Top
Pensacola beach
Category:

Het was heel gezellig om weer in Nederland bij onze kinderen te zijn en met zoveel leuke mensen af te spreken. Het is al jaren een traditie dat Robert oliebollen bakt en dat iedereen die zin heeft, langs kan komen om ze op te halen. Dit jaar is in Nederland de Oliepouce een trend. Een oliebol die is gevuld met banketbakkersroom en aan de bovenkant is voorzien van rose glazuur. Heel leuk om te maken en heerlijk om op te eten!

We denken regelmatig aan onze camper. Ondanks dat deze in een beveiligde opslag in Houston (Texas) staat, is het wel ver weg van Nederland.

Oliebol en oliepouce
Oliebol en oliepouce
Camperstalling Houston
Camperstalling Houston
We gaan weer op pad

Het is zo leuk om de camper weer te zien en ermee op pad te kunnen gaan. We hebben er heel veel zin in! De camper start gelukkig meteen en Robert monteert de mistlamp, die hij in Nederland gerepareerd heeft. We kiezen ervoor om eerst richting het zonnige Florida te rijden. We hebben een aantal data die vast staan voor dit jaar:

  1. Ons nichtje Sharon gaat trouwen met haar geliefde Majed
  2. Onze zoon Mike & schoondochter Sanne gaan vijf weken met ons meereizen. Ze vliegen van Amsterdam naar Calgary (Canada) en hebben een hele mooie route uitgestippeld en die eindigt in Las Vegas
  3. Ons visum is 6 maanden geldig en daar moeten we natuurlijk ook rekening mee houden

De route van Sanne & Mike is anders dan die van onze  dochter Carmen & schoonzoon Lorenzo. Er zijn wel parken die we ook met hen hebben bezocht, maar alles is zo mooi, dat dit absoluut weer een cadeautje is. 

Onze route
Onze route
Verrassend Florida

We zijn echt verbaasd dat Florida zoveel mooie natuur heeft. Witte stranden, turquoise zee en veel entertainment zat eigenlijk in onze gedachten. Dat is er ook allemaal, maar o.a. de Florida State parken hebben veel groen en mangrove bossen waar je tussendoor kunt kanoën. 

Er zijn in de winter maar een paar plekken waar je in Amerika aangename zomerse temperaturen kunt ervaren, dat is o.a. in Florida. Heel veel Amerikanen en ook Canadezen trekken er in de winter op uit naar Florida. Deze groepen worden snowbirds genoemd. Er zijn ook veel mensen die hier een tweede huis hebben en ook velen die hier na hun pensionering (zijn) gaan wonen.

Ten eerste zie je dit terug in het straatbeeld. Niet alleen door de vele grijze haren…maar vooral door de voorzieningen. Er zijn heel veel fietspaden en wandelpaden (stoep), die je in andere Amerikaanse staten niet ziet. Er zijn hier heel veel golfbanen en nog meer golfkarretjes….De golfkarretjes mogen hier op de weg rijden en er zijn ook speciale verkeersborden voor de golfkarretjes. We horen ook dat de medische voorzieningen en gezondheidsverzekeringen veel meer op ouderen zijn afgestemd.

Tot slot zien veel steden/dorpen en winkelcentra er verzorgder uit, dit ten opzichte van steden/dorpen die we de afgelopen maanden elders in het land hebben gezien: Leuke plantenbakken, verzorgde perken langs de weg, moderne winkels, etc. Het kan ook door de zon komen, dat alles er gewoon vrolijker uitziet!

Plaatsje Nederland
Plaatsje Nederland
Onze route tot nu toe

Nadat we de camper hebben opgehaald, gaan we naar de eerste supermarkt voor onze boodschappen. Vervolgens rijden we naar de eerste boondocker host, waar we heel vriendelijk worden ontvangen. We kunnen bij Linda onze camper vullen met water, elektra hebben we niet nodig, dat wekken we met de stralende zon zelf op.

De eerste paar weken reizen we elke dag/2 dagen zo’n 3 uur per dag. Komen we onderweg iets leuks tegen, dan is er altijd genoeg tijd om naar toe te gaan. We reizen via Texas door Louisiana, Alabama en Mississippi met bestemming Florida. We hebben al een keer eerder, met een huurcamper, een rondreis door Zuid Oost Amerika gemaakt. We kiezen er daarom bewust voor om sommige bekende attracties over te slaan.

