Top
Brug Florida Keys
Category:
Florida Keys

De Florida Keys zijn een eilandengroep van ca. 1700 eilanden. Er zijn eilanden per boot bereikbaar, maar er zijn er ook die door een hele lange weg met elkaar verbonden zijn. Na Everglades National Park zijn wij van Key Largo tot aan het zuidelijke Bahia Honda State Park gereden. De weg is af en toe schitterend en soms merk je, door alle winkels, huizen en begroeiing niet eens dat je over zo’n bijzondere weg rijdt. De bovenstaande foto hebben wij niet gemaakt.

Net als elders in het zuiden van Florida, heerst hier een tropisch klimaat met een hoge temperatuur, hoge luchtvochtigheid en ervaar je de overlast van de bijbehorende muggen. We kunnen ons heel goed voorstellen, dat veel mensen Florida in de zomerperiode weer ontvluchten. Wij vinden het nu met soms 33 graden al warm genoeg.

We laten ons met het kiezen van de route leiden door de beschikbare plaatsen in de State Parken. We willen om twee redenen heel graag in deze parken verblijven:

  1. Hier zijn meestal mooie camperplekken aan zee
  2. De campings zijn ook betaalbaar

De kosten bedragen $36 per nacht voor 2 personen, excl. reserveringskosten en tax, maar incl. water, elektriciteit, douche en toilet. De entreekosten van het park zijn ook inbegrepen.

John Pennekamp Coral Reef - Florida - parkeerplaats
John Pennekamp Coral Reef - Florida - parkeerplaats
John Pennekamp Coral Reef State Park

Na ons vertrek uit de Everglades overnachten we bij een brouwerij via Harvest Host. Deze host ligt op 30 minuten rijden van John Pennekamp CRSP en dat is handig, want we hebben de volgende dag om 09.00 uur een georganiseerde snorkel-tour geboekt. We parkeren op de eerste rij aan zee en melden ons bij de organisatie. Na een typisch Amerikaans praatje over de gevaren, de gevolgen van een flinke golfslag en benadrukken dat je over een goede zwemconditie moet beschikken, beginnen we aan de 30 minuten durende tocht naar de snorkel plek Grecia Rocks.

Snorkelen is zo leuk om te doen! We hebben gezichtsmaskers bij Decathlon gekocht waar je hele gezicht inpast en je gewoon door je neus kunt ademhalen. Dat maakt het voor ons een hele ontspannen bezigheid. De plek is leuk, we zien koraal en wat vissen, maar is lang niet zo bijzonder als snorkelen in Bonaire, Curacao of bepaalde plekken in Thailand.

Na een uur snorkelen worden we weer teruggebracht. Zoals gezegd staat de camper op een topplek geparkeerd: op een hoek, waar we stoelen naast de camper zetten en kunnen ontbijten met uitzicht op de mooie blauwe zee. Van kijken komt overigens niet veel, want we worden continue aangesproken over onze camper. We ontmoeten o.a. een Amerikaanse man die in de jaren zestig als militair vier jaar was uitgezonden naar Soesterberg. Hij heeft daar zijn Nederlandse vrouw ontmoet en is getrouwd en met vrouw en dochter teruggekeerd naar Amerika. Zijn vrouw, een hippe tachtiger en voormalig stewardess, hebben we ook ontmoet.

Van weer andere mensen krijgen we leuke reistips! Een daarvan is Peanut Island, een klein eilandje voorbij Miami. De tweede tip is om langs Lake Michigan aan de rechterkant omhoog te reizen, de natuur schijnt daar ook prachtig te zijn.

De John Pennekamp camping ligt een paar honderd meter van de parkeerplaats en zit inderdaad propvol als we aankomen.Gelukkig hebben we gereserveerd!

Bahia Honda en Curry Hammock State park

We gaan vroeg op pad richting Bahia Honda State Park. Het is ons niet gelukt om hier een plek te boeken, maar dat is ook niet meer nodig, want we hebben inmiddels een plek bij Curry Hammock SP. Bahia Honda ligt zuidelijker en het lijkt ons leuk om ook hier zo’n mooie parkeerplaats aan het strand te bemachtigen. Dat lukt ook! Na betaling van $9 hebben we de keuze uit een aantal stranden. Overal zijn douches en superschone toiletten.

Onder andere een Nederlandse man spreekt ons aan. Hij heeft net een “zorg”-congres in Orlando achter de rug en geniet nu van de mooie stranden in het zuiden van deze staat.

Aan het einde van de dag gaan we naar de Curry Hammock camping. Wij vinden dit een van de mooiste campings in Florida: pal aan zee, ruime plaatsen die omringd zijn door hele mooie begroeiing, lekker stil en met een heel mooi sanitair gebouw. Deze camping is niet zo groot en zit elke dag vol. Wij hebben geluk met een annulering.

