Top
Camperhuur Amerika
Category:

Amerika en Canada zijn geweldige camperlanden. De natuur is er prachtig en biedt een grote diversiteit, er zijn interessante steden, dorpen en attracties en de wegen en parkeermogelijkheden zijn er lekker ruim. In deze blog willen we de grootste verhuurders op een rijtje zetten en bij welke Nederlandse aanbieders je deze campers kunt boeken.

Alles wat we schrijven is uit eigen ervaring. Deze blog is niet bedoeld om negatief over een tussenpersoon te schrijven. Integendeel, de service en informatie voorafgaand aan de reis is bij allemaal top! Maar er is wel prijsverschil voor exact hetzelfde product en dat is, naast uitleg over het huren van een camper, ook wat we willen belichten. Wij hebben een aantal keren een camper in Canada en Amerika gehuurd: via Tioga Tours, via Jan Doets, via CU travel en via RV Camperworld. De campers waren 2x van Cruise Canada, 2x van Cruise America, 2x van Road Bear en 1x van RV Camperworld.

Er zijn in Amerika en Canada een aantal grote camper-verhuurmaatschappijen. In Amerika zijn dat :

 • Cruise America
 • Road Bear
 • El Monte

In Canada zijn dat:

 • Cruise Canada
 • Canadream
 • Fraserway

Je kunt rechtstreeks bij deze maatschappijen boeken of via een Nederlandse tussenpersoon. De bekendste Nederlandse aanbieders zijn:

 • Tioga Tours
 • Jan Doets
 • Travelhome (= ANWB)

Wij vergelijken de camperoffertes van deze tussenpersonen.

Prijsvergelijk camperhuur USA

We zullen de offerte aanvraag onderstaand verder toelichten.

 1. Cruise America komt altijd als goedkoopste aanbieder naar voren. Zij werken met flextarieven gebaseerd op vraag en aanbod.
 2. Als je voor 31 januari boekt, dan geldt er een vroegboekkorting van 10%.
 3. Je kunt bij Cruise America de afkoop van je eigen risico en schade die standaard zijn uitgesloten extra verzekeren. Je kunt dit ook in Nederland doen. Tioga Tours verzekert dit via De Europeesche, Jan Doets en ANWB doen dit via een “eigen” verzekering. Kosten zijn incl. 21% btw.
 4. Alleen Jan Doets brengt deze kosten in rekening.
 5. Dit behoeft geen uitleg.
 6. Standaard wordt er 200 km per dag geadviseerd. Kies je een pakket met ongelimiteerde mijlen, dan is dit goedkoper dan losse pakketten van 21*200=4200 km en achteraf je mijlen betalen. Voordeel van dit ongelimiteerde pakket is dat er bij Tioga Tours en Jan Doets ook een camperuitrusting, persoonlijke uitrusting en generator gebruik is inbegrepen. Deze hoeft niet apart betaald te worden.
 7. Een camperuitrusting bestaat uit keukengerei, zoals pannen, lepels, borden, kopjes, glazen, bestek, etc. Ook een bezem en zaklantaarn.
 8. Een persoonlijke uitrusting bestaat uit dekens, lakens, kussen met kussensloop, handdoek, washand en vaatdoek
 9. Een generator wekt stroom op met je benzine vanuit je tank. In nationale parken is er niet altijd stroom, je kunt dan de generator gebruiken. Dit mag overigens maar op bepaalde tijden, omdat het veel lawaai maakt.
 10. Een C25 camper is een ruime camper, maar een kleiner model dan C30. Qua benzineverbruik is de C25 iets gunstiger 1 op 4-6, de C30 is 1 op 4. De C30 is altijd goedkoper dan de C25. Dit komt waarschijnlijk omdat er meer vraag naar een C25 is. In ons vergelijk heeft Tioga Tours het beste aanbod
Midway geyser basin Yellowstone
Midway geyser basin Yellowstone
Leeftijd en kwaliteit Campers

Alle campers zijn gebouwd met een Ford motor en zien er qua uiterlijk hetzelfde uit. Toch is er wel verschil in leeftijd en kwaliteit. De campers die wij van Cruise America/Canada meekregen, waren van hetzelfde bouwjaar als waar wij ze in huurden. Dat hoeft bij Cruise America/Canada niet altijd het geval te zijn. De binnenkwaliteit is matig afgewerkt, soms rammelt het rekje van het gasfornuis en heb je een greep van een lade in je hand. 

De campers van El Monte en van Road Bear zijn van het bouwjaar, waarin jij ze huurt. Ze zijn kwalitatief beter en standaard voorzien van meer extra’s. Sommige campers hebben bijv.. een luifel of een slide-out en bij Road Bear zit bij het allinclusive ongelimiteerde mijlenpakket ook een campingtafel en stoelen, GPS en een VIP verzekering. 

Prijsverschil Cruise America versus El Monte en Road Bear

Het prijsverschil is enorm. Voor dezelfde periode van 21 dagen in juni, inclusief alle vroegboekkortingen, betaal je tussen de €700 en €900 extra voor een C25 en €1100 en € 1250 meer voor een C30 camper. 

Conclusie

Wij hebben in 2015 een wegbrengspecial van Road Bear geboekt. De kwaliteit van de camper is niet alleen veel beter, maar ook van de uitrusting. Maar voor het prijsverschil van €700-€1250 kun je een hoop leuke dingen doen en je komt evengoed op de plaats van je bestemming. Als er geen prijsverschil zou zijn, dan kiezen we 100% voor de campers van Road Bear.

Praktische tips
 1. Het beddengoed bestaat uit een dekbed (bij Cruise America/Canada heel dun), een dekbedovertrek, een kussensloop en 1 laken. Dit laken gebruik je op je matras, er zit overigens geen molton bij. Koop in Nederland goedkope hoeslakens/molton.
 2. Je kunt stoelen huren. Dat zijn “regisseur” stoelen die niet comfortabel zitten. Rijd na ontvangst van de camper naar de Walmart en haal daar lekkere stoelen. Na afloop kun je ze evt. verkopen aan nieuwe huurders of je geeft ze weg.
 3. Neem je eigen navigatie mee. 
 4. Heb je een C25 en reis je met 4 personen? Houd er rekening mee dat het Franse bed smal en klein is.