Top
Camera Gopro Drone
Category:

We zijn geen professionele filmers en fotografen. We houden wel van mooie foto’s en films maken. Wij gebruiken een fotocamera, een videocamera en een drone. Bij de keuze van deze apparatuur hebben we gekeken welke onderdelen voor ons belangrijk zijn.  Voor alle drie de apparaten is dat:  

  • Bedieningsgemak  
  • 4K opname  
  • Goede kwaliteit van het resultaat
  • Eenvoudig mee te nemen 
  • Betaalbaar  

Daarbij hadden we per apparaat nog enkele specifieke wensen.

Fotocamera

We hadden voor aanschaf de volgende criteria opgesteld:

  • Geen spiegelreflexcamera met losse lenzen, maar wel benadering van de kwaliteit van een spiegelreflexcamera  
  • Voldoende zoombereik  
  • Goede lichtopbrengst bij sombere dagen/in de avond  
  • Grote hoek van opname 

In 2019 hebben we de Panasonic Lumix-FZ2000 camera aangeschaft. Deze voldoet aan bovenstaande punten en omdat we vóór 2019 ook een Panasonic camera gebruikten die mooie foto’s maakte, was de keuze voor dit model snel gemaakt. We gebruiken de camera nu ruim drie jaar. Ondanks dat de camera mooie foto’s maakt, vinden we het scherp stellen bij maximale zoom heel lastig. We hebben onze dochter en schoonzoon een soortgelijke camera cadeau gedaan en zij ervaren dezelfde hapering.

In Canada gaan we de Sony A7iii aanschaffen. De foto’s die deze camera maakt zijn verbluffend veel mooier, dan de foto’s die we met de Panasonic maken. Het is overigens niet eerlijk om deze camera’s met elkaar te vergelijken. De ene is een compactcamera en de andere een systeemcamera. Bij de Sony systeemcamera kun je de lenzen wisselen. Dat is iets wat niet in onze eerdere criteria paste. Er hangt ook een ander prijskaartje aan de Sony camera.

We hebben de camera voor € 476,85 nieuw gekocht via een veiling website. Je moest hier wel lid van worden, maar we waren veel goedkoper uit. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op. 

Toen we de Panasonic camera hadden aangeschaft, hebben we een korte fotografiecursus gevolgd bij Ab Baart. Je krijgt eerst een korte algemene uitleg over de camera functies, vervolgens kun je vragen stellen over je eigen camera en in de middag ga je op locatie, diverse lesopdrachten fotograferen. Heel leerzaam en gezellig om te doen, echt een aanrader. Voor meer informatie klik hier.

Panasonic Lumix FZ2000
Videocamera

Vroeger hadden we een mega grote filmcamera. Door de omvang namen we deze de laatste jaren niet meer mee op vakantie. Toch ervaren wij dat een filmpje je belevenissen nog meer tot leven brengt dan een foto. Als we gaan snorkelen/duiken, dan vinden we het ook leuk om dit vast te leggen.

We hebben om die reden gekozen voor de GoPro Hero 7 black. Het is voor zo’n superklein apparaat enorm compleet. Zo heeft het apparaat o.a. een stabilisator waardoor je beelden veel rustiger zijn en kun je er mee onder water 4K filmen/fotograferen. Waar je wel rekening mee moet houden, dat is de korte accuduur en het kleine beeldscherm. In verband met de korte accuduur is het verstandig om meerdere accu’s en een accu-oplader voor meerdere accu’s aan te schaffen. Op het kleine scherm is het lastig te zien wat je precies filmt.

We hebben deze in 2019 voor € 409, = gekocht bij BCC. Dit type is inmiddels een stuk goedkoper en er zijn alweer opvolgers met nog betere features op de markt.

GoPro Hero 7 black
Drone

Vanuit de lucht fotograferen en filmen geeft een heel andere dimensie aan je reisbeleving. Vanuit de lucht ziet alles er anders uit en kun je plekken bewonderen waar je te voet, met de fiets of met de auto niet kunt komen. Wij hebben gekozen voor een DJI Mavic Pro Platinum. Deze drone heeft een 4K Full-HD Videocamera met afstandsbediening en maakt foto’s van 12 megapixels. De drone heeft ook een 3-assige gimbal, waardoor de beelden mooi stabiel zijn. De DJI Mavic is voorzien van sensoren om objecten en gebouwen te kunnen ontwijken. Als de batterij bijna leeg is, dan weet de drone zelf de weg naar het basisstation weer terug te vinden. Echt bijzonder! 

Wij hebben een fly more totaalpakket bij Amazon.de gekocht voor € 895,04. Was destijds een goede deal! Inmiddels zijn er alweer nieuwere versies op de markt. In ons –nice to have– menu vind je een link waar de producten te koop zijn.

DJI Mavic Platinum Pro Drone