Top
Grizzly Bear - Yellowstone NP - USA
Category:

De natuur in Yellowstone is zo anders dan de andere natuurparken in Amerika en Canada. De vele geisers en potten stoom die je overal ziet zijn daar enkele voorbeelden van. We hebben dit park in het hoogseizoen van 2010 en vorig jaar zomer ook bezocht. Deze keer is het de eerste keer in de lente.

Bekijk hier de prachtige foto’s en het verhaal van ons bezoek van vorig jaar: deel 1, deel 2 en deel 3.

In de lente zijn er veel minder toeristen. Helaas merk je daar niet zoveel van…… Ten eerste zijn niet alle wegen opengesteld, je dus komt regelmatig verkeer tegen en bij stopplekken is het behoorlijk vol. Tenslotte zijn er maar 2 campings open. Camping Madison ($33 excl. tax) is snel uitverkocht en Fishing Bridge RV park is heel prijzig ($99 excl. tax per nacht).

Blue and green roads are open - Yellowstone
Blue and green roads are open - Yellowstone

We hebben last minute een plekje bij Madison kunnen boeken! Wij vinden de noordentree vanaf Gardiner echt heel mooi om het park binnen te komen. Deze is helemaal vernieuwd sinds de overstroming van 2022.

Madison Campground -Yellowstone - USA
Madison Campground -Yellowstone - USA
De lente is een prachtig seizoen

De sneeuw begint te smelten en de zon schijnt helder aan de blauwe lucht. In de nacht is het rond het vriespunt, maar met onze warme dekbedden is het heerlijk! De dieren en hun kleintjes gaan lekker hun eigen gang, er is weer volop eten beschikbaar. Samen met de herfst is de lente ons favoriete seizoen.

Hoe mooi we alle geisers ook vinden, we besluiten om ze deze keer over te slaan. Begin september gaan we met Mike & Sanne ook naar Yellowstone en we vinden het leuk om alles met hen samen te bezoeken.

We kiezen ervoor om een paar keer richting Lamar Valley te rijden en op een mooie plek te genieten van het uitzicht en de dieren.

Yellowstone NP - USA
Yellowstone NP - USA
Wat zien we veel dieren!

Bij binnenkomst zien we meteen een bison. Als je wilde dieren ziet, dan wil je eigenlijk meteen stoppen. Als je een bison ziet, dan kun je wel rustig doorrijden, want daar zijn er honderden van in Yellowstone. Je komt ze richting Lamar Valley tegen op plekken waar je heel goed kunt stoppen.

Vervolgens spotten we zwarte beren, grizzly beren, wolven, berggeiten, herten en een vos. De bisons, geiten en een wolf lopen vlak langs onze camper. Dat is zo mooi, want het is hun land en wij zijn te gast. Wij blijven rustig in de camper zitten en volgen welke kant ze op gaan. Ze nemen de tijd en dat is gaaf, want dan doen wij dat ook!

Kijk naar enkele van de honderden foto’s die we gemaakt hebben en oordeel zelf. Wat ons betreft blijft dit een topper!!!!

Bisons Yellowstone NP - USA
Bisons Yellowstone NP - USA
Goat Yellowstone NP - USA
Goat Yellowstone NP - USA
Black Bear - Yellowstone NP - USA
Bear - Yellowstone NP - USA
Bear with cups- Yellowstone NP - USA
Wolf - Yellowstone NP - USA
Wolf - Yellowstone NP - USA
Wolf - Yellowstone NP - USA
Yellowstone NP - USA
Yellowstone NP - USA
Mammoth Springs - Yellowstone NP - USA
Yellowstone NP - USA
Next stop

Rustig aan vervolgen we onze weg richting Vancouver. We hebben voor de volgende nacht een Harvest host plek geboekt bij een brouwerij in Three Forks.

Met je eigen camper door Canada en Amerika reizen?

Heb je ook interesse om met je eigen camper door Canada en Amerika te reizen? Lees hier wat je moet regelen!

Wil je meer filmpjes bekijken?

Klik dan hier voor ons tiktok account.