Top
Moose - Glacier National Park
Category:

Waterton Lake National Park en Glacier National park bevinden zich respectievelijk in Canada en Amerika. De grens tussen beide landen/parken is een liniaal streep op de kaart. Het is opvallend dat er in dit gebied niet veel huurcampers op de weg en op de campings te vinden zijn. De meeste toeristen kiezen voor de bekende parken Banff en Jasper in Canada en Yellowstone en Grand Teton in Amerika. Dat hebben wij tijdens onze voorgaande reizen ook gedaan.

Waterton Lake en Glacier National park zijn evengoed druk bezocht, maar alles lijkt wat gemoedelijker. Om de toestroom van de vele bezoekers te beteugelen geldt er in Glacier National park sinds een aantal jaar een inrijverbod op bepaalde wegen. Je kun hier alleen rijden met een permit of een camping reservering.

Glacier NP - USA
Glacier National Park - USA
Glacier National Park - USA
Glacier National Park - USA
Wandelingen met een park ranger

In elk nationaal park worden activiteiten georganiseerd, zoals: wandelingen, een optreden in het open lucht theater, campground avondverhalen en soms ook sterrenkijken. We hebben in Glacier twee wandelingen gemaakt met een ranger. Dit zijn meestal mensen die in het zomerseizoen voor het Nationale park werken en in de winter een andere baan hebben of de studie vervolgen.

De eerste wandeling, genaamd Redrock falls hike, vertrekt vanaf the Swiftcurrent Inn, vlakbij Many Glacier Campground. De route gaat naar twee meren en naar de Redrock waterval. Het was leuk om te horen aan welke bomen de beren zich krabben. Beren hebben geen klauwen om zichzelf mee te krabben. Ook waren er hele bijzondere rotsen van miljoenen jaren oud en was er een beer aan het meer gespot. Dat wij aankwamen was de beer (gelukkig!) vertrokken.

De tweede wandeling begint vanaf de parkeerplaats van -het uit 1913 gebouwde- historische ranger station. Dit bevindt zich in de buurt van St Mary’s visitors centre. Dit was een van de mooiste wandelingen die we tot nu toe gemaakt hebben. Ruim twee uur liepen we over open velden vol met kleurige en geurige wilde bloemen, hadden we uitzicht op de adembenemende bergen en liepen we door een donker bos.

De wandelpaden zijn twee voeten breed, zo dicht begroeid is alles met de wilde bloemen. De natuur kan helemaal haar gang gaan. Halverwege de route stop je bij een vijver waar bevers een dam hebben gebouwd. Tijdens deze stop zagen we een prachtige mannetjes eland heerlijk baden, eten en drinken. We konden alles op gepaste afstand heel goed bekijken.

Glacier National Park - USA
Moose - Glacier National Park - USA
Glacier National Park - USA
Glacier National Park - USA

We hadden de campings in Glacier NP vrij laat geboekt. Dit boeken doe je op de overheids-website van de Nationale parken. Als er een datum wordt vrijgegeven die je wilt boeken, dan kun je om 08.00 uur (lokale tijd) met je laptop klaar gaan zitten en dan lukt het meestal wel.

Many Glacier Campground

We hebben hier een prachtige plek midden in het groen en met uitzicht op de bergen. De plaatsen zijn zonder voorzieningen: geen elektra, geen afvoer en water haal je op een centraal punt. Er zijn wel hele schone toiletten, maar douchen kun je alleen bij The Swiftcurrent Inn. Daar koop je een token van $4 voor 8,5 minuut douchen. Er is wel een dumpstation, waar je ook water met een slang kunt vullen.

Two Medicine Campground

Dit gebied kent vele legenden voor de Blackfeet indianen. De camping ligt aan prachtige meren, met kraakhelder water met rose stenen. Je kunt er vissen, met een bootje varen en zwemmen. De kampeerplekken zijn allemaal zonder voorzieningen, er zijn wel toiletten, maar geen douches. Er lopen heel veel geiten over de camping! Het is een groot wandelgebied waar ook veel beren wonen. 

Many Glacier Campground - Glacier NP -USA
Many Glacier Campground - Glacier NP -USA
Two Medicine Campground - Glacier NP -USA
Two Medicine Campground - Glacier NP -USA
Two Medicine Campground - Glacier NP -USA
Op weg naar Yellowstone National Park

Na zes dagen Glacier NP rijden we verder zuidwaarts. Onderweg passeren we een aantal dorpjes in de stijl van de western tijd. We stoppen bij onze eerste USA boondockers host in de plaats Helena. We staan twee nachten op een plek met een schitterend en vrij uitzicht op de sleeping giant. De host verkoopt verschillende soorten jam, groenten en taarten, dus dat is top! Wil je meer weten over gratis boondockersplaatsen? Klik dan hier.

Er staat nog een boondocker naast ons. Ze heet Vicky (31) en heeft in onze ogen een hele gave keuze gemaakt. Ze kan vanuit haar camper werken, stuurt een team aan en wordt twee keer per jaar, op kosten van haar werkgever teruggevlogen naar huis. Dat hoor je niet vaak!

Het is 37 graden, dus we luieren wat bij Lake Helena. We zien veel mensen die zich met een boot en jetski vermaken op dit mooie meer. Vlak voordat we weggaan raken we nog aan de praat met een enthousiaste man. Hij heeft hele leuke tips, volgt ons meteen op Insta en nodigt ons uit om bij een volgend bezoek aan Helena op zijn erf te overnachten. Heel leuk!

Helena - Montana - USA
Onze boondockers-plaats - Helena - Montana - USA
Sleeping Giant - Montana - USA
Sleeping Giant - Montana -USA - foto website US Government
Sleeping Giant ons uitzicht- Montana - USA