Top
Bryce Canyon NP USA
Category:

In de zomer van 2008 maakten we voor de eerste kennis met dit prachtige natuurfenomeen. We maakten een rit te paard langs de canyon en waren enorm verrast door de bijzondere vormen en kleuren. We konden niet wachten om beneden in de canyon te gaan wandelen. De tweede keer hadden we weer een camper in de zomer gehuurd en was het heel leuk om alles aan onze meereizende (schoon) moeder te laten zien.

Toen we in maart 2016 een camper ophaalden bij de fabriek van Road Bear campers in de buurt van Chicago, bezochten we het park nog een keer. Het was toen stralend weer overdag en -9 graden celsius in de nacht en even prachtig als de vorige keren. 

Als we nu, begin oktober, voor de vierde keer inchecken bij camping Ruby’s Inn, adviseert de aardige receptioniste om vooral de watertank helemaal vol te tanken en de wateraansluiting lost te koppelen. Die laatste hebben we niet, maar de boodschap is duidelijk: we krijgen ook dit keer nachtvorst en een heerlijke zonnige dag om de canyon te verkennen.

Ruby’s Inn

Vlak voor de ingang van Bryce Canyon NP ligt dit klein “dorpje” met leuke western winkeltjes, enkele hotels, restaurants, aanbieders van excursies door de canyon (bijv met paard) en een camping.

Wij vinden deze camping, die het hele jaar geopend is, heel prettig. In het nieuwe gedeelte zijn toiletgebouwen met heerlijk verwarmde douches, er zijn wasmachines/drogers, een zwembad en de gratis nationale parken shuttle bus stopt voor de camping. Je kunt ook met de camper het park bezoeken, maar er zijn niet zoveel parkeerplaatsen. De shuttle bus stopt overal en rijdt heel frequent door het park. 

Campings in het park

Er zijn twee overheidscampings in het park aanwezig: North campground en Sunset campground. Totaal zijn er 100 plekken beschikbaar voor campers. Voor meer informatie klik hier.

Rubys Inn - Bryce Canyon - USA
Rubys Inn - Bryce Canyon - USA
Wat maakt dit Bryce canyon zo bijzonder?

Er zijn meerdere aspecten dat dit park voor ons bijzonder maakt. Ten eerste is dit park heel toegankelijk. Je stapt op de shuttle bus en vijftien minuten later sta je op een uitkijkpunt waar je natuur ziet, die je nergens ter wereld kunt zien. De vormen en de verschillende kleuren maken het een beeld waar je ogen heel blij van worden.

Als tweede vinden wij het geweldig dat de natuur zo toegankelijk is. Binnen no time loop je op de bodem van de canyon en kijk je omhoog naar de gigantische hoodoos. Er is geen trap, geen routebord, geen instructie, alleen de natuur. 

Ten slotte kun je allerlei wandelingen maken, zowel beneden als boven de canyon. Ook voor mensen die slecht ter been zijn, is het van bovenaf de canyon bekijken geweldig.

Hoodoos

De grote “pilaren” in het park worden hoodoos genoemd. Op de USA Nationale parken website kun je teruglezen hoe deze geografisch zijn ontstaan. In tegenstelling tot de geografische uitleg zijn de hoodoos, volgens een mondelinge overlevering van de eerste bewoners -de Paiute-indianen- echter versteende mensen uit oude legenden. Als straf voor hun slechte daden werden ze door coyotes veranderd in steen. 

 

Hoodoos - Bryce Canyon - USA
Hoodoos - Bryce Canyon - USA
Hoodoos - Bryce Canyon - USA
Bryce Canyon - USA
Bryce Canyon - USA
Bryce Canyon - USA
Bryce Canyon - USA
Mooie wandelroute

Wij vinden de Navajo loop trail en de Queens Garden loop trail heel mooi om te wandelen. Je kunt deze twee wandelingen combineren. Als je begint bij Sunset point, dan loop je Wall street naar beneden, dat is makkelijker dan naar boven! Je loopt dan aan het einde van je wandeling via Sunrise weer naar boven.

De gecombineerde tocht is een wandeling van 2,9 miles / 4,64 km door de canyon. Voor meer informatie zie de nationale parken website.

Bryce Canyon - USA
Wall Street - Bryce Canyon - USA
Wall Street - Bryce Canyon - USA
Er is zoveel te zien, welke keuzes maak je?

In het westen van Amerika zijn de meeste Nationale parken te vinden. Een keuze maken tussen de parken is bijna onmogelijk…….ze zijn allemaal prachtig en hebben allemaal een eigen identiteit en attractie. 

Heb je niet veel tijd en wil je de tijd verdelen tussen Zion en Bryce Canyon? Dan is ons advies om wat meer tijd door te brengen in Zion, maar Bryce niet overslaan! Zion biedt meer variatie qua natuur en activiteiten. Je kunt daar o.a. door het park fietsen, vele afwisselende wandelingen maken, the Narrows en Angels landing wandeling maken en watervallen bezoeken.

Als je aankomt bij camping Rubys Inn – net buiten Bryce Canyon, dan kun je afhankelijk van het tijdstip, direct de shuttle naar het park nemen. Je kunt wandelen, de zonsondergang zien en hebt direct een goede indruk van het park. Maar nog lekkerder is het als je minimaal twee nachten kunt in Bryce Canyon kunt verblijven.

Bryce Canyon - USA
Bryce Canyon - USA
Next stop: Arches National Park

We kijken uit om naar Arches NP te gaan. Dat komt niet alleen omdat wij er nog nooit geweest zijn, we rijden de scenic highway 12 naar Capitol Reef. Die weg kennen we wel en die is zo mooi!

Met je eigen camper door Amerika?

Heb je ook interesse om met je eigen camper door Canada en Amerika te reizen? Lees hier wat je moet regelen!