Top
Le Passage NP La Mauricie
Category:

We hebben besloten om op dit moment niet naar New Foundland te gaan. Het lijkt ons wel geweldig om dat een andere keer te doen. We vinden de temperatuur nu nog te laag en de boten zitten de komende tijd ook vol. We zouden dan drie weken moeten wachten op een plek op de ferry en willen er dan minimaal drie weken verblijven. Dit zou dan zes weken van onze route richting Vancouver afsnoepen. We hebben geen zin om te haasten, dus parkeren we de mogelijkheid in onze gedachten.

We hebben ons oog laten vallen om richting Yukon te gaan reizen. Het idee is dan om na een bezoek aan Banff/Jasper NP ca 2.700 km richting o.a. Dawson City te rijden. Vanuit Yukon weer terug naar Vancouver is ook ca 2.700 km. We hebben onze route richting Vancouver doorgenomen. Conclusie: Er is gewoon teveel om te zien! We hebben Fredericton als stop geskipt en besloten naar Rivière-du-Loup te reizen. We hadden ons wel verkeken op de afstand. We vinden het altijd leuk om zo’n 3 uur te reizen, Google gaf 7 uur aan. Gelukkig kwamen we er achter dat er ook een uur tijdsverschil zat inbegrepen, dus de afstand was 6 uur, inclusief tussenstop bij the Grand falls.

Als we straks in Ontario rijden, dan ontkomen we waarschijnlijk niet aan lange afstanden. We hebben al van verschillende mensen gehoord dat het een heel saai stuk is om doorheen te rijden. We zullen zien!

Grand Falls Canada
Grand Falls Canada

Het was weer tijd om afscheid te nemen. We hebben zo’n gezellige tijd doorgebracht op Prince Edward Island met Dina & Frank, dat afscheid nemen toch een beetje vreemd voelde.

Met een uitnodiging voor een volgend bezoek en door Dina versgebakken bolletjes en krentenbollen op zak, gingen we donderdag richting Riviere du Loup. Deze plaats heeft een indrukwekkend hoogteverschil in de weg van 18%, gelukkig voor ons in de afdaling.

We hadden een boondockersplek bij Lucie & Claude geboekt. We stonden op de oprit naast hun huis en mochten gebruik maken van wifi, water en elektra. Ze zijn zelf ook camperaars, beiden gepensioneerd docent, maar heel actief met bergbeklimmings-expedities en vrijwilligerswerk.

Wij houden vooral van natuur en hadden van Claude allerlei tips gekregen die op loofafstand bereikbaar waren. Een daarvan is Parc des Chutes. Een prachtig park met een waterval, mooie wandelpaden, veel vogels en eekhoorns en recreatiemogelijkheden.

Bij thuiskomst maakten we kennis met Lucie. Lucie is de Founding President of Chain of Life, een vrijwilligersorganisatie die jongeren bewust wil maken over de regelgeving in Canada met betrekking tot orgaandonatie. Deze regels zijn dezelfde als in Nederland: geef je niet op dat je geen donor wilt zijn, dan wordt je automatisch donor. Lucie is geen tegenstander van orgaandonatie, het gaat haar om de bewustwording bij jongeren over de wetgeving. Samen met een beroemde klimmer uit Canada, zelf tweemaal ontvanger van een donorhart en vele anderen zet ze zich hier belangeloos voor in.

Voordat we er erg in hadden, stonden ook wij op video en hebben we kunnen delen wat de wetgeving in Nederland is.

Dat is het leuke van boondocking. Je weet nooit op welke plek je belandt en hebt vooraf geen idee welke bijzondere verhalen de hosts hebben. Lucy wilde ons langer bij zich houden, maar door de tips van Claude, kozen we toch voor de natuur.

Als we zo doorgaan met leuke mensen ontmoeten, dan zullen we de route in omgekeerde volgorde weer terug moeten rijden……

Boondocken Rivière-du-Loup
Boondocken Rivière-du-Loup
Quebec city

De eerste stop was het prachtige oude centrum van Quebec City. We hadden de camper in een buitenwijk van de stad op een terrein van een groot winkelcentrum geparkeerd en tien minuten later stapten we uit een Uber midden in het oude centrum. De stad doet Europees gezellig aan. Dat komt door de bouwstijl, de kleuren en de vele buitenterrassen. Dat laatste kom je niet zo vaak tegen in Canada. Het weer was heerlijk zonnig en de mensen genoten volop van lekker eten en drinken op de terrassen. Alle bezienswaardigheden die wij de moeite waard vonden, zijn prima op loofafstand te bezoeken.

We hadden weer een boondockersplek gereserveerd, maar de host had niets laten horen. Nadat we nogmaals een bericht stuurden, gaf hij aan alleen Frans te spreken. Dat maakte ons niet uit, maar uit zijn reactie bleek dat hij liever Frans sprekende bezoekers ontvangt. Ook prima!

La Mauricie National Parc

We zijn naar National Parc La Mauricie gereden en hebben daar een camperplek geboekt. Het is heel rustig, er zijn hele mooie wegen en voldoende mogelijkheden om bij uitkijkpunten te parkeren. We hebben vele vogels, eekhoorns en een mooie eland gezien. Met zonsopkomst door een park rijden vinden wij heel bijzonder, het is rustig op de weg en je hebt dan de meeste kans op het spotten van wilde dieren.

Muggen

Wat we ook gezien en gehoord hebben….dat zijn muggen en bijtende, bloedzuigende vliegjes! Het is een ware plaag. We hebben een gaas-tent gekocht, buiten zitten is anders niet mogelijk. Het is 31 graden en met de airco aan in de camper zitten, terwijl we in zo’n mooi bos verblijven is natuurlijk geen optie.

Nationale en Provinciale parken

Voor het bezoeken van een nationaal of provincial parc betaal je entree. Een Nationale parkenpas is een jaar geldig en kun je door heel Canada gebruiken. Deze pas is niet geldig voor Provinciale parken. Per provincie is een aparte jaarkaart te koop, maar het is waarschijnlijk goedkoper om per provinciaal park een dagkaart te kopen. 

Volgende bestemming

De komende dagen rijden we richting het Algonquin National Parc en de Niagara watervallen aan de Canadese kant. We wachten nog met naar Amerika rijden, omdat ons visum dan ingaat en door blijft lopen, ook als we weer teruggaan naar Canada.

We vinden het nog steeds bijzonder dat we met onze eigen camper door Canada reizen. Veel mensen die we tegenkomen vinden dit blijkbaar ook! Ze steken hun duim op of zeggen dat ze het zo’n mooie camper vinden. En dat is het zeker!

La Mauricie NP
La Mauricie NP
La Mauricie NP
La Mauricie NP
La Mauricie NP
La Mauricie NP
La Mauricie NP
La Mauricie NP
Quebec City
Quebec City
Quebec City
La Mauricie NP
Parc des Chutes
Parc des Chutes
La Mauricie NP
La Mauricie NP