Top
Canada route 2023
Category:

Canada heeft zoveel moois te bieden! Of je nu houdt van de natuur met bossen, watervallen en wilde dieren of de steden, festivals en andere attracties, er is genoeg keuze! Het land is te groot om “alles” te kunnen zien. Zelfs voor de langere periode dat wij er willen verblijven. Voor ons is bijgaande route een mooi uitgangspunt waar de balans tussen vooral de natuur en enkele steden een hele mooie is. Het concept van de route hebben samengesteld op basis van tips uit Facebook groepen, de website van Tioga Tours, onze eerdere bezoeken aan Canada en dat we van oost naar west willen reizen. 

Voordat de camper arriveert verblijven we al twee weken in Halifax. We krijgen nu al zoveel reistips van de locals, dat we blij zijn dat we vooraf niets gereserveerd hebben. 

Route Canada 2023
De afbeelding hebben we gemaakt in Stippl. Dit is een handige tool om te kijken hoe je uitkomt met het aantal reisdagen dat je beschikbaar hebt

De plaatsen bij de nummers zijn:

 1. Halifax
 2. Truro
 3. Charlottetown (Prince Edward Island)
 4. Fredericton
 5. Rivière-du-loup
 6. Quebec city
 7. Montreal
 8. Ottawa
 9. Algonquin Park
 10. Toronto
 11. Niagara Falls
 12. Bruce Peninsula
 13. South Baymouth
 14. Sault Ste. Marie
 15. Agawa bay
 16. Thunder Bay
 17. Dryden
 18. Winnipeg
 19. Regina
 20. Medicine Hat
 21. Brooks
 22. Calgary
 23. Banff
 24. Kootenay Pass
 25. Jasper
 26. Clearwater
 27. Kamloops
 28. Whistler
 29. Vancouver
Boondocking

Het woord boondocking zul je veel tegenkomen in Canada en Amerika. Maar wat betekent het eigenlijk? Bij RVlife masterclass leggen ze het als volgt uit:

Boondocking
Waar kun je boondocken?

Boondocking kun je op openbare terreinen en op grond dat eigendom is van particulieren. Wij hebben ons aangemeld bij Harvest Hosts / Boondockers Welcome. (is nu 1 organisatie). Tegen betaling van een jaarcontributie van US 139,20 (incl. 20% korting) kun je “gratis” vrij kamperen op mooie locaties, zoals o.a. bij boerderijen, wijngaarden en particulieren. En wat nog cooler is: in contact komen met locals, die vaak de leukste tips hebben.

Kan iedereen boondocken?

Als je gaat boondocken dan zul je wel zelfvoorzienend moeten zijn. Op de meeste plekken is geen water, stroom en mogelijkheid om afval weg te gooien. Zonnepanelen, voldoende vers water, gas om te koken en verwarmen en opslag voor huisvuil en toiletafval is een must. Bij sommige particulieren is er eventueel een mogelijkheid om – tegen betaling – electra en water af te kunnen nemen. Bij de aanbieders lees je ook vaak een maximale verblijfsduur van 2 nachten. Onderweg naar de volgende locatie zijn er voldoende mogelijkheden om water te vullen en het afval op de juiste manier weg te gooien.

Waarom willen wij gaan boondocken?

Om meerdere redenen lijkt dit ons geweldig! In willekeurige volgorde:

 • Je hebt de mogelijkheid om op hele mooie plekken te staan
 • In het hoogseizoen is het op campings overvol
 • Je hebt veel meer privacy en kunt ervaren om alleen en een met de natuur te zijn
 • Bij publieke/openbare terreinen hoef je niet vooraf te reserveren.
 • Het is gratis
 • De plekken zijn vaak in de buurt bij alle nationale parken
 • Bij particulieren overnachten kom je, zoals eerder vermeld, in contact met de bewoners. Wij willen niet overal doorheen jagen, maar proberen te ervaren hoe het is om in een bepaalde plaats te wonen en op deze manier een beter beeld te krijgen van het land en de bewoners.

 

Navigatie 

We hebben altijd een Garmin navigatie gebruikt, ook de laatste keer dat we in 2018 in Canada waren. Voor deze 2023 trip was het bijwerken van de kaarten weer noodzakelijk. Hoewel we in het verleden best tevreden waren met de Garmin, bracht deze ons met de camper soms op hele onlogische routes. We dachten: als we dan toch geld uit gaan geven, dan is het misschien slim om andere opties te overwegen. Wil je meer over de soorten navigatie lezen lees dan hier.

We hebben een Samsung tablet gekocht en de app van RVlife pro geïnstalleerd. Voordelen van de app:

 • Werkt zowel on- als off line
 • Er is een trip wizard om je route te plannen
 • Je kunt de afmetingen van je voertuig invoeren
 • Camping reviews zijn beschikbaar
 • Contact met forumleden
 • Interessante locaties, zoals tankstations, winkels, attracties etc zijn beschikbaar
 • Zelfs brandstofverbruik en onderhoud is te monitoren
 • Kosten € 44 voor een jaar (incl 20% korting)