Top
Niagara falls USA Canada
Category:

Reizen door Amerika en Canada heeft voor ons iets speciaals. De variatie in natuur, steden, platteland en culturen is heel groot en dat spreekt ons enorm aan. We hebben een aantal keren met een huurcamper door Canada en Amerika gereisd. De reisduur was meestal vier weken en daarin probeerden we zoveel mogelijk bestemmingen te proppen. Nu we zelf een camper hebben, lijkt het ons geweldig om in ons eigen tempo door de parken, dorpen en steden te reizen. Als het ergens goed voelt, dan blijven we langer blijven om zo te ervaren hoe men in die plaats leeft. 

Van idee naar werkelijkheid

In 2021 hoorden we van de mogelijkheid om je eigen camper naar Canada/Amerika te verschepen. In die periode ontmoetten we ook een Duits/Amerikaans stel. Zij vertelden dat ze naar Amerika gingen om hun (schoon) vader te bezoeken. We hadden het over de mooie natuur en andere plekken die absoluut de moeite waard van het bezoeken waard zijn. We werden daar zo enthousiast van dat we op het idee kwamen om met onze eigen camper door Amerika en Canada te gaan reizen. 

Maar hoe doe je dat? 

Je moet deze zaken voor je vertrek regelen:

  1. Een B2 visum aanvragen. Een standaard USA – Esta toeristen-verblijfsdocument is drie maanden geldig. Dat vinden wij veel te kort voor alle moeite die we moeten doen en de kosten die daar mee gemoeid zijn. Voor Canada kun je volstaan met een Eta reisdocument. Deze is standaard zes maanden geldig
  2. Een camperverzekering in Canada of Amerika afsluiten
  3. De roll on-roll off-overtocht boeken
Wanneer gaan we?

Toen we in januari 2022 een visum afspraak gingen inplannen, konden we pas half oktober 2022 op gesprek. Met ons visum op zak, zijn we nu concrete plannen aan het maken. Het heeft onze voorkeur om de camper eind april 2023 op de boot naar Halifax-Canada te zetten, zodat we begin mei 2023 met onze reis kunnen beginnen. 

Waar gaan jullie beginnen?

We beginnen in Canada en kijken daarna hoe het weer is en welke plaatsen en mensen we onderweg tegenkomen. Verder is het Go with our flow! We proberen wel de strenge winters te vermijden.

Social Media

Via de website en social media zullen we jullie op de hoogte houden!