Top
Category:

Voor de 4,5 week dat we met Carmen & Lorenzo reizen hebben we een aantal weken van te voren enkele campings in/bij nationale parken gereserveerd. Vanaf Bryce Canyon bekijken we het per dag.

De camping die we na Arches hebben geboekt is geen topper…….de hele nacht toeterende treinen en rondom onze plek lag ook hondenpoep. Snel inpakken en wegwezen!

Voor de volgende stop hebben we een plek bij Koa camping – Glenwood Springs geboekt. Wat voor sommige mensen een voordeel is: een camping langs de snelweg, vinden wij dit een nadeel. Je hoort dag en nacht verkeer rijden. Alles ziet er wel tiptop uit en we vinden het heel leuk om vanuit deze camping naar de Glenwood hot springs te gaan.

Glenwood Springs

Glenwood Springs is een leuke plaats die wij bezoeken in het zonnige oktober. Je kunt er raften, wandelen door Glenwood canyon, naar Hanging lake, naar Grizzly creek of een bezoek brengen aan de hot springs. Wij kiezen voor het laatste. Je kunt kiezen uit o.a. twee megagrote hotsprings: Glenwood hotsprings en Iron Mountain hotsprings. Iron Mountain is nieuwer dan Glenwood hotsprings en biedt keuze uit 19 verschillende soorten baden. Voor ons valt er niets te kiezen, want Iron Mountain is wegens verbouwing gesloten. Er is voldoende parkeergelegenheid voor onze camper en na betaling van $32 p.p. genieten we van de langste hotspring ter wereld. Dit is echt genieten!

Zie ook het filmpje van Carmen & Lorenzo

We blijven twee nachten op de camping en genieten van het zonnige weer. Carmen en Lorenzo maken ook nog 14 (!) tiktok filmpjes en we kijken samen naar de formule 1 sprintrace. 

Glenwood Hot Springs -USA
Glenwood Hot Springs - USA (geen eigen foto)
Onderweg naar Denver – Frisco

Onderweg naar Denver maken we een tussenstop in Frisco: een heel leuk plaatsje met unieke winkels en leuke eet/koffietenten. Een aanrader vinden wij: Rocky Mountain Coffee roasters. In de vele zijstraten is voldoende parkeergelegenheid voor een camper, maar we vermoeden dat dit in de zomer en winter niet het geval is.

Camping Flying Saucer

We willen een camping in de buurt van het centrum en die met een Uber taxi makkelijk te bereiken is. We kiezen voor camping Flying Saucer. Helaas is dit geen aanrader. De vorige eigenaren hebben nul onderhoud gepleegd en de nieuwe eigenaren proberen er wat van te maken. Het toilet en de douches zijn vreselijk, gelukkig hebben we deze zelf in de camper. Er is één pluspunt: de camper staat veilig als we Denver gaan verkennen.

Denver centrum

Via tiktok heeft Lorenzo allemaal leuke plekken gespot en kondigt het doel van de dag aan: het wordt een culinaire verkenningstocht. We laten de Uber ons brengen bij de Denver Central Market. Je kunt hier heel gezellig zitten en je vindt hier koffie, heerlijke broodjes, maaltijden, etc. Tip: neem iets van Izzio bakery Het is zondag en alle winkels zijn open, maar toch is het heel rustig in de stad. Al lopend zien we veel street art en komen we aan bij the Diary block. We ploffen neer op de banken en trakteren onszelf weer op een goede bak koffie en cappuccino. 

We lopen verder naar een mega stadion genaamd Coors Field. Dit stadion is de thuisbasis van de Colorado Rockies MLB (MLB-Marjor Basebal Leage). We hadden vooraf gekeken of we een wedstrijd in een stad konden bijwonen, maar het seizoen is helaas al voorbij. Het is een prachtig stadion, midden in lower Denver. Het centrum doet een beetje saai aan, omdat daar allerlei bestratingswerkzaamheden worden uitgevoerd. Wat we wel een leuk gebied vinden dat is Union Station. In dit gebied -met het mooie station- zijn volop winkels en restaurants te vinden.  

