Top
Zion National Park - USA
Category:

Na al het shoppen en rondstruinen in de Las Vegas hotels en casino’s, verheugen we ons op Zion National Park. De camping (zonder voorzieningen) in Zion NP zit vol. We hebben een camping 20 minuten vanaf Zion National Park geboekt. Het is nog warm, dus het zwembad en de douches op de commerciële camping zijn mooi meegenomen!

We zijn twee keer eerder in dit park geweest. De eerste keer in het hoogseizoen van 2010 en de tweede keer rond een feestweekend in 2015. Die laatste keer konden we niets reserveren en alleen maar door het park rijden. Het was zo druk, dat je ook bijna nergens kon stoppen. We pakken het deze keer anders aan!

Zion River Resort - USA
Met de camper naar Zion – parkeren bij het Visitor center

We ontdekken dat er bij de Springdale entree naar het park een visitor center is, met een parkeerplaats voor campers. We horen van de camping-host dat deze parkeerplaats snel vol zit. Het is eind september en je zou denken dat het hoogseizoen voorbij is. Dat is juist niet het geval. De maanden die voor ons het hoogseizoen zijn, zijn veel te warm volgens diverse ondernemers. Het is dan ook wel druk, maar in september is het nog veel drukker. We besluiten om 06.00 uur te gaan rijden. Er is geen straatverlichting en de zon is nog niet zichtbaar. We schrikken enorm als er opeens herten oversteken. We hebben van diverse vrachtwagenchauffeurs vernomen, dat na een aanrijding met een hert, je camper/auto total loss is.

Als we zijn bijgekomen van de schrik, zien we bij aankomst op de parkeerplek, dat er flink wat camperaars hebben overnacht. Het is officieel niet toegestaan, maar het wordt blijkbaar wel gedoogd. Binnen no-time loopt de parkeerplaats vol. Heb je geen plek? Dan moet je de camper buiten het park parkeren, maar daar is bijna geen plek beschikbaar. We kunnen de hele dag genieten van het park, zonder dat we hoeven om te kijken naar de camper. 

Met de camper naar Zion – parkeren bij de fietsverhuurder

We hebben e-bikes gehuurd en zien dat er een kleine parkeerplaats bij de verhuurder beschikbaar is. We vertrekken weer zo vroeg en hebben plek genoeg voor de camper. We lopen eerst naar een café waar ze eindelijk eens goede koffie verkopen. Om 09.00 uur halen we de fietsen op en zijn na vijf minuten al in het park. Heerlijk dat we de camper ook nu weer zo goed kunnen stallen!

Zion is geweldig!

Dit park is zo druk bezocht en dat is terecht! Stijle rotsen die enorm populair zijn bij bergbeklimmers, wandelingen van allerlei moeilijkheidsgraden waarvan Angels Landing en the Narrows de favorieten zijn, wilde dieren en de scenic drive. Het is lastig om de schoonheid van dit park in woorden te omschrijven.

Scenic drive

Een aantal jaar geleden heeft dit nationale park ervoor gekozen om de Zion canyon toeristische route (=Scenic Drive) van maart tm oktober alleen open te stellen voor shuttle bussen. Deze kronkelweg is namelijk maar tien km lang en biedt voor campers/auto’s niet veel parkeerplekken. Door dit besluit is het een heerlijke en vooral rustige weg door het park geworden. De gratis shuttlebussen rijden vanaf het visitor center naar het einde van de scenic drive  (de stop heet: Temple of Sinawava) en weer terug. De chauffeurs vertellen bijna allemaal vol passie over “hun park”.

View from Weeping Rock - Zion NP -USA
Uitzicht vanaf Weeping rock - Zion NP - USA
 Met de fiets door Zion

Nadat we de eerste dag met de Shuttle bus door het park zijn gereden, hebben we nog meer zin om dit met een fiets te doen. We huren online e-bikes bij Outta here. Wel prijzig, maar elke $ waard! Dit bedrijf geeft online 25% korting en is daardoor de voordeligste aanbieder. 

Voordat je bij de scenic drive komt, rijd je over prachtige fiets/wandelpaden. We stoppen overal om van watervallen, bergen en uitzichten te genieten. Eenmaal op de scenic drive spotten we al snel herten op en langs de weg. We zien ook bergbeklimmers tegen de steile wanden klimmen. Ze redden het niet om in één dag de top te bereiken en blijven daarom hangend aan een touw overnachten langs de rots. We hebben lange tijd, vol bewondering, met onze verrekijker naar de klimmers zitten kijken.

We fietsen naar de Temple of Sinawava voor de wandeling waar we het meeste zin in hebben: The Narrows!

Climbing in Zion NP - USA
Bergbeklimmers hangend aan een rots - Zion NP -USA
The Narrows

The Narrows is de smalste kloof van Zion Canyon waar de Vigin rivier doorheen loopt. Er is geen verharde weg, alleen een “wandelpad” van water en gladde stenen. Je loopt tussen twee bergwanden in die ca. zes tot negen meter uit elkaar liggen. Om bij the Narrows te kunnen komen, loop je eerst de Riverside walk: een prachtige wandeling langs de Virgin river. Aan het begin van dit pad zie je de weersverwachting. Dat is wel belangrijk om te weten. In geval van regen, stijgt de hoogte van het water en kun je eenmaal in the Narrows geen kant op als je tussen de  steile rotswanden in loopt.

