Top
Yellowstone NP
Category:
National Parken – We komen eraan!

We zijn in 2008 echt verliefd geworden op de Amerikaanse Nationale parken. De natuur is overweldigend, de wegen zijn op campers ingesteld en je kunt op heel veel plekken stoppen om van het uitzicht te genieten en dieren te spotten. Je zet je stoelen buiten, pakt wat te drinken en kunt ongestoord uren zitten kijken.

Wildlife spotten kan op elk uur van de dag, maar de meeste kans maak je als je heel vroeg in de ochtend gaat rijden. In bijv. Yellowstone hoor je een zwaar gebrom en dan opeens rijd je stapvoets langs een kudde bizons of zie je een Grizzly met kleintjes in de berm lopen. De campings in de Nationale parken zijn van de overheid. Deze zijn voor ca $ 20 per nacht te boeken. Je staat echt middenin de natuur. In Rocky Mountains national park is het zo donker dat je duizenden sterren helder aan de hemel ziet staan. Op de website van de National Park Service is per staat – informatie over de parken en de campings beschikbaar.

Gezonde natuur

In de nationale parken verblijven heeft vele voordelen. De natuur is er puur, er is geen snelweg, de lucht is er zuiver, het ruikt er heerlijk, er zijn geen prikkels en je brein wordt er rustig. 

Mede om die redenen staat het bezoeken van de nationale parken op onze bucket list. Omdat we zonder planning reizen, weten we niet welke parken we zullen bezoeken. We zorgen er wel voor dat de Nationale Parken op onze route liggen. In Amerika kun je voor $80 per jaar – met vier personen – de parken bezoeken en gebruik maken van het openbaar vervoer in de parken. 

Bucket list part 2