Top
Camper wegbrengspecial
Category:

In 2015 hebben we een wegbreng-camper van Road Bear geboekt. Voorafgaand aan de reis hadden we geen idee wat we zouden gaan doen en hadden het idee dat het veel te koud zou zijn om met een camper rond te reizen. De reis was echter geweldig! We hebben zoveel onverwachte mooie parels ontdekt. We denken met veel plezier terug aan de reis en de prachtige nieuwe camper.

Wat is een wegbreng-camper?

Elk jaar rollen er duizenden campers van de fabrieksband. De camperverhuurders zorgen er met deze aanbieding voor dat de campers -voor de start van het hoogseizoen- op de plaats van bestemming staan. Je haalt de camper bij de fabriek op en brengt deze naar een van de plaatsen waar je uit kunt kiezen. De keuze bestaat meestal uit: Denver, Las Vegas, Los Angelos, Orlando, New York, Seattle en San Francisco en je kunt er maximaal 28 nachten over doen om de camper naar één van deze plaatsen te rijden.

Voorseizoen

De campers moeten in het voorseizoen worden opgehaald. Wij hebben destijds de laatste ophaalmogelijkheid gekozen: 20 maart. Het was koud in Chicago en op de route naar de camperfabriek lag nog sneeuw. Houd er rekening mee dat je de watertank bij vorst niet kan gebruiken en dat een groot aantal nationale parken nog dicht zijn. 

HOE WERKT EEN WEGBRENGSPECIAL IN DE PRAKTIJK?
  1. Je kunt rechtstreeks boeken bij Roadbear, Cruise Amerika of El Monte. Je hebt dan zelf de keuze waar je jouw vliegtickets boekt, wat bij de Nederlandse aanbieders vaak niet het geval is. Je kunt ook bij Tioga Tours, Jan Doets, Travel Home of één van de vele andere aanbieders boeken. Wij vlogen van Amsterdam naar Chicago en de terugweg van Las Vegas naar Amsterdam.
  2. Alle camper verhuurmaatschappijen vereisen dat je na een lange vlucht een hotelovernachting hebt gehad. Je kunt niet rechtstreeks van de luchthaven in de camper stappen.
  3. Met een grote touringcar-bus worden alle klanten bij vooraf bepaalde hotels opgehaald en naar de fabriek gebracht. Bij ons was dat Middlebury-Indiana, nu is dat Elkhart-Indiana. Zodra iedereen is aangemeld, hoor je op het enorme parkeerterrein vol met campers, welke camper je krijgt toegewezen.
  4. Heb je nog niet eerder met een camper gereden? Dan ben je verplicht om eerst een instructie film te kijken.
  5. Alles in de camper nieuw. Ook het beddengoed en de keukeninventaris zit allemaal nog in plastic en dozen.
  6. Klaar voor vertrek? Je eerste bestemming zal waarschijnlijk een supermarkt zijn.
  7. Na afloop lever je de camper weer in. Wij hadden de binnenkant goed schoongemaakt. Voor de buitenkant was dit niet nodig. Je levert de camper met dezelfde benzine tankinhoud weer in. De verhuurder checkt de camper op schade. Je boekt ter plekke een taxi naar je hotel of naar de luchthaven.
Camper wegbrengspecial
Onze ervaring

Wij hebben de camper via Tioga tours geboekt. We betaalden voor 3 weken camperhuur totaal €440. Echt heel goedkoop! De ticketprijzen waren marktconform, maar daar hadden we zelf een betere prijs voor kunnen vinden. We reden richting de warmte. De temperatuur in Las Vegas is heerlijk in april. Bij Bryce Canyon hebben we wel -9 graden gehad. De camperkachel werkt prima en het beddengoed van Road Bear is lekker dik. Road Bear biedt een goede uitrusting en maakt kwalitatief redelijke campers.

Onze eerste stop was Leisure Lake Resort. Dit is een prima stop als je net een camper hebt opgehaald en boodschappen hebt gedaan. In het kort noemen we enkele leuke plaatsen en bezienswaardigheden die wij hebben bezocht.

Anheuser Busch – fabriek in St. Louis
Anheuser Busch is een van de grootse bierproducten ter wereld. Je kent vast de merken Hertog Jan, Jupiler, Leffe, Budweiser, Stella Artois en Dommelsch. Je kunt een rondleiding over het terrein en de brouwerij boeken. Je waant je net in een Willy Wonka fabriek. Alles is zo gepoetst, dat het net lijkt of er niet gewerkt wordt. Verwonder je ook over de mooie paarden, de Clydesdales en hun speciale behandeling. Als je een vroege rondleiding boekt, dan is ruimte om een camper te parkeren. We hadden de avond ervoor een camping in de buurt geboekt.

Harley Davidson fabriek
Wij hebben de fabriek in Kansas bezocht. Die mogelijkheid is er nu niet meer. Ben je in de buurt van Pennsylvania of Wisconsin? Check dan de HD-website. Dit is namelijk wel heel gaaf om te ervaren. We waren maar met 3 personen en kregen dus een privé-rondleiding. Elke motor wordt pas gemaakt als er een bestelling is, alles is custommade. Elke fase van het bouwproces wordt je getoond en ook de afrondende testfasen. 

Blue Mesa Lake river Gunnison

Bezoek ook deze geweldige parken:

De weg door Capitol Reef is zo verrassend mooi! In Bryce Canyon rijden bussen die je gratis kunt gebruiken op vertoon van je nationale parken pas. Een nationale parken pas is $80 en is het hele jaar en voor vier personen geldig. Deze pas is ook vaak op marktplaats te koop van mensen die een paar weken in Amerika hebben verbleven. Ruby’s Inn is een camping die voor de ingang van Bryce Canyon ligt. Je kunt in het dorpje hele leuke paardrijtochten langs de canyon boeken. 

Wij vinden het geweldig om met de camper door deze prachtige parken te rijden. Rijd je heel vroeg in de ochtend? Dan is de kans om dieren te spotten heel groot. Zie je een mooie plek? Pak je stoelen, maak een lunch en ga heerlijk genieten van de mooie natuur!

Las Vegas als eindstop is een hele leuke afwisseling na alle prachtige natuur. Volop entertainment, restaurants en heerlijk weer!

Tot slot

Alles is top geregeld als je een wegbreng-camper boekt! Als je het geen probleem vindt dat de eerst dagen in buurt van de fabriek nog wat fris kunnen zijn en niet alle parken open zijn, dan heb je een goede deal! Het is daarbij ook heel leuk om als eerste in de nieuwe camper te kunnen rijden. 

Wil je meer weten over camperhuur in Amerika en Canada? Lees dan deze blog.
Wil je meer weten over camperhuur in Nederland? Klik dan hier.