Top
Lone star rally - Galveston - Texas
Category:

Nadat we besluiten om van Denver naar Albuquerque te rijden, gaan we de volgende dag meteen op pad. De wegen lijken eindeloos lang en op deze route kom je af en toe een stad/dorp tegen. Halverwege stoppen we bij Gears RV park: een camping in the middle of nowhere! Er is geen sanitaire voorziening, wel een restaurant en verder is het verbazingwekkend vol op deze afgelegen camping.

Angels in the air - USA
Angels in the air - USA
Angels in the air - USA
Onderweg naar Albuquerque

We hebben in eerdere blogs al geschreven dat we hele leuke mensen hebben ontmoet. Canadezen en Amerikanen zijn zo enorm vriendelijk en gastvrij! Het is altijd leuk om met iedereen die we ontmoeten een praatje te maken……..

Als Robert -op Gears RV park- de camper gereed maakt voor vertrek, staat hij binnen no-time te kletsen met een buurvrouw: een alleenstaande ex-beroepsmilitair die reist met haar huisdier. Even later komt daar een andere buurvrouw – Dru – bij staan. Ze vertelt dat ze onze website heeft opgezocht (de naam staat op onze camper) en dat ze onze camper zo mooi vindt. Ze informeert ook naar onze reisplannen. Robert vertelt haar dat we naar het luchtballonnen festival gaan en dat we nog even moeten kijken waar we gaan overnachten.

Na vijf minuten met haar gepraat te hebben, biedt Dru ons aan om bij haar moeder te komen overnachten. Zij reist samen met haar vrouw en huisdieren in een prachtige camper en is op weg naar haar moeder. Telefoonnummers worden uitgewisseld en zo zijn we opeens op weg naar de moeder van Dru.

Ingeborg, de 91 jarige – uit Duitsland afkomstige – moeder van Dru verwelkomt ons zo vriendelijk. Ze woont in een prachtig huis dat uitzicht biedt op de luchtballonnen. Ze vindt het leuk om Duits met ons te kunnen praten. Wat een lieve vrouw! Ook inspirerend is het om met Dru te praten. Deze selfmade duizendpoot is een succesvolle organisator van mega events en makelaar. 

Balloon fiesta

In de wijk waar Ingeborg woont heb je het beste uitzicht op de opstijgende luchtballonnen. Het is prachtig om te zien. Later tijdens onze reis spreken we twee stellen die op de camping van het festivalterrein stonden. Dat klinkt ook heel leuk! Wie weet gaan we dat ooit nog eens doen. Voor nu kiezen we ervoor om naar Galveston (Texas) te gaan rijden.

Balloon fiesta - Albuquerque - USA
Balloon fiesta - Albuquerque - USA
Balloon fiesta - Albuquerque - USA
State parks en Boondockers Welcome

We rijden in een rustig tempo richting Galveston en overnachten bij diverse staatsparken en bij verschillende boondockers in New Mexico en Texas. Bij Elephant Butte State park staat Ingrid te douchen als een mevrouw meldt, dat er een ratelslang voor de deur ligt. Geen idee of er een kier onder de deur zit…..het is al donker en met bevende knieën gaat ze naar buiten. Gelukkig niets te zien! Het is een prachtige camping aan het water, we komen er later achter dat het eilandje in dit water Rattle snake eiland heet…..

In dit park komen we Angela & Lenny tegen die we ook bij Peggy Sue’s diner hebben ontmoet. Hoe groot is die kans in zo’n groot land?

Boondockers hosts Rick & Bonnie bieden ons stroom, water, en dumpen van water aan. Heel lief, maar we zijn helemaal zelfvoorzienend. Nadat we de volgende ochtend samen iets gedronken hebben, vertrekken we met een tas vol met reisfolders, boeken en tips.

De Boondockers host in Sweeny is niet thuis als we aankomen. We mogen een plekje kiezen op het erf. Als we later kennismaken worden we getrakteerd op een doos biologische eieren uit de winkel van een vriendin van de host.

Bij Guadalupe river state park loopt er opeens een gordeldier langs de camper, wat een bijzonder dier is dat! 

Gordeldier
Gordeldier
Elephant Butte State Park - New Mexico - USA
Elephant Butte State Park - New Mexico - USA
Galveston

We hebben zin om een langere periode op een plek te staan, met als voorkeuren:

  1. Aan het strand
  2. Zonnig weer

We hebben namelijk wat kleine reparaties aan de camper te verrichten en willen onderdelen bestellen. Galveston lijkt ons de leukste plek om te verblijven.

