Top
Lewis Lake Campground - Yellowstone NP - USA
Category:

Vanaf de start van onze reis, is het een aaneenschakeling van verblijven in de mooie natuur en het ontmoeten van leuke mensen. We maken heel veel foto- en video opnamen. We vinden dit heel leuk om te doen en het kost geen enkele moeite. Totdat we alles gaan bekijken…………sorteren en achterhalen waar het ook al weer was, dat neemt de meeste tijd in beslag. We lopen een maand achter met het delen van de foto’s. Het blijft allemaal mooi en er komen steeds meer foto’s bij!

Midway geyser basin

In 2010 waren we hier “per ongeluk” gestopt. We hadden geen idee wat we konden verwachten. We vonden het toen zo mooi, dat we hier heel graag weer naar toe wilden. Prachtige roestbruine kleuren, stoom en blauw water waren voor ons het perfecte plaatje. Door de grote hoeveelheid stoom konden we deze keer van de grootste geiser niet veel zien. 

Tip: Ga vroeg of laat op de avond naar deze geisers. Er is weinig parkeergelegenheid. In plaats van een parkeerplek zoeken door een rondje over het terrein te rijden, wachten de Amerikanen tot er iemand weggaat. Gevolg: hele lange rij, waar je moet wachten om er weer uit te kunnen.

Midway Geyser Basin Yellowstone USA
Midway Geyser Basin - foto uit 2010
Midway Geyser Basin - Yellowstone NP - USA
Een van de vele mooie blauwe basins
Lower Geyser basin

De naam zegt het al: geisers! Hebben we er nog niet genoeg gezien: NEE! Overal zijn prachtige wandelpaden aangelegd, het is echt heel leuk om alles zo goed te kunnen bekijken. Naast mooi gekleurde poelen, vonden we de paint pot en de dode vos heel indrukwekkend.

Paint pot

Letterlijk vertaald: een pot met verf. Zo ziet het er ook echt uit. Het is een grijs melkachtige substantie, alleen deze verfpot borrelt 24 uur per dag. Je blijft er naar kijken.

Dode vos

We zagen de vos in eerste instantie niet eens, het was een ranger die ons erop wees. Hij vertelde dat het in de winter hele zware omstandigheden voor de dieren zijn. Deze vos heeft waarschijnlijk niet genoeg voedsel kunnen vinden of iets gedronken dat niet goed verteerd kon worden.

Bloemen

Overal in Yellowstone vind je prachtige wilde bloemen/planten. Vooral langs de berm zijn mooie bloemen te vinden, helaas kunnen we niet overal stoppen om ervan te genieten. Zelfs bij de geisers waar het zuurgehalte enorm hoog is, bloeien er vele soorten wilde planten. Geweldig vind je ook niet?!

West Thumb geyer basin

Op veel plekken in Yellowstone worden wegwerkzaamheden verricht, ook in het hoogseizoen. De werklui hebben maar een hele korte periode om dit uit te voeren. De winters zijn namelijk lang en streng. De toegang tot deze geyser was in het begin van ons Yellowstone bezoek afgesloten. Nadat een week naar Grand Teton National Park waren geweest, bleek tot onze verrassing de toegangsweg naar deze geyser weer open te zijn.

Dit geiser gebied ligt aan een meer. Overal zie je rook, ruik je zwavel, zie je heel veel verschillende kleuren gras, water en er liggen zelfs geisers in het meer. Echt gaaf dat we dit ook gezien hebben!

Verblijf in het park

Het is verboden om op een parkeerplaats of picknick te overnachten. Als je geen reservering op een camping in het park hebt, dan moet je het park verlaten. Geen idee of ze daar echt op handhaven. 

De meeste campings hebben wel toiletten, maar geen douches. De campings liggen in een bosrijk gebied, sommige plekken zij ruim, bij andere heb je voor, achter en links en rechts buren. Wij stonden op Brigde bay, Madison, Grant Village en Lewis Lake Campground. Deze liggen een beetje verspreid door het park, dat vonden we leuk en zo was het ook mogeljk om last minute plekken te boeken.

Er zijn ook leuke picknick plekken (bijv. Firehole river), sommige helaas verboden voor campers. Er zijn ook daar toiletten, maar dat zijn tonnen die boven een septic tank staan. Naast de stank zijn er ook heel veel vliegen. Met een camper heb je alle bij je en is het heel leuk om overal te kunnen picknicken.

Bijna in alle parken is er een general store. Dat zijn souvenirs winkels waar ze ook wat fruit/groente, brood en snacks verkopen. In Amerika en Canada bakken heel veel mensen zelf hun brood. Als je de ingrediënten leest die in het houdbare brood zitten, dan is dat heel goed te begrijpen. Er zit zoveel rommel in, wat niets met brood te maken heeft! Het is niet verwonderlijk dat dit brood weken houdbaar is.

Het is sowieso een uitdaging om gevarieerd, gezond, betaalbaar eten te vinden. Alles in de supermarkt is bewerkt met E nummers, bevat suikers en ongezonde vetten.

Madison Campground - Yellowstone NP - USA
Madison Campground - Yellowstone NP - USA
Grant Village Campground - Yellowstone NP - USA
Grant Village Campground - Yellowstone NP - USA
Lewis Lake Campground - Yellowstone NP - USA
Lewis Lake Campground - Yellowstone NP - USA
Grand Teton

Onze volgende stop is in Grand Teton National Park. Ook hier zijn we eerder geweest en kijken we uit om weer naar toe te gaan.

Yellowstone USA
Onderweg richting Grand Teton NP USA
Yellowstone USA
Onderweg richting Grand Teton NP USA