliff Mill

Het blijft maar waaien, pfff…… We besluiten om toch de weg op te gaan en te ervaren hoe dit gaat. Ondanks dat de wind echt heftig is, zijn de wegen vol met verkeer. Grey Cliff Mill is een molen met een restaurant, een prachtige winkel en hele mooie gratis camperplekken. Het weer is naast de wind, ook nog eens koud en nat. We kiezen de plek die het meeste beschutting biedt en genieten van de koffie in het restaurant. Dit is weer een Harvest Host pareltje!

Next stop

We gaan naar Yellowstone!

Voordat we naar Yellowstone gaan, stoppen we in het plaatsje Livingston bij camping Osens RV Park. De regen is veranderd in natte sneeuw en we zijn blij dat ze een plek voor ons beschikbaar hebben. Wij gaan de komende dagen Yellowstone bezoeken en dat komt perfect uit. De weg naar het westen, via de Bozeman Pass is namelijk volledig afgesloten door hevige sneeuwval en hierdoor zijn vele reizigers gestrand.

Met je eigen camper door Canada en Amerika reizen?

Heb je ook interesse om met je eigen camper door Canada en Amerika te reizen? Lees hier wat je moet regelen!

Wil je meer filmpjes bekijken?

Klik dan hier voor ons tiktok account.