Bahia Honda State Park - Florida - USA
Bahia Honda State Park - Florida - USA
Camping Curry Hammock State Park - Florida - USA
Camping Curry Hammock State Park - Florida - USA
Curry Hammock State Park - Florida - USA
Curry Hammock State Park - Florida - USA
Boondockers host

De volgende dag hebben we een plek bij een boondockers host in een hele rustige wijk, pal naast John Pennekamp Coraf Reef SP. Door een annulering en het op het juiste moment op de app kijken, hebben we deze plek kunnen boeken. Deze leuke mensen bieden hun oprit aan om op te kunnen overnachten en ontvangen elke dag weer nieuwe reizigers. Gelukkig ligt deze plek in de schaduw, want het is ruim 30 graden. 

Boondockers host Florida Keys
Boondockers host Florida Keys
Op weg naar Miami

Om onze camper te kunnen verzekeren, hebben we een Amerikaans post- en  (straat) adres nodig. Er zijn in Amerika vele bedrijven die zo’n adres verschaffen. Je kunt post naar dit adres laten sturen. Indien gewenst, dan openen ze de post, scannen het in en mailen het naar je. Je kunt ook pakketten naar dit adres sturen.

Wij hebben een afspraak om een pakketje op te halen. Het gebouw staat in downtown Miami. We gaan nooit met een camper de stad in, ook niet in Europa. We kiezen voor een camping die dichtbij Miami ligt: Larry en Penny Thompson state park. Wij staan in een loop met allemaal Canadezen uit Quebec: Franstaligen. Net als de Europese Fransen zo trots op hun land en hun taal en ze zijn zo gezellig en aardig!

In het begin van onze reis stelden we wel eens vragen in een Amerika Facebook groep. De laatste tijd posten we met al onze ervaring zelf ook wel eens reistips. Erald die ons voor aanvang van de reis van leuke tips voorziet, ziet dat we maar 15 minuten van zijn camping vandaan zijn en vraagt zich af wanneer hij ons Nederlandse kenteken kan spotten.

We spreken af dat hij en zijn Amerikaanse vrouw Cyndi bij ons koffie komen drinken. Uiteindelijk loopt het iets anders, want hun lieve hondje Herbie is door de hondenkapster in zijn tong geknipt. Echt zo zielig, een mini tong met 4 hechtingen. Erald haalt ons op en we krijgen een rondleiding door hun prachtige ruim 13 meter lange huis op wielen, zo mooi! Dat is bijna 2x de lengte van onze camper….. Heel leuk om deze gezellige en lieve mensen te ontmoeten! 

Skyline Miami
Skyline Miami
Miami

Heel veel mensen vertellen ons dat we Miami beter kunnen vermijden, want het is er druk en warm. We zijn benieuwd! We gaan met een Uber taxi naar het lightrail (metro) station en stappen midden in het centrum uit. We zijn verbaasd hoe netjes alles is, het is ook helemaal niet druk. Warm is het vandaag (gelukkig) ook niet, het begin is top.

We hebben uren gewandeld en onze ogen uitgekeken! Als je via Bricknell Ave richting Bricknell Key eiland loopt, dan zie je een mooi wandelpad om het eiland met opvallend veel jonge mensen in sportoutfit die er allemaal tiptop uitzien. Omdat we zijn uitgestapt bij Government district, zie je ook veel kantoorpersoneel. Je pikt ze er zo uit: de mannen dragen allemaal een blauwe of zwarte pantalon, bijna allemaal dragen ze bruine schoenen en een licht overhemd. De dames hebben een pak of rok aan en lopen op naaldhakken. Het is net of we weer terug zijn op ons werk:)

De appartementen, de auto’s en superjachten ogen allemaal super de luxe. Bayside marketplace is ook een leuke plek om te bezoeken. Het ligt aan het water en er zijn allemaal leuke restaurants en winkels.

Conclusie:

Een hele leuke stad, lekker fris qua uitstraling en bijna altijd zonnig!

Tip

  1. In het Larry en Penny Thomson state park is een hele mooie camping voor $45 per nacht excl. tax
  2. Neem vanaf deze plek een Uber taxi naar Dadeland South station
  3. Vanaf hier neem je voor $2,25 per persoon/enkele reis de “trein” naar Government Center Station en je stapt midden in downtown uit

Wij hebben geen rv park of camping met een betere verbinding naar het centrum kunnen vinden. Daarbij zijn de plekken op camping Miami Everglades heel drassig en krap en rekenen ze $96 excl. tax, de KOA camping rekent $ 95 excl.tax per nacht.

Wandelpad Brickell area Miami
Wandelpad Brickell area Miami
Next stop

We willen heel graag de mooiste route van Amerika rijden, voor velen is dit de Bleu Ridge parkway. Deze 750 km lange weg verbindt de plaats Cherokee bij de Great Smokey Mountains in de staat North Carolina met de plaats Waynesboro (bij  Shenandoah National Park) in de staat Virginia. 

Maar voordat we daar zijn, hebben we nog ruim 1300 km te rijden. We willen sowieso stoppen bij Peanut Island en ook het plaatsje St. Augustine lijkt ons een bezoek waard!

Travel across Canada and America with your own motorhome?

Are you also interested in traveling through Canada and America with your own RV? Read here what you need to take care of!

Wil je meer filmpjes bekijken?

Klik dan here voor ons tiktok account.