Top
Canada bucket list
Category:
We hebben er zoveel zin in!

Reizen door Amerika en Canada heeft voor ons iets speciaals. De variatie in natuur, steden, platteland en culturen is heel groot en dat spreekt ons enorm aan. We hebben een aantal keer met een huurcamper door Canada en Amerika gereisd. De reisduur was meestal vier weken en daarin probeerden we zoveel mogelijk bestemmingen te proppen.

Nu we zelf een camper hebben, lijkt het ons geweldig om in ons eigen tempo – zonder planning – door de parken, dorpen en steden te reizen.

Van idee naar werkelijkheid

Eind 2020 ontmoetten we een Amerikaans/Duits stel. Zij vertelden dat ze in 2021 naar Amerika zouden gaan om hun (schoon) vader te bezoeken. We wisselden ervaringen uit over de mooie natuur en bijzondere plekken die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. We werden daar zo enthousiast van dat we op het idee kwamen om met onze eigen camper door Amerika en Canada te gaan reizen.

Maar hoe doe je dat? 

Je moet een aantal zaken regelen:

  1. Een B2 visum aanvragen. Een standaard USA – Esta toeristen-verblijfsdocument is drie maanden geldig. Dat vinden wij veel te kort voor alle moeite en kosten die je maakt. Voor Canada kun je volstaan met een Eta reisdocument. Deze is standaard zes maanden geldig
  2. Een verzekering in Canada of Amerika afsluiten
  3. De roll on-roll off-overtocht regelen
Wanneer gaan we?

Toen we in januari 2022 een visum afspraak planden, konden we pas half oktober 2022 op gesprek. We hebben ons USA visum eindelijk binnen en kunnen concrete plannen gaan maken. Het heeft onze voorkeur om de camper eind april op de boot naar Halifax-Canada te zetten, zodat we begin mei met onze reis kunnen beginnen. 

Manifestation