Top
Silver Springs State park - USA - Alligator
Category:

Robert heeft op tiktok allemaal filmpjes gezien over varen in een mooi gebied met een glass bottom kayak (is van plastic, maar volledig doorzichtig). We overnachten in de buurt bij Boondockers host Glen (van 82 en zie je niet, komt vast door de drie echtgenoten en de Florida zonneschijn….) en kunnen daarom de volgende dag al om 08.30 uur bij de Springs zijn. Dit zijn een van de grootste en meest geliefde bronnen van Amerika, dus het is aan te raden om vroeg aanwezig te zijn.

Wat kost het?
  • Je betaalt $8 entree voor je camper of auto en bij de prijs zitten 2-8 personen inbegrepen
  • Er zijn boottochten, je kunt kamperen en een huisje huren. De prijzen staan op deze website vermeld
  • Wij betalen voor 3 uur met een doorzichtige kano $78,90 incl. belasting. Drie uur is prima om een mooie ronde te maken
Silver Springs State Park
Silver Springs State Park
Wat een mooie tocht!

Omdat we zo vroeg zijn, hebben we het gevoel dat we alleen door dit oerwoud-achtige gebied varen. Je hoort allerlei geluiden van vogels en ziet vanaf de start direct de vissen onder en langs je kano zwemmen. Heel rustig peddelen we en zien de ene na de andere vogel. Ook de boomstronken zien er prachtig uit. Later op de foto zien we er allemaal gezichtjes in.

Dit gebied staat ook bekend om de vele zeekoeien die daar verblijven. We hopen ze natuurlijk te spotten, maar je hebt geen garantie of dit gaat lukken. Opeens spreek een meneer ons aan en vertelt dat er een zwanger vrouwtje naast onze kano zwemt. Daarna zien we er nog meer. Als we verder peddelen, dan komen we op een plek waar ze elkaar het hof aan het maken zijn. Ze achtervolgen elkaar en duiken onder onze kano om met met elkaar te flirten.

Opeens zegt een meneer met een kano heel droog: “Hé, daar zwemt een alligator”.  Echt vlak voor onze neus! Door de stroming dreef onze kano richting de alligator en zaten we er zo dichtbij. Het is net een drijvende boomstam, die voorbij drijft. We zien ook veel mensen op een sup-board, dat lijkt ons dat toch wat minder “veilig”. 

Silver Springs State Park
Silver Springs State Park
Silver Springs State Park
Silver Springs State Park
Silver Springs State Park
Silver Springs State Park
Verschil tussen krokodillen en alligators

Volgens internet zijn er naast uiterlijke verschillen ook verschillen in gedrag. Krokodillen zijn namelijk veel agressiever dan alligators en daardoor ook veel gevaarlijker. We gaan binnenkort naar Everglades National park en wie weet zien we daar krokodillen. Net als het met spotten van beren……liefst vanuit de camper en bij de Everglades ook vanuit een boot!

Alligiator - Silver Springs State Park - USA
Alligiator - Silver Springs State Park - USA
Silver Springs State Park
Silver Springs State Park
Silver Glen Springs – Ocala National Forest

In Ocola National Forest zijn er vier hele mooie bronnen waarin je kunt zwemmen en snorkelen: Juniper Springs, Salt Springs, Silver Glen Springs en Alexander Springs. Wij kiezen ervoor om naar Silver Glen Springs te rijden. Het is prachtig!

Info

  1. De entreekosten bedragen per locatie/persoon $12, excl. tax
  2. Reis je met een camper? Check dan vooraf of je de camper mag parkeren. In Silver Glen Springs mag dit tot 20 ft lengte, onze camper is 25 ft. Als we helemaal in een hoek parkeren en maar een plek innemen, dan mogen we alsnog parkeren
  3. Zie deze website voor meer informatie
Alligiator - Silver Springs State Park - USA
Alligiator - Silver Springs State Park - USA
Met je eigen camper door Canada en Amerika reizen?

Heb je ook interesse om met je eigen camper door Canada en Amerika te reizen? Lees hier wat je moet regelen!