Top
St. Augustine Florida
Category:

We zijn nu bijna twee maanden in Florida en genieten enorm, maar vinden het ook leuk om weer noordelijker te gaan reizen. De lente zorgt ook in veel andere staten voor zonnig weer! Bij binnenkomst in Florida hebben we de westkust en het midden bezocht, nu lijkt het ons leuk om wat meer van de oostkust te zien. Van een Amerikaan die we ontmoeten bij John Pennekamp State Park, krijgen we de tip om naar Peanut Island te gaan. 

We verlaten Larry and Penny Thompson campground en onze eerste “stop” is bij Mar-a-Lago, het huis van President Donald J. Trump. Dit prachtige complex staat in Palm Beach en ook de andere huizen in deze buurt zijn schitterend. De oceaan lijkt hier nog wel blauwer dan we eerder hebben gezien en de witte stranden lijken vol te liggen met sneeuw. We kunnen hier uiteraard niet stoppen, er is zoveel beveiliging en er zijn geen openbare parkeerplaatsen in dit gebied. Maar dat maakt ons niet uit, we vinden het leuk om deze omgeving in het echt te hebben gezien.

De tweede en laatste stop vandaag is bij restaurant Cracker Barrel. Hier overnachten we de avond voor ons bezoek aan Peanut Island. Wat een gezellige formule is dat zeg! Ze hebben een hele leuke winkel met kleding, schriften, spelletjes, snoep, etc en een restaurant. Ze serveren o.a. pannenkoeken, French toast, rundvlees en visgerechten. Het is een populair restaurant en de twintig menukeuzes onder de $9 zal daar vast en zeker een bijdrage aan leveren. Het is geen haute cuisine, maar het zeker beter dan de fastfood restaurants die we ook in Nederland kennen. Er zijn parkeerplaatsen voor campers en bussen, waar je ook mag overnachten.

Cracker Barrel

Peanut island

We arriveren al vroeg en parkeren aan de buitenrand van het dichtstbijzijnde parkeerterrein op een ruime plaats. Er zijn leuke restaurants met uitzicht op de boten en er is een kano verhuurbedrijf waar je ook met je eigen kano te water kunt gaan. Bij het kano verhuurbedrijf kun je ook een ferry ticket naar het mini eiland kopen. 

Het eiland is schattig en het is een wonder dat het bewaard is gebleven. Het leuke vinden wij dat je met snorkelen zoveel vissen ziet, dat het zo’n gezellig wit strand heeft en dat je na het snorkelen een lekkere douche kunt nemen. Er is zelfs een camping waar je met een tent kunt kamperen.

12 miles tree tunnel (=19,2 km)

Robert heeft op tiktok gezien dat er weg is met een tunnel van bomen. Deze weg is de Martin Grade Scenic Highway. Het is een klein stukje omrijden voordat we bij onze Boondockers host arriveren. Wat is de natuur toch bijzonder, het is het omrijden meer dan waard!

Boondockers host maken het reizen interessant

Wij vinden het leuk om op minder bekende plekken te verblijven en vooral de tijd te nemen om zoveel verschillende mensen te ontmoeten. De komende dagen zullen we afwisselend bij Boondockers Welcome/Harvest host locaties en Cracker Barrel restaurants overnachten. De mensen zijn overal zo aardig en dat maakt het reizen zoveel leuker!

  • Bij host Zack in Post St. Lucie parkeren we voor zijn huis in het gras. Zack en zijn vrouw zijn al jaren lid van een kerkkoor en halen daar veel voldoening uit. Ze zijn ook al jaren adoptie ouders van meerdere kinderen en bieden een veilig thuis. Hij koopt de inboedel op van mensen die zijn overleden of naar een verzorgingshuis gaan en verdient daar zijn geld mee.
     
  • Bij host Glenda, die al ruim 80 jaar oud is, staan we op een mooi erf aan het water. Ze biedt bezoekers toeristische informatie over de omgeving, water, stroom en zelfs een afvoer voor het dumpen van het afvalwater. Haar man is recent overleden, maar ze blijft doorgaan met het ontvangen van de Boondockers gasten.

