Top
San Francisco USA
Category:

Eindelijk is het zover! Carmen & Lorenzo komen aan op San Francisco International Airport. We hebben de camper opnieuw ingedeeld en verrassend veel ruimte kunnen creëren. We hebben een Hollandse appeltaart met slagroom gemaakt en een auto gehuurd om ze op te halen. Een enkele reis naar de luchthaven kost met het openbaar vervoer $18 per persoon, een auto is $ 52 en nog extra verzekering van $15. 

Zo bijzonder en ook weer zo gewoon

We vinden het heel bijzonder dat ze met ons mee gaan reizen. Zodra we elkaar zien en knuffelen zijn we allemaal zo blij! Even later is het alsof ze al die tijd al met ons meereizen. Voordat we over we over de Golden Gate bridge rijden, stoppen we op een parkeerplaats dat een prachtig uitzicht biedt op de beroemde brug. San Francisco ligt vaak in de mist, maar vandaag schijnt de zon prachtig. Met de wolken op de achtergrond levert dat hele mooie plaatjes op.

Alle spullen passen makkelijk in onze camper, zelfs de vijf (!) sweaters van Lorenzo. Door het tijdverschil (in Nederland is het 9 uur later) gaan we allemaal vroeg naar bed en zijn we de volgende dag vroeg klaar om downtown San Francisco te verkennen.

Travelat50
Camping

Onze camping ligt niet aan de kant van downtown San Francisco, maar aan de overkant van het water. Je staat eigenlijk op een groot parkeerterrein en je betaalt daarvoor $ 100 per nacht. We lopen 12 minuten naar de ferry en die brengt ons in 30 minuten, terwijl je langs Alcatraz vaart naar de downtown kant. We zijn in 2008 op Alcatraz geweest en slaan het deze keer over.

Marin RV campground
Marin RV campground
Daklozen

We hadden vooraf veel gehoord over de “situatie” in San Francisco. Het zou zeer onveilig zijn, je zou je mobiel en waardevolle spullen niet mee kunnen nemen, het zou er naar urine stinken, het zou er vol liggen met zwervers……..

Wat nu zo jammer is aan al die verhalen, dat is dat het hele centrum daardoor kapot wordt gemaakt. De media noemen het op en veel mensen papegaaien het na. Het was zo stil in deze prachtige stad, er zijn bijna geen toeristen die de stad komen bezoeken. Met als gevolg: de taxichauffeurs hebben bijna geen werk, de winkels en restaurants hebben veel minder klanten etc.

We hebben door een wijk (Tenderloin) gewandeld waar wat daklozen/zwervers zaten, maar in het overgrote deel van de stad zijn ze niet. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Voor elke grote stad geldt: de sfeer in de avond en nacht verandert. Dat was al zo dat we hier in 2008 waren, daar is niets aan veranderd.

Nice to visit

We zijn vanaf de Ferry pier wandelend naar Pier 39 gegaan, daar liggen de zeehonden op elkaar terwijl er plek genoeg is. Mocht je ze niet zien, dan ruik je ze zeker! Daarna zijn we naar Lombard street (schuine helling met de bloembakken op de weg), Chinatown, Union Square, Japan town en The Painted ladies gelopen. In Chinatown en Japan town kun je heerlijk eten! The Painted ladies is een rij huizen die voorheen werd gebruikt bij het intro van de Amerikaanse serie Full house. Het was een heerlijke zonnige dag en we hebben zoveel gezien, dat we besluiten om niet nog een extra dag in San Francisco te blijven. 

Tiktok

Tiktok wordt als zoekmachine vaker gebruikt dan Google! Logisch dat veel bedrijven Tiktok gebruiken om bijv. hun producten te promoten of om gebruiksaanwijzingen via dit medium te delen.

Carmen & Lorenzo vinden het heel leuk om content voor Tiktok te maken. Ze ondersteunen ook bedrijven met het vergroten van hun bereik via Tiktok. Overal waar we lopen, borrelen ze over van de ideeën. Heel leuk om te zien! De foto op de schuine helling, midden in de stad, was ook zo’n idee. Klik hier voor hun Tiktok account.

Golden Gate bridge San Francisco USA
Golden Gate bridge San Francisco USA
Lombard street San Francisco USA
Chinatown San Francisco USA
Chinatown San Francisco USA
Chinatown San Francisco USA
San Francisco USA
Japan town San Francisco USA
The Painted ladies San Francisco USA
The Painted ladies San Francisco USA