Top
Reisverzekering uitschrijving NL
Category:

Zodra je uit Nederland bent uitgeschreven, vervallen bijna al je verzekeringen. De enige verzekering die je moet blijven betalen is de basis zorgverzekering. In deze blog leggen we uit waarom wij onszelf hebben uitgeschreven uit Nederland, de zorgverzekering hebben gestopt en welke reis/medische verzekering wij hebben afgesloten.

Uitschrijven uit Nederland

We wilden langer dan 8 maanden – binnen één jaar reizen. Dan verplicht de wetgeving tot uitschrijving uit Nederland. Ook als je een huis in Nederland achterlaat en/of inkomen ontvangt, de uitschrijving is verplicht. 

Heb je wel inkomen uit werk en/of woning?
Dan blijf je zorgverzekering-plichtig in Nederland.

Heb je gedurende je uitschrijving geen inkomen uit werk en/of woning?
Dan is er een mogelijkheid om je zorgverzekering op te zeggen. 

Voortzetten zorgverzekering

Onze dochter en schoonzoon reizen ook en hadden zich ook uitgeschreven. Zij hebben een eigen online onderneming met omzet uit Nederland. Zij hebben een brief gestuurd met verzoek tot voortzetting van de zorgverzekering. Heb je niet veel inkomen en spaargeld? Dan houd je recht op zorgtoeslag.

Stopzetten zorgverzekering

We hebben de zorgverzekering een brief gestuurd met de opdracht om de zorgverzekering stop te zetten. In deze brief hebben we toegelicht dat we gaan reizen, we per XX datum zijn uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen (BRP) en dat we geen inkomen uit Nederland ontvangen. We hebben een kopie van onze uitschrijving bijgevoegd en ons correspondentieadres bij ze achtergelaten. 

Aanbieders van reisverzekeringen zonder BRP inschrijving

Er zijn een aantal aanbieders van verzekeringen voor mensen die zich hebben uitgeschreven uit de BRP.

Zorg er wel voor dat je voor uitschrijving je verzekering hebt afgesloten. Wij hebben gekozen voor een verzekering van Allianz Globetrotter. Deze verzekering is heel interessant, omdat er een keuze is om de medische kosten volledig, of aanvullend op je Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. 

Goedkoper dan Nederlandse zorgverzekering

Heb je geen recht op zorgtoeslag? Dan is de Allianz Globetrotter verzekering met – volledige dekking van de medische kosten en geen eigen risico – goedkoper dan de Nederlandse zorgverzekering.