Top
Jack Daniels Distillery - Lynchburg - Tennessee
Category:
Waynesville

Waynesville in North Carolina is een perfecte plek om te overnachten als je de Great Smokey Mountains wilt bezoeken. Wij verblijven bij boondockers host John. John heeft leuk tips en één daarvan is Jake Junaluska.

Dit prachtige meer en alle gebouwen er om heen waren oorspronkelijk onderdeel van de United Methodist Church, maar is al vele jaren toegankelijk voor publiek. Iedereen die een mooie wandeling om het meer wil maken of wil ontspannen in een van de huizen of hotels is welkom.

Waynesville Tennessee
Waynesville Tennessee
Great Smokey Mountains National Park

In 2014 bezoeken we dit park voor de eerste keer. We herinneren ons dat we het mooi vonden, maar niet zo spectaculair als de andere parken in dit grote land. We overnachten dit keer op Smokemont Campground. Zodra we het park in rijden, zien we allemaal herten in de rivier. Dat begint al goed!

Onze campingplek ligt aan de Bradley Fork rivier en het geluid is heerlijk om bij in slaap te vallen. Er lopen regelmatig herten over de camping, echt heel leuk! De camping heeft toiletten en een mogelijkheid om afvalwater te dumpen, maar geen douches.

Bij de meeste nationale parken is bij binnenkomst een toegangspoort waar je de nationale parken-pas moet tonen of entreegeld moet betalen. Bij Great Smokey Mountains is dit niet het geval. Ze hebben daar bedacht, dat je gratis door het park mag rijden, maar zodra je stopt een parkeerpas moet kopen. Deze pas kost $5 voor één dag en kan bij het bezoekerscentrum worden aangeschaft.

De volgende dag nemen we de New Found Gap road die je vanaf de plaats Cherokee (North Carolina) helemaal naar het noorden in Gatlinburg Tennessee brengt. De lentebloeiers beginnen al kleur te bekennen, maar in veel gevallen hebben de bomen nog hun “wintervacht”. Onderweg zijn er vele plekken waar je kunt stoppen en wandelingen kunt maken.

Tip: Er zijn niet veel parkeermogelijkheden voor een camper, ga zo vroeg mogelijk op pad!

Blue Ridge Parkway

Ondanks dat we al veel van prachtige natuur in Canada en Amerika hebben gezien, hebben we van deze toeristische route hoge verwachtingen. De weg wordt in veel blogs aangeduid als de mooiste in Amerika. De 469 miles (755km) lange weg begint in de Smokey Mountains in Tennessee en eindigt in Shenandoah National Park in Virginia. Er zijn vele tunnels en is het slim om vooraf te checken of de hoogte van de camper geen problemen gaat opleveren. Op de website van dit traject kun je ook vinden welke gedeeltes er gesloten zijn.

Een dag voor onze rit komen we in contact met verschillende mensen die de weg gereden hebben. Ze vertellen dat de eerste 100 miles vanaf Cherokee het mooiste is. We zijn benieuwd! Het is heel rustig op deze route en er zijn vele uitzichtpunten. De route is mooi, maar we besluiten toch om niet de volledige 755km te gaan rijden. Waarschijnlijk zijn we verwend door de vele andere mooiere routes die we gereden hebben.

Omdat we geen idee hebben wat onze vervolgreis gaat worden, besluiten we na een paar dagen om terug te gaan naar boondocker host John in Waynesville.

Reizen we richting oosten of westen verder?

Na onze aankomst in Houston -afgelopen februari- zijn we richting het mooie weer in Florida gereden. Op dit moment zijn we in de staat North Carolina en kunnen verder reizen richting het noordoosten van Amerika of we gaan alvast richting het westen. We hebben er voor gekozen om richting het noordwesten te gaan rijden.

Ten eerste omdat we in augustus onze zoon Mike en schoondochter Sanne in Calgary gaan ophalen. Ten tweede omdat we geen zin hebben in winterse temperaturen. Tenslotte gaf de doorslag dat we de camper waarschijnlijk weer terug verschepen vanaf Halifax en dan alsnog het noordoosten gaan bezoeken. 

Nu we voor het westen gekozen hebben, lijkt het ons heel leuk om door Tennessee, Arkansas, Oklahoma en Kansas te reizen. 

