Top
Camperhuur Canada
Category:

In 1995 maakten we voor de eerste keer kennis met Canada en het reizen met een camper. Ruim twintig jaar later – in 2018 – hebben we nogmaals met een huurcamper door Canada gereisd. We waren weer onder de indruk van de prachtige natuur, de wilde dieren, heerlijk eten en vooral aardige bewoners!

Onze reisperiode was van 29 april t/m 30 mei 2018. In het voorseizoen doet de natuur haar best om de wintersneeuw van zich af te schudden en zie je overal mooie lentebloeiers tevoorschijn komen. In deze tijd van het jaar is het ook redelijk rustig om langs attracties en nationale parken te reizen. Tijdens deze reis was Lake Louise nog bevroren en lag er volop sneeuw op de Lake Louise camping. Dat was ook een bijzondere ervaring.

Wij vinden het heel leuk om met een camper te reizen. Dit geeft ons een gevoel van dichtbij de natuur te zijn. Omdat je je huis altijd bij je hebt, hoef je vooraf niets te boeken. Mocht de campground een keer vol zijn, dan kun je altijd op een parkeerterrein bij bijvoorbeeld Wal-Mart gaan staan. Een ultiem gevoel van vrijheid dus! 

Camperhuur Canada
Camperhuur 2018

Wij hebben de camper geboekt bij een Duitse camperverhuurder Cu Camper. Deze organisatie biedt hetzelfde aanbod als de bekende Nederlandse verhuurders, maar naast de lagere tarieven is de afkoop van het eigen risico ook inbegrepen (daardoor > €11,00 per dag goedkoper). Wij kregen ook een tankpas van CAD 50,00 cadeau. 
Mocht je het “eng” vinden om via internet te boeken, dan kun je altijd met je creditcard betalen. Je bent dan bij calamiteiten altijd verzekerd.

De cijfers
 • Aantal dagen/nachten camperhuur: 29 dagen, 28 nachten
 • Aantal gereden kilometers: 3700 km
 • Kosten camperhuur: € 1.314,=
 • Benzineverbruik: de camper rijdt 1 op 4

Wil je een camper in Amerika en Canada huren? Lees dan onze blog over Camperhuur USA/Canada en de blog over de wegbrengspecial.

Route Canada 2018
Tips
 1. Bel met de verhuurder om een ophaal afspraak te maken. Probeer zo vroeg mogelijk af te spreken. In Amerika hadden we een keer een “early bird” arrangement (tegen extra kosten) genomen, maar dit is niet altijd een garantie dat je eerder op pad kunt met je camper
 2. Als we de camper ophalen, dan rijden we eerst naar dichtstbijzijnde Wal-Mart om boodschappen in te slaan. De parkeerplaatsen zijn heel groot, je hoeft je geen zorgen te maken over onvoldoende parkeerruimte
 3. Tip: maak vooraf een briefje, de supermarkten zijn enorme winkels waar je goed in kunt verdwalen. Je kunt ook vooraf je boodschappen bestellen en op een bepaald tijdstip ophalen
 4. Plan de eerste stop niet op vijf uur of langer rijden van de camper ophaalplaats vandaan. Het ophalen, inruimen en boodschappen doen kost namelijk ook tijd
 5. Reizen zonder planning vinden wij het leukste aan reizen. Zeker in het voor- en naseizoen is er bijna altijd een plek beschikbaar. Check wel even of er Nationale feestdagen of andere lokale vakantiedagen gepland zijn, dan is het namelijk wel slim om vooraf te boeken
 6. Wij hebben de oversteek naar Amerika – Port Angeles gemaakt. Je moet hiervoor wel een Esta invullen. Lees vooraf wat je wel/niet mag meenemen naar Amerika. Onze fruitmand was leeg toen we in Amerika aankwamen😭
Handig om van thuis mee te nemen

Je reis is echt niet minder leuk als je dit niet doet. Voor ons is het vooral comfort. 

 • Neem één Canadese stekker en een Nederlands stekkerblok mee. Je kunt dan gewoon je Nederlandse stekkers in het stekkerblok doen. Echt handig als je veel tegelijk wilt opladen!
 • Hoeslakens (van het verhuurbedrijf krijg je maar 1 laken, ga je daar op/onder liggen?) 
 • Extra deken. Bij Cruise Canada krijg je dunne dekbedden en in de nacht is het best wel fris 
 • Oude handdoeken/theedoeken. Deze gooien we na afloop van de reis weg. Je krijgt van het verhuurbedrijf maar 2/3 handdoeken per persoon. Omdat kleding in Canada en Amerika een stuk goedkoper is, hebben we meteen ruimte in onze koffer over om dit op de terugweg mee te nemen. 
Handig om bij Wal-Mart te kopen
 • Het is heerlijk om tijdens je reis buiten te leven. Zeker als je daarbij comfortabel kunt zitten/liggen. Via het camperverhuurbedrijf kun je meestal regisseursstoelen huren. Wij vinden dat niet lekker zitten. Wij hebben heerlijke luie stoelen bij Walmart gekocht (€28,-)
 • We drinken graag koffie. Omdat er geen koffieautomaat te huur was, hebben wij deze ook gekocht (€10,-)

Op de laatste camping hebben we Canadezen blij gemaakt met de stoelen en de koffieautomaat!

Campings

We hebben de camper opgehaald en weer teruggebracht in Vancouver. We zijn eerst richting de Nationale parken gereden en daarna met een aantal ferry’s naar Vancouver Island. In onderstaand lijstje zie je een overzicht van de bezochte campings.

Leuke campings, restaurants en attracties

Iedereen heeft een andere smaak en heeft een andere kijk op leuk! Onderstaand geeft een beeld van onze voorkeur en hebben we destijds direct na onze reis gemaakt. 

Campings Canada 2018
2023 weer naar Canada – ditmaal met onze eigen camper!

In 2021 hoorden we van de mogelijkheid om je eigen camper naar Canada/Amerika te verschepen. We zijn direct aan slag gegaan met uitzoeken wat er allemaal geregeld moet worden. Op 20 april 2023 is het zover! De camper wordt dan naar Halifax – Canada verscheept en wij willen vliegen er een aantal dagen later achteraan. We gaan door Canada, Amerika en misschien Mexico reizen. Wil je meer weten over de voorbereiding van onze reis naar Canada en Amerika? Klik dan op een van de onderstaande blogs.

Voorbereiding op lange reis

Met eigen camper naar USA/Canada

Verzekering eigen camper USA/Canada

Bootovertocht camper USA/Canada

Uitschrijving BRP (bij verblijf van 8 maanden of langer binnen 1 jaar uit Nederland)