Route Houston naar Florida
Tip – Overnachtingsplekken vinden
  1. De eerste tip is een lidmaatschap voor Boondockers Welcome! Je staat vaak op mooie plekken en/of handige locaties en je ontmoet zulke aardige mensen! 
  2. Silver slipper casino biedt een prachtige plek aan de Mississippi Gulf Coast. Je meldt je aan voor een gratis membership kaart en je kunt met 2 personen (2 kaarten) – 2 nachten verblijven
  3. De county parken zijn wat minder bekend, liggen vaak prachtig en zijn heel goedkoop. Bij EG Simmons county park betalen we (als 55 plusser) maar €16 per nacht
  4. Wij kijken ook regelmatig op iOverlander en zoeken via Google
  5. We hebben veel mensen gehoord over het restaurant Cracker barrel. Je kunt één nacht gratis overnachten op de parkeerplaats. Wij hebben dit nog niet uitgeprobeerd
  6. Wat de meeste mensen wel weten: overnachten wordt bij de meeste Walmart supermarkten toegestaan. Ook dit hebben we nog niet uitgeprobeerd
Lieve mensen

Zoals we ook in vele andere blogs hebben geschreven, zijn de mensen zo onwijs aardig. Naast het feit dat we nog steeds elke dag worden aangesproken op onze Nederlandse camper, vragen ze ook vaak of we het leuk hebben hier en of we goed worden behandeld. Dat vinden ze echt heel belangrijk.

Boondocker host John & Linda wonen aan een meer en maken elke dag om 16.00 uur een gezellig happy hour kampvuur, van andere hosts krijgen we veel reistips, we zijn met Nederlander Paul en nog een Nederlander Mark uit eten geweest in een Duits restaurant. We hebben ook bij mensen gestaan die vijftig jaar geleden een stuk grond aan een rivier hebben gekocht waar nul voorzieningen waren en nu een mooi huis hebben en alle campergasten een mooie plek met water, stroom en een warme douche bieden. En zo hebben we nog veel meer verhalen!

Overnachtingsplekken 2024
Oeps

We gaan tanken en Robert ziet allemaal nieuwe pompen en nieuwe slangen. Hij weet dat diesel altijd een groene knop heeft…..deze knop is zwart, maar de prijs is $3,99 per gallon (3,78 liter). Hij begint te tanken, maar 24 liter later slaat de twijfel laat toe. Hij gaat naar binnen om het na te vragen en hoort tot zijn schrik dat het geen diesel is. 

Meteen begint een mevrouw naar garages te bellen, ze blijkt niet van het tankstation te zijn, maar een tourist. Echt zo aardig! Even later stoppen drie mannen, waarvan één aanbiedt om een slang te van huis halen en de tank leeg te zuigen. Binnen no time is hij terug en gaat aan de slag.

Even later komt de medewerker van het tankstation naar buiten en vertelt dat een klant, die ons had gezien, vroeg of we nog hulp nodig hebben. Hij heeft nl een pomp en ook hij staat binnen no time te helpen. Uiteindelijk lukt het om er 12 liter uit te krijgen. Beide heren hebben vrienden die dieselmotoren repareren. We kopen een reiniging en tanken alles af met diesel en kunnen weer op pad.

We zijn geen moment in paniek geraakt, kan gebeuren en we zien verder wel hoe we dit oplossen. Wat heel bewust ervaarden is dat er zoveel mensen direct te hulp schoten: al vele jaren voelen we ons elke dag zo dankbaar: dit is ook een ervaring waar we hardop en in onszelf de mensen en het universum bedanken!

Matts RV review

Voordat we besloten om onze camper te verschepen, heeft Robert veel onderzoek gedaan naar het kopen van een camper, caravan of fifth wheel in Amerika. Robert ontdekte in die periode Matts RV review op Youtube. Matt heeft een eigen stijl van presenteren en dat spreekt Robert enorm aan. Toen we op de campersalon in Dusseldorf waren, “liepen we ze tegen het lijf”.

We maakten een selfie en de afspraak dat we bij aankomst in Florida contact op zouden nemen en dat hebben we gedaan. Het is heel leuk om nader kennis met Andrea en Matt te maken! Het zijn super aardige mensen die door keihard werken een heel mooi bedrijf, met een succesvol Youtube (228.000 volgers), Instagram en Tiktok (1 miljoen volgers) account hebben opgebouwd. Onze camper is ook onder de loep genomen en binnenkort op Youtube te bewonderen. Het zou leuk zijn als ze nog eens naar Europa/Nederland komen om ze wat van ons land te kunnen laten zien.

Matts RV Review - Matt and Andrea Foxcroft
Matts RV Review - Matt and Andrea Foxcroft
Foto’s en filmpjes

Onderstaand zie je enkele foto’s van plekken waar we gestaan hebben: een lavendelfarm, Fort de Soto, Ocala National Forest, een opvang voor dieren.

Na veel aanmoediging en uitleg door Carmen & Lorenzo, hebben we ook een Travelat50-tiktok account aangemaakt. We plaatsen hier regelmatig korte filmpjes van de plekken waar we geweest zijn: o.a. Honeymoon beach, Kissimmee, Tallahassy car museum en nog veel meer!

Picknick plek - Fort de Soto - USA
Picknick plek - Fort de Soto - USA
Lavendelfarm
Lavendelfarm
Animal shelter
Nederland - USA
Silver Springs State park

We hebben een glass bottom kayak (transparant plastic kano) gehuurd in Silver Springs State park. Echt geweldig! We hebben hier een aparte blog over geschreven, anders wordt deze blog veel te lang 🙂

Met je eigen camper door Canada en Amerika reizen?

Heb je ook interesse om met je eigen camper door Canada en Amerika te reizen? Lees hier wat je moet regelen!