Tennessee

Onze eerste stop in de staat Tennessee is bij boondockers host Scott. Hij noemt zijn plaats “Heavens view” en we begrijpen heel goed waarom. Om er te komen moeten we na een korte bocht een helling van 14% klimmen. De camper doet het prima, maar we zijn blij dat we er zijn en van het prachtige uitzicht kunnen genieten.

Het wordt misschien een beetje saai om te vermelden….maar ook deze host is zo vriendelijk!

Heavens View - Cosby - Tennessee
Heavens View - Cosby - Tennessee
Grootste tankstation ter wereld: Buc-ee’s in Sevierville Tennessee

We hebben al een paar keer de tip gekregen om eens naar Buc-ee’s te gaan. Buc-ee’s is een Amerikaanse keten van tankstations met lage brandstofprijzen, een groot aanbod van eten, wasstraten, merchandise en wereldrecords. Ze hebben vele prijzen gewonnen met de schoonste toiletten en zijn ook wereldrecordhouder met het grootste tankstation in Sevierville-Tennesse. En die gaan we bezoeken!

Het is er megadruk! Voor vrachtwagens is het verboden toegang en voor campers en auto’s met caravans is het lastig parkeren. Ze hebben daar geen speciale plekken voor gemaakt. Veel bezoekers laten de auto aan de pomp staan en bezoeken dan de winkel. Wij tanken eerst bij een van de 264 (!) pompen voor maar € 0,83 liter/diesel en vinden daarna een parkeerplaats. 

De winkel bij het tankstation is geen maatje Walmart, maar wel groter dan wat je normaal tegenkomt. Het draait allemaal om de marketing! Er loopt een Buc-ee’s mascotte door de winkel en je kunt zoveel producten Buc-ee’s merkartikelen kopen. Qua eten vinden wij het net als alle andere fastfood winkels: veel, vet, zoet en duur. Je vindt bij dit soort winkels niets wat “gewoon” in de natuur te vinden is 🙂 Het is wel een leuke ervaring om Buc-ee’s te bezoeken.

Verder richting het westen

Walnut Springs -Tennessee

Na Buc-ee’s rijden we naar onze plek om te overnachten. Dat is dit keer een wijnmakerij: Walnut Springs in Strawberry Plains – Tennesse. We zijn geen wijndrinkers, maar ze maken hier alles zelf en besluiten een proeverij van zoete wijnen te doen. Echt zo leuk en zelfs lekker! We nemen een fles mee naar huis. Bijzondere smaken, leuke gesprekken met de eigenaren en een hele leuke plek om te slapen. Ook weer een aanrader!

Walnut Springs
Walnut Springs

Maryville – Tennessee

We rijden de volgende dag naar Maryville. We overnachten via Boondockers Welcome bij een host in een rustige woonwijk. Als we aankomen, dan is er niemand thuis. Robert belt de host en die vertelt vanavond niet thuis te komen. We mogen stroom (hebben we nooit nodig) en water gebruiken en gaan staan hoe we het zelf willen.

De woning ligt aan een prachtig park. Als we later gaan wandelen, dan zien we gratis te gebruiken tennisbanen, basketbal velden, een atletiekbaan en een leuke plek waar allemaal families samenkomen om spelletjes te doen, feestjes te geven en/of te barbecueën. De zon schijnt, alle bomen krijgen bloesems en het is er gezellig druk.

Tullahoma – Tennessee

In 2014 hebben de distilleerderij van Jack Daniels bezocht en dat was zo’n leuke ervaring. Het lijkt ons leuk om deze attractie nog eens te bezoeken. We overnachten bij Pamela & Phil – een gepensioneerd echtpaar – op de oprit. We mogen ook weer elektra en water gebruiken en er is zelfs een plek om het afvalwater te dumpen. Nadat we op onze plek staan, willen ze graag een kijkje in onze camper nemen. Dat kan altijd!

In de avond regent het zo hard….we zijn benieuwd of het overdag beter wordt, want de eclips moet vanaf hier goed te zien zijn.

We hebben in Tullahoma ook de lekkerste sushi ooit gegeten. Dank je wel Mike & Sanne en Carmen & Lorenzo voor dit heerlijke verjaardagscadeau!