Galveston ligt aan de golf van Mexico en is een schiereiland onder Houston. De huizen aan de kust staan op palen en niet zonder reden. Tijdens het stormseizoen zouden ze anders onder water komen te staan. Het eerste weekend van ons verblijf vindt de Lone star rally plaats. Dit is een event waar 400.000 mensen vanuit heel Amerika op afkomen en waar ca.150.000 motoren te bezichtigen zijn.  

Het is een groot feest van motorgeluiden, bands die optreden, leuke food trucks,  restaurants en allerlei soorten marktkramen. Op the Strand, de bekendste straat in het centrum, paraderen de motorrijders langs alle toeschouwers. 

Lone star rally - Galveston - Texas
Lone star rally - Galveston - Texas
Campings Galveston

Er zijn heel veel campings in Galveston. Tijdens het Lone Star festival betaal je bij veel campings ca. $200 per nacht! We hebben al een camping voor een maand geboekt, maar niet voor het weekend van het festival. Heel veel campings zitten vol, maar we hebben toch weer geluk. De overheidscamping Dellanera RV park, direct aan zee, heeft nog plek. De meeste kampeerders boeken deze plek al een jaar van te voren, maar er was een annulering! De camping wordt gerund door hele aardige mensen, er zijn schone voorzieningen en de plek is natuurlijk op een toplocatie. We betaalden € 86,40 per nacht tijdens dit feestweekend.

Camping Stella Mare- Galveston

Als je een camper verscheept naar Noord Amerika, dan wil je uiteraard zo veel mogelijk beleven. Anderhalve maand op een camping verblijven, zal niet bij veel reizigers in de “planning” zitten. Wij hebben het echt als heerlijk ervaren. We hadden wat klusjes aan de camper te verrichten en na 22.000 km te hebben gereden vonden we het heel leuk om van de zon en het strand te genieten. 

Camping Stella Mare is mega groot. In eerste instantie heeft dat niet onze voorkeur. Deze camping is zo netjes…..je kunt bij wijze van spreken “van de vloer” eten. Elke week wordt het gras gemaaid, je vuilnis wordt bij de camper opgehaald, een paar keer per dag wordt het sanitair gecheckt en ook het zwembad is met ruim 35 graden een aanrader. De camping ligt tegenover Dellanera RV park en dus bij zee.

De plekken zijn zo groot! Het is gewoon lachwekkend om onze camper, met 7,5 meter lengte op een plek van ruim 25 meter te zien staan! De meeste gasten zijn overwinteraars en die hebben een touringcar met een extra auto of een fifth wheel/caravan.

Wat we het allerleukste vinden, dat zijn de mensen die daar verblijven en ook die daar werken. Onze naaste buren Steve, Janet en hond Molly, onze overburen Roy & Delia en Ken & Mary  zijn allemaal zo lief en gezellig en hebben ons verwend met heerlijk eten. Met onze achterburen JD & Tabby hebben we ruim 3 uur in het zwembad zitten kletsen tot onze huid helemaal gerimpeld was.

De Duitse Gerhard & Liane hebben ook hun camper verscheept. Ook met hen hebben we gezellig koffie gedronken en tips uitgewisseld. Heel leuk! Keith & Christine, een gepensioneerd stel uit Melbourne, heeft in Amerika een oude camper gekocht en reizen, zoveel als het visum toestaat, naar mooie plekken en hebben ook leuke verhalen.

Naar Nederland

Het is heel leuk om door Canada en Amerika te reizen, maar ons visum verloopt binnenkort en we hebben ook zin om ons gezin weer te zien. De camper gaat in een overdekte afgesloten opslag in Houston en wij vliegen weer naar Nederland.

Storage Houston - USA
Vervolg

We vliegen weer terug naar Amerika. Onze schoondochter Sanne & zoon Mike hebben gaan vijf weken met ons mee te willen reizen, dat vinden we heel gezellig! De route hebben ze al uitgestippeld, waar we zelf bij terugkomst naar toe gaan, dat weten we nog niet. We hebben geen zin in sneeuw en temperaturen onder nul.

Hoe leuk we het in Galveston ook vonden, we hebben geen wens om weer een maand ergens te gaan staan. Het is een enorm land en zijn nog zoveel pareltjes te ontdekken. 

We gaan eerst van ons gezin genieten en daarna komen de ideeën, zoals altijd vanzelf weer oppoppen.

Met je eigen camper door Canada en Amerika reizen?

Heb je ook interesse om met je eigen camper door Canada en Amerika te reizen? Lees hier wat je moet regelen!