Top
Horseshoe bend - Arizona - USA
Category:

De route van Zion naar Antelope Canyon is de langste die we samen met Carmen & Lorenzo reizen. De reistijd is Рzonder stoppen Рca 5 uur. We vertrekken zodra het licht is, want we hebben geen zin om op de donkere weg weer herten tegen te komen. Daarbij is de weg door Zion ook zo mooi, daar willen we niets van missen. 

Eenmaal op pad is het heerlijk rustig en we kunnen overal stoppen om rond te kijken. Zion is echt om een plek om in je hart te sluiten. Als we verder reizen is onze eerste stop bij Kanab Creek bakery. Daar vinden we eindelijk weer eens lekker versgebakken brood en andere lekkere dingen. Met volle buiken rijden we weer verder.

Marble Canyon - Arizona - USA
Marble Canyon - Arizona - USA
Grand Canyon

De Grand Canyon is een van de meest bekende nationale parken van Amerika. Het is een kloof die ca 435 kilometers lang en tussen de 15 en 29 kilometers breed is. De canyon wordt gescheiden door de Colorado rivier. Het ene deel van de Canyon heet de North Rim en de andere de South Rim. Bij helder weer kun je zo ver kijken, dat je beseft hoe klein we als mensen zijn.

Het is vandaag totaal ca. 2 uur extra reistijd om de North Rim van de Grand Canyon te kunnen bezoeken. Lorenzo heeft de Grand Canyon nog nooit gezien, wij alleen de South Rim, dus we zijn allemaal benieuwd hoe het zal zijn. De weg ernaar toe is prachtig! Je rijdt tussen de bergen en de bomen zijn uitgedost in mooie geel/groen herfstkleuren. Als we aankomen dan zien we dat alles veel kleinschaliger en rustiger is ten opzichte van de zuidkant. De North Rim is prachtig en je kunt via een wandelpad mooie uitkijkpunten bereiken.

We maken een heerlijke lunch en picknicken met uitzicht op de canyon. Na de picknick ruimen we samen op en rijden verder. Even later komen we erachter dat Ingrid haar slippers buiten heeft laten staan. Het is zo’n gewoon om de schoenen buiten te laten……het is geen ramp, maar slippers in de winter in Amerika kopen, is wel een uitdaging. Gelukkig heeft Carmen nog extra slippers, die wij altijd lachend “gipsschoenen” noemen en nu loopt Ingrid er zelf meeūü§£

Heb je de keuze tussen de noord of zuidkant van de Grand Canyon? Dan zouden wij toch de zuidkant kiezen. Het wandelpad langs deze kant van de canyon is prachtig en biedt continue een nieuw uitzicht.

Marble Canyon

Deze plek hebben Carmen & Lorenzo via Tiktok gevonden. Je kunt er gratis naar toe en doet in schoonheid niets onder voor de vele bekende canyons. Het is heel bijzonder om tussen de gesleten, gestreepte rotsen te wandelen en de kleuren zijn ook nog eens prachtig. We vinden het wel jammer dat het zo warm is….we zijn hier eind september en het is er 40 graden. Wij lopen op slippers, maar als je ver de canyon in wilt wandelen, dan zijn wandelschoenen een betere optie. Neem veel drinkwater mee!

Marble Canyon - Arizona - USA
Marble Canyon - Arizona - USA
Marble Canyon - Arizona - USA
Marble Canyon - Arizona - USA
Marble Canyon - Arizona - USA
Marble Canyon - Arizona - USA
Antelope Canyon 

De Antelope Canyon ligt in het plaatsje Page, in het reservaat van de Navajo indianen. Deze bezienswaardigheid bestaat uit de Upper en Lower canyon en is bekend om de mooie lichtval die tussen de uitgesleten rotsen valt. Je kunt de plek alleen onder betaalde begeleiding bezoeken.

Carmen & Lorenzo hebben een tour geboekt. Wij hebben dit al eens gedaan en slaan het deze keer over. De tour valt helaas enorm tegen. Het zonlicht dat zo mooi in de canyon kan schijnen, was niet te bekennen. De gids deed haar best om de trip nog wat leuker te maken, door allerlei foto instellingstips te geven, maar mooier werd het helaas niet.