  • In Colombia, de hoofdplaats van de staat South Carolina, staan we voor de eerste keer bij een kerk. We hebben met niemand contact van de St.Michael Lutheran Church, we krijgen alle instructies online. De kerk staat in een hele mooie wijk en het is er muisstil in de nacht.

  • Bij Persimmon hill farm sta je op een drassige plek naast de koeien en de varkens. Host Matthew is een aardige vent en verkoopt vlees en eieren. Als we de hoogspanningsmasten zien en Matthew vervolgens vertelt dat de kippen elkaar bijten sinds hij ze ander voer geeft, slaan we het kopen van eieren dit keer over…

  • Over de vele verhalen die voormalig FBI agent en helicopter piloot John (74) vertelt, zou je een spannend boek kunnen schrijven. Het begint al met een rondleiding over zijn erf en het bezoek aan zijn schuur….John heeft een tijdje geleden een klus gedaan voor een multi miljonair. De klus hield in om de man vanaf zijn superjacht met de helicopter op te halen. Bij aankomst op het jacht ziet hij allemaal meiden in bikini, die sekspoppen blijken te zijn. De man heeft daar hele specifieke redenen voor…. Een paar weken later ontvangt John een pakket en herkent de afzender. Het is niet moeilijk te raden wat wij in de schuur aantreffen!

    Hij vertelt over zijn gevangenname en bevrijding in Vietnam, over de taken die hij daar zelf heeft uitgevoerd, over zijn gevaarlijke werk bij de FBI en onderzoek naar een bekend iemand die nu Resident is. En nog zoveel meer! Een van de leukste verhalen is over zijn vader van 99 jaar en zijn 55 jarige vriendin. Als John zijn vader vertelt dat de vriendin zelfs te jong voor hem is, zegt zijn vader: “als je dat maar weet en met je handen van haar afblijft”. John heeft zelf 9 vriendinnen 🙂

Je kunt op de foto’s klikken voor een grotere afbeelding.

St. Augustine

St. Augustine vinden wij de mooiste plaats die wij in Florida bezoeken. Deze plaats is in 1565 gesticht door een Spaanse admiraal en de invloeden van deze Spaanse tijd zijn overal terug te vinden. Je vindt er prachtige gebouwen, een heel gezellig centrum en als je geluk hebt is er ook nog een evenement gaande. Tijdens ons bezoek zijn er kunstenaars die prachtige creaties showen.

Mocht je een bezoek aan deze plaats met een camper overwegen, dan zul je blij verrast zijn dat er een mooie gratis parkeergelegenheid (3 Riberia St, St. Augustine, FL 32084) te vinden is op loofafstand van het historische centrum.

Leuke ontmoeting!

We zijn al jaren aangesloten bij een community van mensen waar het realiseren van persoonlijk meesterschap door het verruimen van ons bewustzijn, persoonlijke groei en leven vanuit ons hart een belangrijke leidraad in ons leven is. De oprichtster is een geweldige dame en het is heel leuk om met haar af te spreken en persoonlijk kennis te maken. Leana laat ons mooie plekken in de buurt van haar woonplaats zien en we sluiten ons bezoek af op de schietbaan. Dat was voor Ingrid de eerste keer, echt heel leuk om te doen.

Georgia, South Carolina en North Carolina

We zijn in korte tijd door drie staten gereisd en hebben veel gezien. We hebben niet van alles een foto/filmpje gemaakt. Elke staat heeft een eigen sfeer, veel ruimte en natuur! De komende dagen gaan we naar Great Smokey Mountains National Park en gaan we een flink stuk van de Blue Ridge parkway rijden.

Hendersonville North Carolina

Dit is ook een leuk plaatsje om te bezoeken. Er zijn leuke locale winkels en leuke restaurants en er is voldoende parkeergelegenheid voor een camper!

Met je eigen camper door Canada en Amerika reizen?

Heb je ook interesse om met je eigen camper door Canada en Amerika te reizen? Lees hier wat je moet regelen!

Wil je meer filmpjes bekijken?

Klik dan hier voor ons tiktok account.