Top
Travel planner
Category:

Nieuwe bestemmingen ontdekken en mensen ontmoeten geeft ons veel energie en plezier. Dat plezier begint bij met de voorpret. Sommige bestemmingen spreken enorm aan, soms zonder dat we er ooit geweest zijn. We vinden het leuk om te onderzoeken waarom het ons zo aanspreekt. We gebruiken daarvoor meestal websites en social media. Maar het is ook heel leuk om inspiratie op te doen via travel trackers en travel planners. In deze blog willen we kort uitleggen dat het – niet alleen – heel leuk is om travel trackers te gebruiken om het thuisfront op de hoogte te houden, maar ook leuk is om inspiratie op te doen.

In het kort beschrijven we twee van de meest populaire travel trackers: Polarsteps en FindPenguins en een nieuwkomer op de markt: de travel planner: Stippl.

Polarsteps

Deze app maakt met behulp van je GPS automatisch je route. Je hoeft hier alleen maar je foto’s te delen en verhalen toe te voegen van de avonturen die je onderweg beleefd hebt. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en is gemakkelijk te gebruiken. Je kunt de app downloaden en opstarten met het aanmaken van een gratis account.

Een van de belangrijkste functies van Polarsteps is de mogelijkheid om jouw reiservaringen te delen met vrienden, familie en andere reizigers, zodat zij kunnen zien en lezen waar je bent geweest en wat je hebt meegemaakt. De app biedt ook de mogelijkheid om jouw reiservaringen te volgen door middel van e-mailupdates, zodat je vrienden en familie ook op die manier op de hoogte kunnen blijven van je avonturen.

Een andere leuke functie van Polarsteps is de mogelijkheid om jouw reiservaringen te vergelijken met andere Polarsteps gebruikers. Je kunt deze reisroutes bekijken en lezen welke plaatsen ze hebben bezocht en wat ze daar hebben gedaan. Dat kan een leuke inspiratiebron zijn voor toekomstige reizen. Tenslotte is het mogelijk om tegen betaling automatisch een fotoboek te laten maken, waarbij alle foto’s en verhalen van je Polarsteps reis worden gebruikt. Polarsteps noemt dit een Travel Book.

Conclusie

Polarsteps is een handige en leuke app voor reizigers die op zoek zijn naar een eenvoudige manier van het delen van reiservaringen. Of je nu op avontuur gaat of gewoon een weekendje weg bent, de app biedt een gemakkelijke, informatieve en visuele manier om jouw reiservaringen vast te leggen en te delen met anderen.

FindPenguins

Findpenguins heeft nagenoeg dezelfde basis functionaliteit als Polarsteps,  echter is deze beperkt in het aantal foto’s en video’s dat je kunt toevoegen. FindPenguins heeft een standaard- en een betaalde variant.

Verder biedt FindPenguins een aantal handige tools voor reizigers t.o.v. Polarsteps, zoals een valuta-omrekenaar, een wereldklok en weersvoorspellingen voor de plaatsen waar je naartoe kunt reizen. De app is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels, Duits, Frans en Spaans. Helaas niet in het Nederlands. Het is niet mogelijk om e-mail updates vanuit de app te sturen. Net als bij Polarsteps is het ook hier mogelijk om automatisch een fotoboek van je reisverhalen en foto’s te maken.

Conclusie

Ook dit is een prima tool die eenvoudig werkt en niet veel tijd in beslag neemt om de route en foto’s van je reis met anderen te delen.

TravelTrackerVergelijking
Stippl

Stippl noemt zich zelf een “all in one Travel Planner”. Je kunt online en in de app alle facetten van het plannen van een reis, uitzoeken van bezienswaardigheden, tot en met het boeken van een accommodatie kwijt. Je maakt een account aan, vervolgens voer je een bestemming in. Met deze tool ga je niet meer naar een zoekmachine of bekende sites als booking.com, alles is geïntegreerd in Stippl. Reis je met vrienden? Je kunt ze eenvoudig toevoegen aan het reisplan, zodat ook zij kunnen plannen en boeken. Er zit zelfs een tool in om de uitgaven met je mede reisgenoten te delen. De reisplanning kun je met het thuisfront delen.

Conclusie

Stippl werkt niet met GPS coordinaten zoals Polarsteps en FindPenguins wel doen. Je kunt er geen foto’s in kwijt en die met je route delen. Stippl is een mooie tool om je gehele reis perfect te organiseren, het ziet er mooi en overzichtelijk uit. Je voert je bestemming en aantal dagen in en kunt meteen inspiratie op doen voor overnachtingen, bezienswaardigheden en vervoersmogelijkheden. Omdat je alles hierin bijhoudt, is het een soort dagboek om later nog eens naar te kijken. Nu voeren wij alles in een excel sheet in, dit is veel leuker om te gebruiken. Stippl is vooral handig als je reist zonder camper/caravan, want campings/camperplekken staan er niet in vermeld.

Stippl
Wat is onze ervaring?

Voordat we op reis gaan en ook tijdens onze reis krijgen we regelmatig de vraag: “Kunnen we jullie ergens volgen?”.

Wij delen onze informatie voornamelijk via onze website, maar ook via Instagram en Facebook. Misschien in de toekomst ook via Tiktok en Youtube. Onze dochter en schoonzoon hebben meer dan 100.000 volgers en we krijgen regelmatig “tiktok-les”🤪.  Voor onze komende reis gaan we ook Stippl gebruiken. Niet om campings mee te vinden, maar om onze route vast te leggen, bezienswaardigheden en vervoer mee te ontdekken.

Tot slot

Er zijn veel verschillende manieren om het thuisfront van je locatie en avonturen op de hoogte te houden. Het delen zal tijd in beslag nemen. Bedenk wat je wilt delen, hoe vaak je dit wil doen en hoeveel tijd je eraan wilt besteden.

Over het maken van een website hebben we een aparte blog geschreven.