De foto’s met het mooie licht hebben we in 2010 gemaakt.¬†

Onderweg naar Antelope Canyon - berg lijkt op een olifant
Onderweg naar Antelope Canyon - berg lijkt op een olifant
Met de tour guide onderweg naar Antelope Canyon
Met de tour guide onderweg naar Antelope Canyon
Antelope Canyon - Arizona - USA
Antelope Canyon - Arizona - USA
Antelope Canyon - Arizona - USA
Antelope Canyon - Arizona - USA
Wahweap campground aan Lake Powell

Campings in nationale parken zijn redelijk goed geprijsd. Je verblijft meestal in een prachtige omgeving, hebt de beschikking over een picknick tafel en een plek om een vuurtje te maken. Deze plekken zijn zonder stroom, zonder water en zonder afvoer. Commerci√ęle campings kunnen heel prijzig zijn en vooral als er een festival of een attractie in de buurt is.

De hoge prijs is ook het geval bij Lake Powell – Wahweap Campground. Eind september betaal je voor een full hookup (water, stroom, afvoer) $100 per nacht voor vier personen. Wat hier wel mogelijk is en bij veel andere campings niet, dat is om alleen een plaats, zonder hookup te boeken. Wij hebben zonnepanelen en hebben geen stroom nodig en overal op de camping zijn watertappunten en er is een dumpstation beschikbaar. Door voor deze plek te kiezen, halveren we de prijs naar $50 per nacht!

De plek is bovenop de “helling” en biedt een schitterend uitzicht op Lake Powell en de bergen. We zien in de bergen weer veel gezichten van mensen en dieren, echt zo grappig. We blijven vier nachten op deze weidse plek. In de ochtend ontbijten we in de zon en in de avond maakt Lorenzo een kampvuur. De zonsondergang en alleen de verlichting van de maan en het kampvuur, geven alles een bijzondere aanblik.¬†

Wahweap Campground Lake Powell - Arizona - USA
Wahweap Campground Lake Powell - Arizona - USA
Lake Powell

Dit stuwmeer is ontstaan na de bouw van de Glenn Canyon dam en is na Lake Mead met de Hoover dam, het één na grootste stuwmeer van Amerika. Het waterpeil in dit meer is flink wat lager dan de vorige keer dat we hier een bezoek brachten.

Lake Powell - Arizona - USA
Uitzicht vanaf de camper op Lake Powell - Arizona - USA
2010 - Glen Canyon dam - Arizona - USA
2010 - Glen Canyon dam - Arizona - USA
2010 - Glen Canyon dam - Arizona - USA
2010 - Glen Canyon dam - Arizona - USA
Horseshoe bend

De Colorado rivier maakt een bocht in de vorm van een hoefijzer (zie foto bovenaan deze blog) en om die reden wordt deze mooie plek Horseshoe bend genoemd. Ben je in de buurt van Page? Dan is dit zeker een bezoek waard! Er wordt  $10 entree gevraagd, maar dan heb je meteen toegang tot de parkeerplekken, ook speciaal voor campers.

Vanaf de parkeerplaats wandel je vervolgens ca. 1200 meter voordat je bij de attractie bent. Lorenzo wil de mooiste foto maken en dat zorgt ervoor dat hij heel dicht bij de rand gaan staan. We durven er amper naar te kijken……

Horseshoe bend - Arizona - USA
Horseshoe bend - Arizona - USA
Horseshoe Bend - Arizona - USA
Horseshoe Bend - Arizona - USA
Horseshoe Bend - Arizona - USA
Horseshoe Bend - Arizona - USA
Colorado rivier

De Colorado rivier komen we in veel nationale parken tegen. De rivier begint in de Rocky mountains, doorkruist 7 Amerikaanse staten, 11 nationale parken en monumenten en eindigt in Mexico. Alleen al op de route die we in deze blog beschrijven, zien we de Colorado rivier drie keer: door de Grand Canyon, bij Lake Powell en bij de Horseshoe bend.

Volgende bestemming

Na een heerlijke tijd vol mooie natuur, ontspanning, gezichtsmaskers à la Carmen en kaartspelletjes gaan we weer verder op pad. We gaan naar Bryce Canyon National Park. Voor ons is dit de vierde keer dat we dit park bezoeken, maar natuur verveelt nooit en Bryce Canyon al helemaal niet!

Met je eigen camper door Amerika?

Lees hier wat je moet regelen!