Top
Hwy 93 Banff-Radium Hot springs
Category:
Wat een mooie snelweg!

Vanaf Banff National Park neem je highway 93 richting Radium Hot Springs. Deze snelweg is zo mooi en brengt je van het ene mooie park (Banff) naar het andere mooie park (Kootenay). Je rijdt continue tussen de bergen met prachtig mooie en verschillend gekleurde bomen en uitzichten. Als je net als wij, vroeg op pad gaat, dan is er bij alle mooie bezienswaardigheden genoeg plek om te parkeren en kun je tijdens het rijden echt het gevoel hebben dat je bijna alleen in dit park bent.

Hwy 93 Banff-Radium Hot Springs
Marble canyon

De eerste stop die we maken is Marble Canyon. We kunnen ons niet herinneren of we hier al eerder zijn geweest. De wandeling naar de canyon is maar 800 meter. Een canyon is een grote kloof die door waterstroom is ontstaan. Deze canyon is prachtig! De rotsen hebben prachtige kleuren, zijn bedekt met mooie planten, struiken en verschillende kleuren mos. Het turquoise gekleurde water vindt met grote kracht de weg door de veertig meter diepe canyon.

Maar het mooie is ook dat er aan beide kanten een wandelpad is gemaakt, dat goed toegankelijk is voor de meeste mensen en van alle kanten een heel mooi zicht geeft op dit natuurfenomeen. Onze conclusie: We zijn hier niet eerder geweest, want deze canyon is indrukwekkend, dat hadden we ons vast nog wel herinnerd.

Wij zien heel veel gezichten van mensen en dieren in de rotsen, misschien zien jullie dit ook terug in onze foto’s.

Marble Canyon
Marble Canyon
Marble Canyon
Einde van de Marble Canyon
Marble Canyon
Marble Canyon
Paint Pots

De Paint Pots bestaan uit drie minerale bronnen die veel ijzer bevatten. Het water stroomt uit deze bronnen en geeft de omringende aarde een levendige oranje/bruine kleur. Om er te komen loop je, vanaf de parkeerplaats ca twee kilometer. Eerst langs een prachtige rivier met een heel mooi uitzicht over de bergen. Naarmate je dichter bij de Paint Pots komt, is de oranje/bruine ondergrond, een soort drab geworden waar je goed in weg zakt en je schoenen een andere kleur geeft. Er zijn wel wat planken en palen van bomen neergelegd, maar dat is nogal wiebelig. Als je het niet erg vindt dat je schoenen oranje worden, dan is het wel leuk om dit te bezoeken. 

Op de terugweg kun je even in de rivier gaan staan om je schoenen weer schoon te spoelen.

Paint Pots
Paint Pots
Paint Pots
Point pots
Numa falls

Het leuke aan de Numa falls vonden we vooral dat we ons herinnerden dat we hier al eens waren geweest. Robert herkende het aan het picknick bankje (hoe dan?? want die zie je overal). Het klopte absoluut, want het bankje hadden we met sneeuw vastgelegd.

De Numa falls is een kleine waterval, direct naast de parkeerplaats. Als je daarvoor naar de Johnston Canyon met de Upper falls bent geweest, dan lijkt dit meer op een stroomversnelling. De natuur is evengoed mooi!

Numa Falls
Rocks next to Numa Falls
Numa Falls
The water from the Numa Falls
Kootenay valley viewpoint

Heel mooi dat er voldoende mogelijkheden zijn om onderweg te kunnen stoppen om het mooie in je op te kunnen nemen en vast te kunnen leggen. Dit is een van de mooie uitzichtpunten.

Kootenay valley viewpoint
Kootenay valley viewpoint
Kootenay valley viewpoint
Kootenay valley viewpoint
Kootenay valley viewpoint
Kootenay valley viewpoint
Wildlife langs de snelweg

Als er een auto stil staat op de vluchtstrook, dan betekent dat niet dat er pech is, maar dat men wildlife heeft gespot. 

Wilde geiten

We zien een kudde wilde berggeiten met kleintjes. We staan op ruime afstand en kunnen met de zoomlens mooie foto’s maken. Opeens komt een volwassen geit van de berg gerend richting onze camper, even inspecteren wie daar staat. We kunnen niet direct wegrijden, we staan aan een snelweg. De geit is tevreden en loopt weer terug!

Beer

Bij een parkeerplaats zien we een beer de vuilnisbakken afstruinen. Dit vinden wij een verdrietig gezicht. Het kan betekenen dat een beer niet meer zelf op zoek gaat naar eten in de natuur, maar mensen opzoekt. Deze beer kijkt niet zo vrolijk. De foto is niet zo scherp, maar dichterbij komen zagen we niet zitten.

Big Horn sheep

Onderweg naar camping Redstreak in Radium Hot Springs komen we deze prachtige Big Horn Sheep tegen. Wat een mooie dieren!

Hertjes op de camping

Op de camping zien we mooie hertjes. Ze zitten helemaal in hun eigen zone, lopen vlak langs je camper om sappige jonge blaadjes te kunnen vinden.

Wild Goats
Wild Goats
Beer
Big horn sheep
Big horn sheep
Big horn sheep
Deer Campground
Deer Campground
Radium Hot Springs en omgeving

Radium Hot Springs is een leuk plaatsje, dat natuurlijk vooral bekend staat om de natuurlijke warme bronnen. We zijn er twee keer eerder geweest, dus slaan een bezoek deze keer over. Invermere is ook een leuk klein plaatsje: gezellige bloembakken, aparte winkeltjes en zelfs een paar leuke terrassen.

Camping Redstreak

Deze camping is onderdeel van de Nationale parken campings van de overheid. We reizen meestal zonder vooraf te reserveren. Omdat het nu hoogseizoen wordt, hebben we Banff, Kootenay en Yoho recent geboekt. Dat kan nog prima, maar dan heb je kans dat je niet alle dagen op dezelfde plek kunt staan. Wij vinden dat geen probleem. Mocht je ooit deze camping bezoeken, dan is plek E15 heel mooi. Je staat aan de rand van het bos met het gevoel dat er niemand achter en naast je staat. Het enige dat je hoort dat zijn de vogels en in de nacht de stilte.

Campground Redstreak Radium Hot Springs Kootenay
Campground Redstreak Radium Hot Springs Kootenay
Campground Redstreak Radium Hot Springs Kootenay
Raven
Raven
Colombia River - Radium Hot Springs
Colombia River - Radium Hot Springs