Top
Finance groot
Category:

Jullie zijn zeker wel rijk hè, dat jullie dit kunnen doen? Hoe ga je dat allemaal betalen? Dit zijn enkele vragen die we regelmatig krijgen.

Na het delen van onze manier van leven, merken we dat de meeste mensen alleen in staat zijn om in “copy – paste” termen te denken. Ze vertalen onze levenswijze één op één naar zichzelf en zien daarbij allerlei hindernissen en gebreken.

De ongevraagde en vast en zeker goed bedoelde adviezen zijn meestal gebaseerd op angst. Angst voor het onbekende en angst voor het loslaten van “zekerheden”. Wij hebben heel vaak mensen gesproken die na een gedwongen ontslag eindelijk gingen doen, wat ze altijd al wilden doen. Ze hadden alleen zelf nooit de moed om het besluit te nemen te stoppen bij de werkgever. Je kunt wachten tot een ander het besluit voor je neemt, maar dat is zonde van je tijd. Tijd is ook het enige waar we niet genoeg van hebben. Je kunt miljoenen bezitten, maar ook voor een miljonair tikt de tijd gewoon door.

Wat wil jij?

Zoals alles in het leven, begint de start van iets nieuws met een verlangen. Een verlangen wat je in het begin nog niet helemaal kunt duiden, maar wel steeds boven komt borrelen. Of je blijft tot aan je dood “borrelen”, of er komt een moment dat je met de onderstaande punten aan de slag gaat:

  1. Je maakt een keuze
  2. Je formuleert je eigen plannen. Een kopie van de droom van een ander, maakt het niet jouw droom
  3. Je komt tot het besef dat niets voor “eeuwig” is. Je kunt je plannen altijd aanpassen
  4. Iedereen heeft een unieke situatie en unieke capaciteiten. Sta eens stil bij die van jezelf. Wees niet bang om iets “op te geven”, er komt altijd weer iets beters voor terug

Wij zijn ervan overtuigd, dat het wel of geen geld hebben, je er niet van hoeft te weerhouden om je dromen te volgen. Onze kinderen reizen ook en hebben online bedrijven opgericht. Door met veel liefde en energie in deze manier van leven te investeren en ervan te genieten, zien we bij hen hele mooie dingen die “op hun pad komen” die financiën opleveren. Wil je tijdens het reizen geld verdienen? Dan is creativiteit een hele belangrijke skill. Je hoeft dus niet te wachten totdat je gepensioneerd of financieel onafhankelijk bent om een ander levenspad te kiezen. Zie ook onze blog over mindset en earning money.

Onze financiële focus heeft altijd gelegen op het genieten van het leven en op het omlaag brengen van de vaste lasten. Dat deden we o.a. door hypotheek, zorgverzekering, energietarieven, telefoontarieven altijd goed te vergelijken en voor al onze reizen speurden we naar goedkope vliegtickets en aantrekkelijke camper- en hoteldeals.

Een camper?!

In 2018 kregen we het idee om op wereldreis te gaan en een onbetaald verlof op te nemen. We hebben vanaf die tijd goed gespaard om deze reis te kunnen bekostigen. Toen de hele wereld in lockdown zat, kregen we het idee om van dat geld een camper te kopen. De overwegingen om een camper te kopen waren o.a.:

  • We vinden het reizen met een camper geweldig
  • We hebben geen zin in allerlei restricties, waarvan we niet weten hoelang deze gaan duren
  • Als we het reizen met de camper niet meer leuk vinden, dan kunnen we deze verkopen en eventueel alsnog op wereldreis te gaan

With all that fear, it’s much easier to stay at home in our comfort
zones than to break out and travel.

 

Canada

Finance tekst blog

Sunset Blanes

Als je in het bezit bent van een camper, dan heb je heel weinig vaste lasten (verzekering, wegenbelasting) en variabele lasten (diesel, onderhoud). Wil je genieten van mooie locaties en geld besparen? Dan kun je ervoor kiezen om “vrij te kamperen”. Er zijn ook prachtige campings die bij een verblijf van ca. 30 dagen (in voor- en naseizoen) maar € 11, = per nacht rekenen. Dat tarief is inclusief elektra, water, wc, douche, wifi, afval, schoonmaak en diverse andere services.

Inmiddels vinden we het reizen met de camper zo leuk, dat we dit de meeste tijd van het jaar doen. We noemen het ook geen reizen meer, maar een manier van leven. We hebben zelfs onze woning verkocht!

Onderweg en op (camper) forums komen we de onderstaande groepen mensen tegen.

Nomaden
Voor elke situatie geldt ander financieel plaatje

Als je het handig vindt, dan kun je gebruik maken van bijgaande Excel sheet. Het geeft je op een simpele manier inzicht in je huidige vaste lasten. We hebben ook een overzicht gemaakt de kosten als je kiest voor wonen in een camper (zonder huis). 

Om een volledig financieel beeld te kunnen vormen, raden we je aan om ook onze andere blogs over financiën, wonen, overheid en verzekeringen te lezen.