We blijven 2 nachten en nadat Phil (die op latere leeftijd pastoor is geworden) op zijn verzoek een zegen voor ons uitspreekt, gaan we weer op pad. We stoppen nog wel een keer bij het Sushi restaurant 🙂

Tullahoma - Tennessee
Tullahoma - Tennessee

Bucks Ranch -Tennessee

De laatste stop in Tennessee is bij Bucks Ranch in Waynesboro. Zodra we de snelweg verlaten, rijden we door een heuvelachtig gebied met smalle en bochtige wegen. Als we – in the middle of nowhere – aankomen, is het hek dicht en alles verlaten. We bellen de host, die ons vertelt dat we zelf het hek open moeten doen en een plekje moeten uitkiezen.

Het is altijd leuk als het heel donker en stil is in de avond, maar zijn blij als we de volgende ochtend weer wegrijden. Het is best een mooie plek, maar door de regen van de vorige dag is het een natte boel en daarbij poepen alle eenden en de loslopende ezels alles onder.

Bucks Ranch
Bucks Ranch

Oak Lane – Hernando – Mississippi

Het is leuk om onderweg leuke plekken te verkennen, maar soms is het in dit enorme land ook gewoon kilometers (mijlen) maken. We overnachten vanavond op de statige oprijlaan met eikenbomen van Simon. Simon is een purple heart veteraan. Purple heart is een militaire onderscheiding die in naam van de president wordt uitgereikt aan diegenen die gewond zijn geraakt of zijn gesneuveld tijdens hun dienst in het Amerikaanse leger. Simon heeft er veel over verteld, echt heftig! 

Deze plek is gelegen in het noorden van Mississippi op ca 20 minuten van Graceland, het huis van Elvis Presley. Leuk om een keer te bezoeken, wij hebben dit in 2014 gedaan!

Oak Lane - Hernando - Mississippi
Oak Lane - Hernando - Mississippi
Rondleiding in Jack Daniels fabriek in Lynchburg

Dit is zo’n leuke rondleiding! Je start met een korte bustrip over het terrein, daarna loop je langs alle “onderdelen” van het maken van de whiskey. Iedereen kent elkaar! De vader en oom van onze gids hebben er gewerkt en zijn dochter werkt er nu ook. Dat is ons ook bijgebleven van de vorige rondleiding in 2014. Het terrein is zo mooi verzorgd en de perken staan vol met bloeiende struiken.Voor een fabriek geeft dat meteen een gezellig gevoel. Je krijgt uitleg over het gehele proces van het maken van de whiskey en het maken van de vaten. Je loopt door de fabrieken en komt uiteindelijk bij de proeverij.

Het grappige is dat het district (=county) Moore, waar Lynchburg een onderdeel van is, een dry county is. Dat betekent dat er in dit district geen alcohol mag worden verkocht en geschonken! Alleen in de fabriekswinkel van Jack Daniels.

Terwijl we wachten om de rondleiding te beginnen, kijken we vanaf het parkeerterrein van Jack Daniels, naar een strakblauwe lucht met een bijna volledige eclips. De tourprijs is vanaf $ 25 per persoon en op het parkeerterrein zijn parkeerplaatsen voor campers beschikbaar.

Next stop Arkansas

We kijken meestal in de avond of we op onze laatste bestemming willen blijven of dat we weer verder gaan reizen. We hebben geen haast, we weten dat we in juni terug naar Nederland zullen vliegen. We weten alleen nog niet vanaf welke plaats en we hebben ook nog geen opslagplek voor de camper gevonden. We zijn nog nooit in Arkansas geweest en reizen door deze staat geeft nog veel opties om een richting naar een grote plaats voor het terugvliegen te kiezen.

 

Met je eigen camper door Canada en Amerika reizen?

Heb je ook interesse om met je eigen camper door Canada en Amerika te reizen? Lees hier wat je moet regelen!

Wil je meer filmpjes bekijken?

Klik dan hier voor ons tiktok account.

Jack Daniels - Lynchburg - Tennessee
Jack Daniels - Lynchburg - Tennessee
Jack Daniels - Lynchburg - Tennessee
Jack Daniels - Lynchburg - Tennessee