Wij eten bij Jinya Ramen. Dit is een Japanse noodle bar waar je je maaltijd helemaal zelf kunt samenstellen. Het smaakt heerlijk!

Alle wijken waar wij gewandeld hebben, zijn heel “strak” met moderne gebouwen, brede en schone stoepen en straten. Conclusie: Denver is een leuke stad, maar zeker geen top 10 notering voor ons.

Afscheid nemen van Carmen & Lorenzo -Denver - USA
Afscheid nemen

We reizen vaker langere perioden, waardoor we onze kinderen uiteraard niet dagelijks zien. We facetimen wel vaak met het thuisfront. Zij zijn hun eigen leven aan het vormgeven en stimuleren ons om van het leven te genieten. We hebben eigenlijk nooit moeite met afscheid nemen, omdat we allemaal bezig zijn met we leuk vinden/wat we aan het opbouwen zijn. Toch voelde het deze keer anders. Genieten van de prachtige natuur en dan vooral de mogelijkheid om dat ter plekke met je kinderen te delen en ze te zien genieten, vinden wij heel bijzonder.

Samen in onze camper lachen, koken, reizen, spelletjes doen, op avontuur en elkaar elke avond welterusten wensen is zo leuk! Wat ons betreft had dit nog weken door mogen gaan. We begrijpen natuurlijk dat zij aan het bouwen zijn en hier mee door willen gaan.

Onderweg naar de laatste camping stoppen we bij de In & Out burger. Volgens Lorenzo is dit de beste hamburger in Amerika en deze wil hij voor vertrek nog met de topping -Animal style- proberen. De koffers zijn gepakt, we spelen nog een paar spelletjes en de volgende dag rijden we met de camper naar de luchthaven. Daar is gelukkig plek genoeg om te parkeren. We pinken meerdere traantjes weg en zwaaien ze uit en beloven dat we naar Nederland komen als ons visum verloopt.

Route Carmen& Lorenzo
Route Carmen & Lorenzo - Van San Franciso tm Denver
Wat een geweldige route om in september te rijden!

We hebben prachtige natuur en cultuur gezien tijdens de gezellige tijd die we met Carmen & Lorenzo hebben gereisd. We zijn gestart in San Francisco en gedurende de hele reis zijn we met het mooie weer meegereisd. Soms was het met 35 graden zelfs nog warm! In Las Vegas waar het in de zomer verstikkend warm kan zijn, is het in september aangenaam vertoeven. Alleen in Bryce Canyon hebben we in de nacht -1 C graden ervaren, maar daar hebben we niets van gemerkt. 

Wij vinden de prachtige herfstkleuren, die we vanaf de Grand Canyon tot aan Denver hebben ervaren, een aangename bonus van het reizen in deze periode. Het is echt prachtig!

Nieuwe buren

Als we terugkomen op de camping zien we dat we nieuwe buren hebben. Zoals altijd zijn het aardige mensen. Ze vertellen dat ze met een groep voor 10 dagen naar Mexico gaan en vragen of we zin hebben om mee te gaan. We hebben zo genoten van de tijd met Carmen & Lorenzo, dat we geen zin hadden om met onze gedachten alweer andere plannen te maken. De vraag van de buren brengt ons wel op ideeën. We hebben zin om van het mooie weer te blijven genieten en Mexico past zeker in dat plan.

Tien dagen is wel kort, maar we kunnen natuurlijk altijd verder rijden. De einddatum van ons visum komt er ook aan en Mexico geldt voor de Amerikaanse overheid niet als buitenland. We moeten een plek vinden om de camper te stallen en dan eventueel vanuit Mexico naar Nederland gaan vliegen. 

Een andere optie is om te kijken waar het elders zonnig weer is in de aankomende winterperiode. We bekijken Corpus Christie en Galveston, beiden in Texas.

Next stop

We bedanken onze buren voor het aanbod, maar kiezen ervoor om in Amerika te blijven. We ontdekken dat we nog op tijd zijn om het balloon fiësta in Albuquerque te bezoeken. Daar gaan we als eerste naar toe en daarna zien we wel weer verder!

Met je eigen camper door Amerika?

Heb je ook interesse om met je eigen camper door Canada en Amerika te reizen? Lees hier wat je moet regelen!