Top
Earltown boondocking
Category:

Hadden we dit maar in Europa! Bij Harvest Hosts en Boondockers Welcome (is nu één organisatie, hierna HH/BW) hebben duizenden organisaties en particulieren zich aangemeld. Zij nodigen kampeerders uit om op hun terrein gratis te komen overnachten. Het is een heel groot netwerk dat bestaat uit wijnhuizen, brouwerijen, boerderijen, particulieren en nog veel meer.

Kampeerders betalen een lidmaatschap van US 139,20 (incl. 20% korting) per jaar (afhankelijk van welk lidmaatschap je kiest) en hebben daarmee onbeperkt en gratis toegang tot deze locaties, die zich vaak op bijzondere plekken in zowel Canada als Amerika bevinden. Naast deze bijzondere plekken is het ook heel leuk om met de locals in contact te komen.

BOONDOCKING

Het woord boondocking zul je veel tegenkomen in Canada en Amerika. Maar wat betekent het eigenlijk? Bij RV-life masterclass leggen ze het als volgt uit:

Boondocking
Kan iedere kampeerder zich aanmelden?

Er zijn wel voorwaarden aan het lidmaatschap verbonden. Je moet zelfvoorzienend zijn, dus met een eigen toilet, watertank, afvaltank en kookgelegenheid. Tenten zijn niet toegestaan. Zonnepanelen, voldoende vers water, gas om te koken en verwarmen en opslag voor huisvuil en toiletafval is een must. Bij sommige particulieren is er een mogelijkheid om – soms tegen betaling – electra en water af te kunnen nemen. Bij de aanbieders lees je ook vaak een maximale verblijfsduur van 2 nachten. 

Waarom bieden mensen hun locatie gratis aan?

Hoofdzakelijk voor de gezelligheid, maar ook omdat ze zelf kampeerders zijn of zijn geweest en omdat ze het leuk vinden om anderen een leuke tijd te bezorgen!

Waarom willen wij boondocken?

Om meerdere redenen lijkt dit ons geweldig! In willekeurige volgorde:

  • Je hebt de mogelijkheid om op hele mooie plekken te staan
  • In het hoogseizoen is het op campings overvol
  • Je hebt veel meer privacy en kunt ervaren om één met de natuur te zijn
  • Bij publieke/openbare terreinen hoef je niet vooraf te reserveren.
  • Het is gratis
  • De plekken zijn vaak in de buurt bij alle nationale parken
  • Bij particulieren overnachten kom je, zoals eerder vermeld, in contact met de bewoners. Wij willen niet overal doorheen jagen, maar proberen te ervaren hoe het is om in een bepaalde plaats te wonen en op deze manier een beter beeld te krijgen van het land en de bewoners.
Onze ervaring tot nu toe

Onze reis is nog maar net begonnen, maar we hebben het gevoel over zo welkom te zijn. De eerste stop was een mooie plek in Waverly, vlakbij Halifax met hele aardige eigenaren Angela & Ed. De plek ligt dichtbij de snelweg en shoppingcentra en is een prima uitvalsbasis als je net aankomt of vertrekt naar de haven van Halifax. We kregen ontzettend veel tips, een rondleiding over hun mooie terrein, er was elektra, water en wifi beschikbaar. We mochten geen vergoeding voor het gebruik van het water en wifi achterlaten.

Een andere bijzondere plek was in Earltown bij Andrew & Patty. Een plek in the middle of nowhere, zoals het zelf noemen. Een prachtig stuk land van 12 acres, waar we mochten kiezen waar we wilden staan. Nadat we een plekje hadden gevonden, kregen we een versgebakken zuurdesembrood. De volgende dag kregen we een lift naar een dorpje Tatamagouch aangeboden en hebben we in de avond gezellig koffie gedronken. Ook weer zulke lieve mensen! Je komt aan en je hebt het gevoel dat je elkaar al langere tijd kent, heel bijzonder!

Campings versus Boondocken

We zijn diverse keren in Amerika en Canada geweest. We boekten altijd kampeerplekken bij campings en in Nationale parken. Dat is ook heel leuk! Het verschil dat wij nu ervaren, is dat je nog veel meer van de Canadese gastvrijheid kunt ervaren en dat dit samen met de leuke tips onze reis veel meer inhoud en vervulling geeft!