Carmen & Ingrid hebben in Springdale stokken en speciale schoenen gehuurd, Robert & Lorenzo gaan met waterschoenen en stokken op pad. We hebben geen speciale waterpakken gehuurd, we hebben een T-shirt en korte broek aan. Na een wiebelige start, raken we wat gewend aan de gladde stenen en genieten we volop van wat we zien. De zon valt precies in de kloof en dat maakt alles alleen nog maar mooier. Opeens horen we veel mensen lachen en zien we dat we de bodem een stuk lager is. We worden tot onze oksels nat en het water is ijskoud. Gelukkig is het maar een klein stukje en is de “weg” daarna nog mooier.

Opvallend is dat zowel jong als oud deze wandeling maakt, terwijl het soms best pittig is om je evenwicht te behouden met de gladde stenen en snelle stroming. Meestal gaat het goed, maar we zien een man keihard vallen en even out gaan. Gelukkig zijn er genoeg omstanders om hem te helpen. Er is ook iemand die zijn mobiel verliest, meteen op zijn buik gaat liggen en wonderwel zijn mobiel weer vindt. Even later verliest Robert de GoPro. We hebben een drijver, maar die ligt nog in de camper……maar ook Robert weet zijn GoPro weer uit het water te vissen.

Deze wandeling en het fietsen zijn voor ons echt de hoogtepunten van dit bijzondere nationale park.

The Narrows - Zion NP - USA
The Narrows - Zion NP - USA
The Narrows - Zion NP - USA
The Narrows - Zion NP - USA
The Narrows - Zion NP - USA
The Narrows - Zion NP - USA
The Narrows - Zion NP - USA
The Narrows - Zion NP - USA
Wandelen

Wij hebben o.a. de wandeling naar de Emerald pools gelopen. Een steile route op het heetste moment van de dag. De lichtval is prachtig rond dit tijdstip, maar de warmte is soms teveel. Gelukkig kom je onderweg watervallen tegen om weer wat af te kunnen koelen. Continue drinken is een must!

Angels landing is een favoriete wandeling voor veel mensen die je na 8,7 km flink klimmen naar één van de spectaculairste uitzichtpunten van het park brengt. Op sommige delen loop je via een ketting langs een stijle rotswand. Voor deze wandeling heb je een vergunning (en geen hoogtevrees!) nodig. Wij hebben de wandeling nog niet gemaakt: volgende keer misschien als Mike & Sanne met ons meereizen.

Emerald pool hike - Zion NP - USA
Emerald pool hike - Zion NP - USA
Emerald pool hike - Zion NP - USA
Emerald pool hike - Zion NP - USA
Deer - Zion NP - USA
Deer - Zion NP - USA
Emerald pool hike - Zion NP - USA
The Narrows - Zion NP - USA
Wheeping rock

De wandeling naar deze “huilende” rots is een beetje steil, maar prima te doen. De rots lijkt wel een overkapping waar vervolgens allemaal water langs stroomt. Het uitzicht vanaf dit punt is prachtig! In de verte zien we allemaal berggeiten of bighorn sheep lopen. De foto met Carmen is vanaf een andere hoek genomen en dit levert hele andere kleuren op!

Uitzicht Weeping Rock - op geiten en schapen
Uitzicht Weeping Rock - op geiten en schapen
Weeping rock - Zion NP - USA
Weeping rock - Zion NP - USA
Weeping Rock - Zion NP - USA
Deer - Zion NP - USA
Koffie en eten

Goede koffie (geen slobberbak), cappuccino, etc. kun je vinden bij Canyon Coffee in Springdale. Het lekkerste Thaise eten hebben we gegeten bij Thai Sapa in Springdale.

We verlaten dit prachtige park richting Mount Carmel, de route is geweldig. We rijden langs een berg met allemaal horizontale en verticale strepen: Schaakbord Mesa genoemd. Zion is voor ons ook weer een plek die nooit verveeld en waar je nog vele malen naar terug kunt keren. Aan het einde van de reis met Carmen & Lorenzo maken we onze definitieve top 3 van o.a. favoriete plekken. Na elke bezoek verandert de lijst!

Volgende bestemming

Bij het samenstellen van deze reis hebben Carmen & Lorenzo rekening gehouden met de tijd om te kunnen genieten. Zowel van de bestemming zelf, als ook de dingen die je onderweg kunt tegenkomen. (de leukste dingen vonden ze op: tiktok) De route naar onze volgende bestemming: The Antelope Canyon is een hele lange, met veel bezienswaardigheden. Ze vonden het zonde om bij the Grand Canyon te overnachten en door deze keuze blijft er meer tijd over op de bestemmingen waar ze naar uitkijken. De route is daarom: Van Zion – North Rim van the Grand Canyon – Marble Canyon – Antelope Canyon.

Met je eigen camper door Amerika?

Lees hier wat je moet regelen!

Zion NP -USA
Zion NP -USA
Zion NP -USA
Zion NP -USA