Top
Van San Francisco naar Denver USA
Category:

Wij hebben in 2023 onze camper van Antwerpen (België) naar Halifax (Canada) verscheept. We hebben een 4/5 persoons camper en hoe gaaf is het als je (schoon) kinderen met je mee willen reizen? Heel gaaf! Onze dochter Carmen is vaker met een camper in Amerika geweest, voor schoonzoon Lorenzo is dit een nieuwe ervaring.

Wij zijn een keer eerder met z’n vijven met deze camper naar de leukste camping en liefste mensen van Italië gereden: Agricamping Spineta (Aanrader!!) van de familie Bartemucci. We hebben ervaring om met z’n allen in een camper te reizen, we hebben er heel veel zin in. 

Golden Gate bridge San Francisco USA
Golden Gate bridge San Francisco USA
Waar gaan we naar toe?

Carmen & Lorenzo hebben de route samengesteld. Ze hebben rekening gehouden met:

  1. De kosten van de vliegtickets
  2. De openingstijden van de parken
  3. De afstanden. Dit land is zo groot!
  4. Beschikbare campings
  5. De inspiratie van activiteiten die ze via tiktok hebben gevonden
  6. Genoeg tijd om van alles te kunnen genieten
Valley of the fire
Van San Francisco naar Denver in 4,5 week

Nadat de route is samengesteld is de volgende stap het boeken van de campings. We hebben dit een paar weken voor aanvang van de reis gedaan. Als je flexibel kunt zijn, door niet elke avond op hetzelfde kampeerplek te willen staan, dan is er meer keuze. Toch waren we in sommige gevallen echt verrast, dat het in de maand september zo vol is in de nationale parken.

We hebben in Yosemite en Zion geen plek in de parken kunnen boeken, maar een camping op een half uur rijden vanaf de ingang van de parken. Ook prima, maar in het park is wel leuker!

Zie deze blog voor de links naar de campsites.

Bestemming en aantal nachten
Het weer in september/begin oktober

Als je van San Francisco naar Denver reist, dan heb je continue lekker weer. Niet te heet in bijv. Las Vegas, Antilope canyon en Arches, niet te koud in Bryce (-1 in de nacht) en richting de Grand Canyon en later ook in Denver zie je de mooiste herfstkleuren tevoorschijn komen. Wij vinden deze periode heel prettig om in te reizen. 

Fall colours - Scenic Byway 12 - Capitol Reef NP
Onze ranking

Na een paar weken reizen, zijn we begonnen met het maken van lijstjes:  Wat vinden jullie tot nu toe het leukste/ minst leuke? Vooral de lijst met leuke ervaringen veranderde continue!

Leukste ranking
Leukste ranking
Tiktok

De verhalen dat dit medium alleen gebruikt zou worden door kinderen die een dansje doen, zijn al lang achterhaald. De leukste eettentjes en (natuur) attracties hebben we gevonden dankzij de inspiratie die Carmen & Lorenzo hebben opgedaan op Tiktok. Ze hebben zelf ook een tiktok account. Vind je het leuk om Carmen & Lorenzo te volgen op tiktok? Klik dan hier.

Met zulke inspirators gaan we misschien zelf ook wel eens wat plaatsen op dit medium……

Met je eigen camper door Canada en Amerika reizen?

Heb je ook interesse om met je eigen camper door Canada en Amerika te reizen? Lees hier wat je moet regelen!