Top
Elk - Banff National Park
Category:
Veel kilometers

Vanaf the Niagara falls naar Banff rijden, betekent vele kilometers maken. Dit kun je op je gemak doen, maar wij hebben ervoor gekozen om deze afstand sneller af te leggen. We realiseren ons heel goed dat we daarmee een groot stuk “overslaan” dat ook zeker de moeite van het bezoeken waard is. 

Banff

Na het passeren van het leuke plaatsje Canmore zie je de indrukwekkende Rocky Mountains al voor je! De grijs-zwarte rotsen met witte sneeuw en verschillende groen gekleurde bomen zijn zo’n mooi plaatje. We herinneren ons direct weer hoe bijzonder we de natuur hier vinden en zijn blij dat we er veel tijd in kunnen doorbrengen.

Het dorpje Banff hebben we al twee keer eerder bezocht. We vinden het leuk, maar vooral druk. We komen voor de natuur, dus rijden door naar de eerste camping: Tunnel Mountain Village I. De plekken zijn ruim en de kosten voor overnachting zijn inclusief een fire-permit. Je kunt “gratis” hout halen om op je eigen plek een kampvuur te maken.

Het is er heel stil, je hoort alleen het ritselen van de bomen, de vogeltjes fluiten en af en toe het kletteren van de regen op het dak van de camper. En waar we heel blij van worden: geen muggen!!!!

Bow Valley Parkway

De Bow Valley Parkway (highway 1A) is een parallelweg van Highway 1 en is een prachtige weg om te rijden. De eerste dag was deze weg afgesloten voor een marathon. De tweede dag kwamen we erachter dat deze tot en met 25 juni gesloten is om de pasgeboren dieren en hun ouders wat meer rust te geven in dit gebied. Er is ook een deel dat niet is afgesloten en prachtig om te rijden, dus dat hebben we zeker gedaan.

Campground Tunnel Mountain Village I - Banff
Campground Tunnel Mountain Village I - Banff
Highway 1 Banff National Park
Highway 1 Banff National Park
Highway 1 Banff National Park
Het weer

We hebben geen invloed op het weer en laten het weer daarom geen invloed hebben op ons plezier. Zo doen de dieren het ook. We rijden over de Bow valley parkway en zien een prachtige beer, heerlijk in zijn eigen zone, rustig aan alle struiken knabbelen. Vanuit de camper kunnen we alles heel goed zien.

De volgende dag maken we een wandeling. Voordat we de camping aflopen zien we een prachtige Elk (hert). We zagen geen kalfjes, dus we konden op redelijke afstand het prachtige dier goed bekijken.

Met de camper door een nationaal park

Je kunt prima met de camper door een nationaal park rijden en bij mooie meren, uitkijkpunten en andere bezienswaardigheden parkeren. Wij vinden het altijd prettig om vroeg op pad te gaan. Het is dan nog rustig, er is parkeerplaats genoeg en je hebt de grootste kans om dieren te spotten.

Prachtige camperritten waren: langs het doodlopende straatje bij Vermillion lakes, Lake Minnewanka en Two Jack lake.

Bear - Banff National Park
Lake Minnewanka
Lake Minnewanka
Lake Minnewanka
Camping Johnston Canyon

We hebben ook twee nachten op Camping Johnston Canyon gestaan. Vergeleken met de grote campings van Tunnel Mountain village, is dit een knusse camping. De enorm lange treinen rijden wel dag en nacht langs deze camping, dat kan iets zijn om rekening mee te houden.

Vanaf de camping kun je naar de prachtige watervallen van de Johnston canyon wandelen. Voor de mensen met wat minder conditie of die slechter te been zijn, kan het hoogteverschil wat vermoeider zijn. Er zijn langs de route wel bankjes om uit te rusten. 

Niet alleen de watervallen zijn prachtig. Ook de bloemen, het mos, de gekleurde bladeren zijn heel mooi om naar te kijken. Deze bijzondere natuur is een bezoek absoluut waard!

Campground - Johnston Canyon - Banff Canada
Campground - Johnston Canyon - Banff Canada
Canadezen en Nederlanders

Overal komen we mensen tegen die een familielid uit Nederland hebben of waarvan de Canadese kinderen in Nederland wonen of hebben gewoond. Ook op deze camping ontmoetten we vier mensen, waarvan één stel een dochter heeft die in Nederland heeft gewoond en om die reden hebben zij ook diverse malen Nederland bezocht. Tijdens een gezellig samenzijn bij het kampvuur vertelden ze de o.a. de Zaanse Schans, Delft en Scheveningen te hebben bezocht en kenden ze en een paar Nederlandse woorden. Ze vertelden ook dol te zijn op kibbeling, vlokken, hagelslag, stroopwafel, speculaas en gevulde koeken. De vlokken en gevulde koeken hadden ze zelfs mee op vakantie naar deze camping! 

Bij vertrek werden we door een Canadian park ranger aangesproken over onze camper en dat hij deze zo mooi vond. Hij vertelde ook dat zijn moeder uit Utrecht komt en had een leuke tip waar we bij een winkel, gerund door een Nederlands stel, kroketten konden kopen. Daar was hij zelf dol op. Is toch grappig!

We komen terug naar Banff

De volgende stop is eerst Kootenay National Park en daarna Yoho National Park. Daarna willen we via Banff weer noordelijker richting Jasper gaan reizen. We willen nog een bezoek brengen aan Lake Louise en Moraine Lake. De eerste keer hebben we dit in 1995 gedaan. Toen we beiden in 2018 opnieuw wilden bezoeken, was Lake Louise bevroren (ook prachtig) en Moraine lake was door de hevige sneeuwval niet toegankelijk.

We willen ook nog graag naar het afgesloten deel van de Bow valley parkway, Peyton lake, Mistaya canyon, Bow lake en Crowfoot Glacier bezoeken.

Heimwee?

We voelen ons thuis in ons camperhuis en hebben niet het gevoel dat we iets missen in Nederland. Dankzij de Starlink spreken we onze kinderen een paar keer per week. Toen we in allemaal in Nederland waren, belden we ook vaak via Facetime, dat maakt dus geen verschil. We hebben er natuurlijk wel enorm veel zin in om samen met ze te gaan reizen!

Johnston Canyon Banff Canada
Johnston Canyon Banff Canada
Johnston Canyon Banff Canada
Johnston Canyon Banff Canada
Johnston Canyon Banff Canada
Johnston Canyon Banff Canada
Johnston Canyon Banff Canada
Johnston Canyon Banff Canada
Johnston Canyon Banff Canada
Johnston Canyon Banff Canada