Top
Everglades NP - USA
Category:
EG Simmons county park

Nadat we afscheid hebben genomen van Matt & Andrea van Matts RV review, reizen we weer richting het zuiden van Florida. De afgelopen week hebben we een keer geprobeerd om een plek in E.G. Simmons county park te krijgen: niet gelukt, want het is -first come first serve- en alles zit vol. De ervaring leert dat veel mensen op zondag weer huiswaarts keren en als we nu arriveren is er inderdaad plaats genoeg!

Deze camping is mooi gelegen, er is vis- en vaarwater en ook een klein strand. Er zijn centrale sanitaire voorzieningen en stroom/water vind je direct bij de camperplaats. We blijven uiteindelijk twee weken. Het is hier heerlijk, maar de laatste dagen komen er steeds meer kleine muggen, die ze hier no-see-ums noemen. Je ziet ze ook bijna niet, maar prikken des te erger. In andere landen worden ze knutten/knutjes genoemd. We gaan richting de Everglades en daar schijnt het heel heftig met de muggen te zijn.

Camping EG Simmons -Ruskin-Florida
Camping EG Simmons -Ruskin-Florida
Kano

Heel veel natuur in Canada en Amerika biedt de mogelijkheid om deze vanaf het water te bewonderen. We hebben een aantal keer voor een kano gekeken, maar uiteindelijk steeds niet gekocht. Als Robert op Facebook Marketplace kijkt, ziet hij opeens een opblaasbare (bijna nieuwe) kano, met peddels, pomp en zitjes voor maar $50, op te halen in de buurt van de camping! Heel leuk en we hebben al diverse tochten gemaakt.

Everglades

Op de route richting de Everglades ligt Collier Seminole state park. Prima om een of twee nachten te verblijven, maar het zit er vol met muggen. Als dit de opmars is voor de Everglades…..we zien dat er twee campings zijn: Long Pine Key Campground in het noorden en Flamingo in het zuiden.

Als je de reviews moet geloven, dan is het bar en boos met de muggen, vooral op de camping in het zuiden. Toch kiezen we voor die camping. Bij Flamingo zijn er namelijk plaatsen met stroom en bij temperaturen van 30 graden, kunnen we de ramen dichthouden, de airco aanzetten en de no-see ums buiten houden.

Bij aankomst in het park zien we groene vlakten met wat lage bomen. In onze gedachten staat deze locatie synomiem voor moeraslandschap. Naarmate we verder rijden, zien we steeds meer dichte begroeiing. Moeras gaan we niet zien, wel veel mangrove bos waar je tussendoor kunt varen.

Klik op onderstaande foto voor een vergroting.

Er worden diverse tours aangeboden: Je kunt een kano huren, met een airboat 40 min varen of een langere rondvaart door de mangroves maken. Wij kiezen voor een backcountry boot tour van 90 minuten (kosten $103,20, incl. tax). Deze boot biedt plaats aan ca 40 mensen, heeft een schaduwdoek en vertrekt vlakbij onze camping. We zien 7 krokodillen/alligators, vele vogels, zeekoeien en zelfs een slang.

We hadden deze trip niet met onze eigen kano willen maken, die krokodillen zie je op veel plekken liggen, echt griezelig zien ze eruit. Er is in jaren niets gebeurd, maar recent is een klein zeilbootje omgeslagen, de zeiler is naar de kant gezwommen en flink gebeten. Hij heeft het overleefd, maar het is een gruwelijke ervaring.

Gelukkig valt het met de muggen reuze mee. We geloven dat de horrorverhalen op internet wel kunnen kloppen……als het windstil is en broeierig warm, dan kan het extreem zijn. Dit hebben we in Algonquin NP in Canada ook ervaren. We zijn die kant van Canada uiteindelijk ontvlucht.

We vinden de Everglades wel leuk, maar het is niet een plek waar we nog een keer naar toe zouden gaan. Dit in tegenstelling tot vele anderen nationale parken, daar kunnen we oneindig lang van genieten!

Nederlandse camper

Voor de eerste keer sinds het overschepen van onze camper naar Canada, zien we op de camping een camper met een Nederlands kenteken staan. Hanneke en Willem hebben de camper ook via Halifax verscheept en hebben ook ontzettend veel gezien. Heel leuk om de verhalen te horen! We trakteren ze op een lekker bakkie koffie en nemen daarna alweer afscheid, want wij gaan naar de Florida Keys.

Nederlandse camper Everglades USA
St. Augustine Florida USA
Strand en snorkelen

Als je zonder planning reist, dan ligt de reis met alle overnachtingsplekken uiteraard ook niet van te voren vast: go with the flow! Toch zijn er plaatsen die wij de moeite waard vinden om te bezoeken. Het is winter en Florida is overspoeld met snowbirds (mensen die de winterkou in Amerika en Canada vermijden), dat betekent dat veel plaatsen al maanden en (soms ook) een jaar van te voren zijn volgeboekt. 

Wij hebben gemerkt dat er ook regelmatig reserveringen worden geannuleerd en daarom hebben we bij John Pennekamp Coral reef, Curry Hammock en bij een boondockers host in de Keys een plek kunnen reserveren. Als je regelmatig de websites bezoekt, dan heb je kans op een plek, zonder dat je planning al ver van te voren vast ligt.

Morgenochtend gaan we al vroeg naar het John Pennekamp Coral Reef, waar we een snorkeltour hebben geboekt. We hebben er veel zin in en nemen de Gopro mee om de mooie onderwaterwereld vast te kunnen leggen.

Met je eigen camper door Canada en Amerika reizen?

Heb je ook interesse om met je eigen camper door Canada en Amerika te reizen? Lees hier wat je moet regelen!

Wil je meer filmpjes bekijken?

Klik dan hier voor ons tiktok account.