Top
Aankomst schip Halifax
Category:

Het moment dat we onze camper in de haven zagen staan, waren we zo blij! Er heerste onder alle “ophalers” een hele blije stemming, de zon scheen en het avontuur kon eindelijk voor iedereen gaan beginnen.

Halifax 

De twee weken in Halifax duurden best wel lang. Wij vonden Halifax niet zo’n gezellige stad. De boardwalk is heel mooi, maar verder is het allemaal nogal saai en kil. Wat absoluut niet saai en kil is, dat zijn de mensen. De bewoners van het appartementencomplex waar we verbleven, waren heel gezellig en gaven tips voor leuke restaurants en mooie plekken in Canada, de taxichauffeurs hadden mooie verhalen en de 65+ havenbeveiliger wenste ons het allerbeste en meldde lachend: weed is legal in Canada!

Skyline Halifax
Boardwalk

We zagen het schip met onze camper aan boord een paar dagen eerder voorbij varen, dat was een heel blij moment, gezien de voorgeschiedenis met Robert WWS. We hadden een paar dagen daarvoor al een uitnodiging van de forwarder ontvangen, dus het was echt, de camper was onderweg en het avontuurlijke gevoel kwam weer helemaal boven borrelen. Wil je weten hoe de verscheping tot en met het ophalen in de praktijk ging, lees dan deze blog.

Streetart Halifax
Streetart downtown Halifax

Na het ophalen van de camper, diesel en gas tanken en boodschappen doen, zijn we naar onze eerste Harvest Host/Boondockers Welcome overnachtingsplek gegaan. Wat een bijzondere ervaring was dat! Een mooie plek, super aardige mensen en je voelt je er meteen welkom.

Wat echt opvallend is in Canada, dat zijn de prijzen voor boodschappen. In Nederland is alles belachelijk duur geworden, in Canada is dit niet anders. Een bloemkool voor CAD 7,97, excl. tax is heel duur. Mensen zijn zich ervan bewust dat er dingen niet kloppen, je hoort het als je in de supermarkt loopt, in een café zit of mensen spreekt. 

Nova Scotia

Dit is de naam van de provincie waar we de camper hebben opgehaald. Dat we in 2018 met een huurcamper door Canada reisden, spraken we verschillende reizigers die oorspronkelijk in deze provincie woonden. Omwille van het klimaat en het werk waren ze richting het westen verhuisd. In 2023 horen we het tegenovergestelde: Nova Scotia is hot! Er worden heel veel woningen uit de grond gestampt, er is een groot tekort aan bouwvakkers en huisartsen. Na vele bezuinigingen is de hele infrastructuur van de medische zorg niet ingesteld op de toename van het aantal bewoners. 

Huur je in Nova Scotia een huis? Dan kun je er zomaar uitgezet worden. Het prachtige appartement dat wij huurden, met uitzicht op downtown Halifax, werd al tien jaar bewoond door een echtpaar. Het huis werd gerenoveerd, het echtpaar moest eruit en het werd vervolgens te huur aangeboden via Airbnb. Dit echtpaar kreeg wel een alternatieve woning aangeboden, maar steeds met een huurcontract van drie maanden. 

De meeste mensen zijn heel trots op hun provincie, het enthousiasme is heel leuk om te zien.

Downtown Halifax

Het reizen en wonen in de camper is zo leuk hier. In vergelijking met Canadese campers hebben wij een minicamper, er is overal plaats genoeg om te parkeren. De wegen zijn ruim en de natuur is prachtig om doorheen te rijden. De zonnepanelen doen het super goed, we zijn heel blij met ons composttoilet en douchen in de camper gaat ook goed. We zijn aan het ontdekken waar we ons huisvuil, toiletafval en onze watertank kunnen legen en vullen. We mogen van de mensen waar we verblijven ons huisvuil achterlaten en ook water vullen. Dat is natuurlijk heel aardig, maar we zoeken ook plekken waar dit onderweg mogelijk is. We gaan dit bijhouden in een aparte blog.

De eerste boondocking plek

Wil je meer weten over boondocking, lees dan hier

De eerste stop was een mooie plek in Waverly, vlakbij Halifax met hele aardige eigenaren Angela & Ed. De plek ligt dichtbij de snelweg en shoppingcentra en is een prima uitvalsbasis als je net aankomt of vertrekt naar de haven van Halifax. We kregen ontzettend veel tips, een rondleiding over hun mooie terrein, er was elektra, water en wifi beschikbaar. We mochten geen vergoeding voor het gebruik van het water en wifi achterlaten.

Huis Angela & Ed
Eerste boondockersplek bij Angela & Ed in Waverly

De tweede bijzondere plek was in Earltown bij Andrew & Patty. Een plek in the middle of nowhere, zoals het zelf noemen. Een prachtig stuk land van 12 acres, waar we mochten kiezen waar we wilden staan. Nadat we een plekje hadden gevonden, kregen we een versgebakken zuurdesembrood. De volgende dag kregen we een lift naar een dorpje Tatamagouche aangeboden en hebben we in de avond gezellig koffie gedronken. Ook weer zulke lieve mensen! Je komt aan en je hebt het gevoel dat je elkaar al langere tijd kent, heel bijzonder!

Earltown boondocking
Earltown
Prachtige plek bij Patty & Andrew in Earltown
NewFoundland

De Canadezen die wij gesproken hebben vinden dat we naar NewFoundland moeten reizen. De natuur schijnt er bijzonder mooi te zijn, uniek in vergelijking met andere mooie plekken en vooral de mensen schijnen zo aardig te zijn. Nog aardiger? Het is bijna niet voor te stellen! Omdat we reizen zonder planning, zijn we nu aan het kijken of wij het de moeite waard vinden om die kant op te gaan en of er een plek op de ferry beschikbaar is. De korte (!) overtocht duurt zeven uur en de kosten voor een enkeltje zijn CAD 260, excl. tax.

Wordt vervolgd!

Supermarkt Earltown
Supermarkt Earltown
Farmers market Tatamagouche
Farmers market Tatamagouche
Andrew from Eartown Edge
Andrew from Earltown Edge
Off the rails - Tatamagouch
Supermarkt Earltown
Farmers market Tatamagouche
Farmers market Tatamagouche