Top
Coast California
Category:

De drukte van Yellowstone en Grand Teton liggen alweer een tijdje achter ons. We zijn begonnen met onze rit richting San Francisco om Carmen & Lorenzo op te halen. Een flinke rit, maar we hebben weken de tijd om er te komen. We laten nieuwe voorbanden plaatsen en kijken uit naar een bezoek aan Mount Shasta en Glass Beach bij de plaats Fort Bragg. Wat we verder tegenkomen is zoals altijd een verrassing. 

NIeuwe voorbanden

Na flink wat onderzoek, hebben we hebben gekozen voor de Cross Climate banden van Michelin. We hadden in Nederland al naar deze banden gekeken, maar zagen dat ze veel duurder zijn dan in Amerika. Ze zitten eronder en we zijn er blij mee!

Overnachten met de camper in Californië

In totaal hebben we vanaf de plaats Jacksonville, bij Grand Teton NP tot aan San Francisco op 22 verschillende plekken gestaan. Hiervan stonden we vijf keer in een National Forest/Park, acht keer op een commerciële camping en negen keer hebben we gebruik mogen maken van het erf van de hosts van Boondockers Welcome.

Voor ons gevoel is er toch iets vreemds aan de westkust van Californië…. We hoorden van een campingeigenaar, die in het hoogseizoen bijna geen klanten had, dat de staat Californië iets heeft gewijzigd in de schoolvakanties. Door deze wijziging is het lastiger voor gezinnen om een week op vakantie te kunnen gaan. Gevolg: lege campings!

We rijden door heel veel National Forest/Parken en dan zoeken we het liefste een mooie plek op zo’n locatie. Als we op internet kijken, dan staat er heel vaak dat het vol is of First Come First Serve. Bij aankomst op zo’n plek, hebben we een aantal keer ervaren, dat de campings helemaal leeg zijn. Het zijn campings in bijv. een dichtbegroeid bos, zonder mobiele dekking en geen mogelijkheid om Starlink te kunnen gebruiken. Het is er in de nacht ook helemaal donker. Op zich wel mooi, dat je helemaal alleen gebruik kunt maken van zo’n mooie locatie, maar voor ons voelde het ook vaak een beetje spooky.

We hebben ook twee absolute parels ontdekt en hebben overnacht in de meest bijzondere straat, qua vriendelijkheid en sfeer.

Coast California
Coast California
Prachtige kleuren langs de kust bij Californie
Plumas National Forest

Dit bos is zo prachtig! De kleuren van de bomen zijn er glanzend en fris en er zijn heel veel meren. Dit gebied heeft zo’n andere sfeer, dan de bekende natuurattracties, waar iedereen alleen maar gehaast is om alles zo snel mogelijk te kunnen zien. Bij aankomst op Grashopper Flat campground staat vermeld welke plekken first come first serve zijn. Na een half rondje op de camping, bleek de mooiste plek aan Lake Davis nog vrij te zijn (plek nummer 68!). Dit leuke meer is heerlijk om in te zwemmen, varen en te vissen. Deze plek voegen we toe aan ons mooiste locatie lijstje! Het enige waar je rekening mee moet houden, dat is gepast contact geld meenemen. Er is geen receptie, je vult een envelop en die stop je in een brievenbus/kluis.

Grashopper Flat - Plumas Nat. Forest - USA
Grashopper Flat - Plumas Nat. Forest - USA
Grashopper Flat - Plumas Nat. Forest - USA
Grashopper Flat - Plumas Nat. Forest - USA
Lassen Volcanic National Park

De kleuren in dit park zijn nog mooier en gevarieerder dan die van Plumas NF! We hebben de scenic byway vanuit de zuidwest ingang richting het noorden genomen. Deze weg voert je langs alle mooie plekken in dit park, zoals Sulphar works, Bumpas Hell en Kings Creek. We overnachten op Manzanita campground, ook daar hadden we een prachtige plek. Onze buurman, een vader van drie kinderen, vertelde ons dat hij voor het slapen gaan nog langs het toiletgebouw wilde. Hij deed de rits van zijn tent open en stond oog in oog met een beer. Hij was enorm geschrokken, maar wij hebben er niets van gehoord.

