Top
Yosemite NP USA
Category:

We rijden via de zuidwest kant Yosemite National Park in. De weg er naar toe is prachtig! We stoppen eerst bij Indian flat campground, een camping op 30 minuten rijden buiten het park. Ook al is het naseizoen, alle campings in het park zitten vol.

Tot nu toe ervaren we dat de campings in nationale parken en bossen prachtig gelegen zijn. Er is geen elektriciteit, vaak geen douche, wel een enorm verouderd toilet en voorzien van zeer basic voorzieningen. In de meeste gevallen is het wel redelijk tot matig schoon. De commerciële campings zijn minder mooi gelegen en ook daar zijn de sanitaire voorzieningen vaak verouderd, zeer basic en redelijk tot matig schoon. Nadeel bij commerciële campings is het 24/7 draaien van de airco’s, dat maakt vaak veel herrie.

Het park

Yosemite ligt in de Sierra Nevada en half september is het overdag nog 36 graden. Het is zo’n mooi en vooral afwisselend park vol met hoge bergen, bijzondere watervallen, mooie bomen en meren. De hoge bergen en rotsen zijn grijs, bomen heel afwisselend groen, de meren heldergroen/blauw en de watervallen zijn hoger en anders dan in andere parken. Alles met elkaar  vormt het een heel mooi plaatje.

Bridalveil fall - Yosemite -National Park USA
Bridalveil fall - Yosemite -National Park USA
De eerste kennismaking

Als we in de middag met onze camper door het park rijden, zijn veel parkeerplaatsen al vol. Het eerste indrukwekkende dat we zien is de Bridalveil fall. Bij deze waterval lijkt het alsof het water heel verfijnd en als een bruidsluier naar beneden valt. Ten opzichte van de oppervlakte van het gehele park, kent Yosemite niet veel wegen. Tijdens de ronde door het park worden je ogen getrakteerd op de prachtige bekende bergen en watervallen.

We stoppen bij een meer, maken een lunch en genieten van een mooie picknick plek. Het uitzicht is echt geweldig en we kunnen er nog in zwemmen ook! Dat vinden we zo geweldig aan het reizen met de camper, je kunt overal stoppen en genieten, want je hebt altijd alles bij je.

Bridalveil fall

Het is heerlijk rustig als we om 07.00 uur aankomen bij onze eerste stop: de Bridalveil waterval. Na een leuk wandelpad en een kleine klimpartij over de rotsen, kun je heel dicht onder de indrukwekkende waterval komen. We nemen echt de tijd om te genieten, want het is zo mooi om dit van dichtbij te kunnen zien. 

The Mist trail

Daarna rijden we naar de volgende parkeerplek, ook daar is nog genoeg plaats voor onze camper. We lopen een stuk door het bos en beginnen dan aan The Mist trail, die ons naar de Vernal waterval brengt. Dit is geen eenvoudige wandeling. De weg er naar toe is één continue klim omhoog, dus best wel pittig. Het uitzicht maakt alles goed en het vooruitzicht van de afdaling naar beneden helemaal! Als we afdalen is de temperatuur al flink opgelopen. We zien aan de start vele hijgende wandelaars en zwetende ouders met kinderen in een kinderwagen. Echt knap als ze het tot boven weten te volbrengen!

Nadat we de Vernal fall hebben bereikt, is er een mogelijkheid al klimmend verder te wandelen. Wij kiezen hier niet voor, Carmen & Lorenzo wel. Ze komen heel enthousiast terug, maar geven aan dat het een hele zware klim naar boven is. Na een uitgebreide lunch op de parkeerplaats gaan we weer verder.

Upper & Lower falls

Het parkeerterrein ziet er heel vol uit, maar als we verder rijden, ontdekken we een goede plek voor de camper. We steken de weg over en zien tussen de bomen meteen een indrukwekkende waterval hoog in de bergen verschijnen. Het wandelpad naar deze watervallen is vlak en je bent er zo!

Robert & Lorenzo gaan klimmend over de rotsen naar de onderkant van de waterval. Lorenzo gaat onder het steenkoude heldere water staan. Schoner water kun je nergens vinden. Carmen & Ingrid lopen over de rotsen naar de uitlopers van de waterval en zitten in het midden van de waterstroom heerlijk pootje te baden. Wat een prachtige natuur is het toch hier en wat is het geweldig om dit met elkaar te kunnen delen!

Aan het einde van de middag rijden we naar de camping die buiten het park gelegen is. Het is nog steeds 36 graden. We kunnen met de opgewekte stroom van de zonnepanelen onze airco niet aanzetten, daarvoor hebben we “wal” stroom nodig. Op deze camping hebben we elektriciteit, maar bij gebruik van onze airco slaat steeds onze omvormer (van 110 volt in Amerika – naar 220 volt van onze camper) af.

Carmen & Lorenzo hebben zekeringen uit Nederland meegenomen, maar ze branden nog steeds door. Onze zoon Mike heeft nu zwaardere zekeringen naar een camping in Las Vegas laten sturen. We proberen dat nog een keer en anders kopen we een andere omvormer of we doen het zonder airco.

Next stop: Kings Canyon/Sequoia National Park

Deze parken liggen naast elkaar en zijn vooral bekend om de enorme Redwood en Sequoia bomen. We kunnen ons herinneren dat we deze reuze bomen heel indrukwekkend vonden.

Met eigen camper door Noord Amerika reizen

Wil je weten wat je moet regelen om met je eigen camper door Noord Amerika te kunnen reizen? Lees dan deze blog.

Yosemite NP -USA
Bridalveil fall - Yosemite NP -USA
Vernal fall - Yosemite NP - USA
Vernal fall - Yosemite NP - USA
Vernan fall - Yosemite NP - USA
Vernan fall - Yosemite NP - USA
Bridalveil fall - Yosemite NP - USA
Bridalveil fall - Yosemite NP - USA
Yosemite NP - USA
Bridalveil fall - Yosemite NP - USA
Yosemite NP - USA
Yosemite NP - USA