Boondockers

We hebben heel veel leuke ervaringen gehad met Boondocken, we noemen er hier twee.

In Boise stonden we in een ruim opgezette wijk met grote vrijstaande woningen. De ochtend van ons vertrek kwam er een man (David) langs wandelen met een jonge hond. Het hondje begroette ons enthousiast en we raakten met zijn baasje aan de praat. Het was zo’n leuk gesprek. David is een gepensioneerde smoke jumper. Dat zijn brandweerlieden die met een parachute worden gedropt bij een brandhaard die per auto niet te bereiken is. Een gevaarlijk beroep waarvoor een zeer goede conditie is vereist.We hadden het over de prachtige natuur, waarvoor hij vele tips had, de vriendelijkheid van de mensen en over het slechte aanbod van gezond eten en drinken in Amerika. 

Even later bracht David zijn hondje naar huis en kwam terug op de fiets met zelf gevangen hert, zalm uit Alaska en gedroogd fruit: zo aardig!!

In Meadow Valley werden we heel leuk ontvangen door Les & Darlene. Het was een snikhete dag, maar op het erf onder een grote boom mochten we heerlijk in de schaduw staan. In de avond zaten we naast de camper toen buurman Warren (81) op zijn mountain bike aan kwam fietsen even later gevolgd door een andere wandelde buurman Art van 95. Het was zo leuk om met ze te kletsen, net of we al langer daar woonde.

Warren vertelde dat er elke avond wildlife door de straat loopt en dat er een hert, die hij Bucky heeft genoemd, uit zijn hand eet. Hij vertelde ook over zijn moestuin en dat die veel te groot is om alles op te eten en dat hij het zo leuk vindt om dit aan buren en locale restaurants uit te delen. Als gepensioneerde vrijwilliger bij de brandweer kent hij iedereen en weet hij alles over iedereen, echt zo grappig! Een mega-grote courgette en een soort spinazie moesten we in ontvangst nemen en proeven.

Na een tip van Warren bezochten we Bucks Lake en mochten we een nachtje langer bij Les & Darlene blijven. We mochten ook hun onwijs mooie, opvouwbare kano’s lenen. We hebben inderdaad elke avond herten en vossen door de wijk zien lopen, meer als in de Nationale parken! Nadat we bij Les waren uitgenodigd voor koffie, een heerlijk ontbijt en leuke gesprekken, vertrokken we de volgende dag met een bijzonder gevoel uit deze buurt. Wat een leuke sfeer heerst er hier en wat een lieve mensen. We houden graag contact!

Meadow valley
Meadow valley
Mount Shasta & Glass beach

Het dorpje Mount Shasta is wel leuk, maar niet bijzonder. Er zijn veel dure winkels met stenen en sieraden en enkele eettentjes. We stonden één dag op Camping McBride Springs toen orkaan Hillary ervoor zorgde dat we moesten evacueren. Het had wel wat geregend, maar niet wat we in Nederland gewend zijn. We hadden geen de hele dag geen wifi aan en ook na een emergency alert hadden we niets in de gaten…….tot we naar de hoofdweg van de camping liepen en zagen dat machines de hele dag bezig waren geweest om modder en takken van de weg te verwijderen. Later op de nieuwe camping kregen we weer een alert en zijn we maar naar een truckstop in een ander dorp gegaan. Er was geen paniek, maar we hadden ons Mt Shasta heel anders voorgesteld.

Waar we vooraf ook veel zin in hadden, dat was Glass Beach. Dit strand is vroeger als stortplaats voor glas gebruikt en er zijn hele mooie “stenen” door ontstaan. Het was best een aardig strand, maar van de mooie gekleurde stenen die we op foto’s op internet zagen, was niets meer te bekennen.

Next stop: San Francisco om Carmen & Lorenzo op te halen!

Glass Beach Fort Bragg
Glass Beach Fort Bragg
Looks like a turtle
Looks like a turtle